Bilgisayara uyumlu HDD bulma

eyçeyçdi
12-10-2017, 15:19   |  #1  
eyçeyçdi avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2017

Merhaba, bilgisayarım uzunca bir zamandır HDD problemi yaşıyor online olarak yeni bir harddisk almayı planlıyorum fakat bu işlerden pek anlamadığım için ne tür bir HDD almam gerektiğini bilmiyorum. Bilgisayar modelim asus xx550jx- xx097h ve harddisk modelim hgst hts541010a9e680. Bu modeli arattığımda yabancı siteler karşıma çıkıyor fakat ben ürünün elime çabuk ulaşmasını istiyorum. Bilgisayarımı direk tamircinin eline bırakmak istemiyorum ne kadar düşük maliyet olursa benim için o kadar iyi. Bilgisayarıma uygun bir model önerirseniz sevinirim.

Kapalı Hesap (294672)
18-10-2017, 19:08   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2017

Harddiskin aynısını bulman zor, markalara özel üretilen harddiskler kullanılıyor genelde dizüstülerde. Asus yetkili servise gidip sorarsan daha sağlıklı bir bilgi verebilirler. Ancak illa aynı harddiski almak zorunda değilsin tabi ki. Önemli olan 2.5" olması (laptoplarda tercih edilen boyut).

Örneğin; http://www.vatanbilgisayar.com/harddisk-2-5-diskler/

Boyuttan sonra dikkat edeceğin şey hızı. 5400 Rpm daha yaygın ancak mümkünse 7200 Rpm dönüş hızına sahip olan modellere yönel. Ayrıca önbellek ne kadar yüksek olursa o kadar iyi.

Bütçen ne kadar ve kasanın içinde SSD için ayrıca yer var mı bilmiyorum ama SSD+HDD kombosu da yapabilirsin. Kasanın içinde yer olmasa bile bunun için özel kitler var (optik disk yerine takılıyor). Ya da çok fazla depolama yapmıyorum diyorsan direk SSD alabilirsin ki bu durumda hız olarak uçarsın.

Bunlar da SSD modelleri: http://www.vatanbilgisayar.com/solid-state-disk/

SSD'lerde OCZ marka (Toshiba'nın) fiyat/performans açısından gayet iyidir. Samsung'un bazı modelleri performans olarak zirvededir. Sandisk'in de çok güçlü ve güvenilir modelleri var.