Bilgisayarda donma sorunu?

system_32
26-10-2008, 19:07   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
74 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

 

Arkadaşlar 2 gün önce bilgisayarın güç kaynağı yandı servise götürdüm ve değiştirdim bununla birlikte ram i de yükselttirdim.

1 gb 667 lik ram im vardı yanına 2 gb kingston 667 lik ram takıldı toplam 3 gb ram olarak görünüyor. ama eve geldiğimde bilgisayar 5-10 dk sonra donup kalıyordu tekrar servise götürdüm işlemci tozlanmış dediler temizlediler orda yaklaşık 1- 1,5 saat bilg. çalıştı bi sorun yoktu ama eve geldikten sonra yine sorunlar çıkmaya başladı bazen 10 dk sonra bazen 1- 1,5 saat sonra yani hiç belli olmuyor pc biranda donup kalıyor mousenin ışığı sönüyor ardından klavyede çalışmaz hale geliyor resetlemek zorunda kalıyorum.

arkadaşlar bu sorun neyden kaynaklanabilir ram mi işlemcimi güç kaynağımı lütfen yardım edin bu şekilde bilgisayarda hiçbişey yapamıyorum herşey yarım kalıyor istedğiniz konularda daha detaylı bilgi verebilirim şimdiden teşekkürler

Son Düzenleme: system_32 ~ 26 Ekim 2008 19:15
Ozan Can
26-10-2008, 19:23   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
913 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

bence ewde kullandığın donanımlar bozuk olabilir fare klvye ses sistemi yazıcı vb donanımların yazılımları düzgün yüklümü yani özellikle bişiyi çalıştırdığında oluyorsa bilki o donanım veya yazılım sorumludur

cemtalas
26-10-2008, 19:43   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
271 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

taktıkları PSU kaç watt?

system_32
26-10-2008, 20:37   |  #4  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
74 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008
borozan
bence ewde kullandığın donanımlar bozuk olabilir fare klvye ses sistemi yazıcı vb donanımların yazılımları düzgün yüklümü yani özellikle bişiyi çalıştırdığında oluyorsa bilki o donanım veya yazılım
güç kaynağı yanmadan önce ve ram takılmadan önce bi sorun yoktu yani aynı donanımları kullanıyordum ama eve gelip takınca tanıtılmış donanımları tekrardan tanımaya başladı driverleri tekrardan yüklendi otamatikman. Belli bişeyleri açınca olmuyor bazen oyun açtığımda bazen firefoxla internetteyken. çok fazla program açık olunca oluyormu diye denedim bi sorun çıkmadı öylesine bilgisayarı kullanırken donup kalıyor ekran.


cemtalas          Yanıt Tarihi - Bugün : 19:43:04 taktıkları PSU kaç watt?
kaç watt olduğunu bilmiyorum ama bilgisayarın servisi değiştirdi aynısını takmış olmalı birazdan kasayı açıp bakacam kaç watt olduğuna tekrar cvp. yazarım


Son Düzenleme: system_32 ~ 26 Ekim 2008 20:40
Ahmet_79
26-10-2008, 20:48   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,539 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

şu sonradan takılan ram'i çıkartıp bi dene.

system_32
27-10-2008, 23:13   |  #6  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
74 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008
ahmet79
şu sonradan takılan ram'i çıkartıp bi dene.
Ram in birini çıkardım sadece 1 gb ile hiçbir sorun yok. Sadece 2 gb lik ram lede hiçbir sorun yok. Tek sorun 2 ram de birlikte takılıyken donma sorunu oluyor.

Ram lerin ikiside 667 mhz. Everest programıyla ve CPU-Z programıylada baktım ramler 667 lik bi sorun olmaması gerekiyordu. Bu iki ram i aynı anda nasıl kullanabilirim?
2+1 şeklinde de 1+2 şeklindede taktım ama yine donma sorunu veriyor. Aceba BİOS tan falan yapılabilir mi? Nasıl 3 gb ram e yükseltebilirim???

Z1mBaBwE
28-10-2008, 09:32   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,674 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

Ramlerin ikiside kingstonmu farklı markalarda olan ramler bazen sorun çıkartabiliyor ayrıca yeni taktıkları powersupply kalitesiz ise bu yüzdende sorun çıkartıyor olabilir.

system_32
28-10-2008, 10:51   |  #8  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
74 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008
R3QU3M
Ramlerin ikiside kingstonmu farklı markalarda olan ramler bazen sorun çıkartabiliyor ayrıca yeni taktıkları powersupply kalitesiz ise bu yüzdende sorun çıkartıyor olabilir.
1 gb lik ram kingstonmu bilmiyorum. ram in üzerinde markası yazmıyor. everest programıylada baktım marka yazmıyor ama servise sorduğumda kingston demişti.

powersupply 360w

Birde garip bir durum var. vistanın performans değerlendirmesine girdiğimde ve güncellediğimde

1 gb takılıyken ram puanı 4,5
2 gb de ram puanı 4,8
3 gb de ram puanı 4,7 ye düşüyor    (bu puanlar ne kadar doğruysa!!??)

başka bir bilgisayarın puanlarına baktım ram 2 gb işlemcisi benim bilgisayardan düşük ram puanı 5,3  pek doğru bir ölçüm değil heralde...

system_32
30-10-2008, 12:16   |  #9  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
74 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

[/URL]

bu sıcaklıklar normalmi

Anakart Adı        MSI P4M900M/P4M900M2 (MS-7255 v2)

CPU Türü DualCore Intel Core 2 Duo E6600, 2400 MHz (9 x 267)

[URL=www.resimupload.com/ds531662243_1.html]

[URL=www.resimupload.com/ds295736261_2.html][/URL]

Son Düzenleme: system_32 ~ 30 Ekim 2008 12:19