Bilgisayarda Hıza yönelik adım 5. Veri yavaşlaması

mustafa2116
02-12-2012, 22:58   |  #1  
mustafa2116 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

Veri yavaşlaması nedir onu anlatayım konuya öyle başlayayım ve Baştan bildireyim ki Konu Birazdan fazla profesyonelliğe ihtiyaç duyabilir.

Veri yavaşlaması var olan bir yazılımın bir başka yazılım tarafından kısıtlanarak Disk üzerindeki okuma ve yazma faaliyetlerinin yavaşlamasıdır.

Veri kaybı ile karıştırmayın çünkü bu sadece yavaşlama getiriyor. Şimdi nedenlerine inelim ve örneklerle Nasıl oluştuğunu ve nasıl düzeltilebileceğini çözelim Dikkat adin ÖĞRENECEĞİZ VE ÖYLE ÇÖZECEĞİZ  yani şunu kapat bunu kapat değil.

Sidebar bildiğiniz yavaş açılan uygulamalardan ilk sırada yer alır. Peki düşündünüzmü Sidebar neden yavaş açılır?
İlk neden Net yazılımının karışıklığı olarak gösterildi ancak Windows sonradan nedenini buldu ama düzeltilemedi.
Net yazılımı sorunun sadece uygulama şemasındaki bir noktaydı.
Sidebar destek yazılımlarla çalışıyordu. İşte ilki Grafik desteğini alıyordu. Grafik desteğini PNG ile alan Sidebar Net yazılım kodunun etkisiyle biraz yavaştı ama sorun  sadece devede kulak olmaktan öte gidemiyordu. Başka bişi etkiliyordu kabul edilemez bişi.

Windows biraz derine daldı Düşündü taşındı Sidebar Net yazılımı ve grafik kartının yazılımı dışında her uygulama gibi ram harcıyor ve CPU içiyordu ama bunlar yavaşlama nedeni olamazdı. Destek ekipmanlarını gözden geçirdi ve sorun ordaydı İE yani İnternet Explorer.

Sidebar İE nin yavaşlığına ölmüştü. İE de ne vardı Ne yavaşlatıyordu da Windows  gizlice bunu söylemeden bekledi.
Java ve Style (css) kodları İe de farklı bir sistemde yorumlanıyordu. Buda aynı resmi 3-5 kez denetleyip çıp durduğunu gösteriyordu. engellemeye çalıştı ama Bir türlü Açık kaynak koduna yanaşmadı ve AÇIK var diye Sidebarı Windows 8 den kaldırdı. Açık aslında İE de vardı ve Windowsta kabul etmek istemiyordu bunu.

Şİmdi konumuzu fazla uzatmadan kaynak araştırmasını yaptığımız sidebarın neden yavaşladığını halen bulabilmiş değiliz. İe yi kaldıramayacağımıza göre ( özel koşullar nedeniyle tamamen kalkmaz.) ne bu sorun.

Hep Sorunlan sorulara hep aynı cevapları versekte Eklentileri gözden geçirin arkadaşlar.Kullandığınız herhangibir uygulama diğer destek uygulamayla birlikte çalışır. Bunu unutmayın.
Java sadece internet için işimize yaramıyor o XML de de çalışıyor. Tema görselleri Javanın yan kolu tarafından yapılıyor.
Net yazılımı Windowsun kolay yazılım ve kolay kod anlayışından çıkmış bir yazılım ve bu yazılım kodunun eksikleri elbette bazı programların yavaşlamasına neden olacak.
Directx uygulamasıda aynı şekil destek uygulaması ve eksik olduğunda uygulamlar çalışmayacaktır.

Buraya kadar bazı eksikleri gösterdim Ancak bunların varlığındada sorun oluşmakta.:)

Java örneğinde ( sidebar) program java tabanında İE açıyordu.
Sitillerle görsellik kazanmış olsada HTA ( windows internet kodu uygulaması)  İE olmaktan uzak ve işlem için İnternet.sys sistemini çalıştırmak zorunda. Bu döngü İE de ise Net yazılımı olarak devam ederken Net yazılımının Destekcisi DirectX hem İE için hemde Net iiçin işleme alınmış oldu. Bu ara SYS tabanı değiştiğinden Bekleme süreside uzamaya başladı. HTML5 denemesi Sidebar için yapılmış olsada bazı eksikler henüz rayına oturmamış kodlar sistemi kastı ve sonuç hüsran.

İşte bu örnekte gördüğünüz gibi bu kez sorun uygulamların varlığı oldu. Çünkü Yazılımın neden kastığını çözmek zor. Bizim işimizde Alternatif yolunda bu sorunlar varmı oldu.

DX (directx)  ile opengl yi bir sisteme yükleyip Net desteğini sanboxladık. Bu İşlemde İE yerine Mozilla Kullandı ( chromede oluyor)  HTA işleminde kaçışımız olmadığından İE kullandık ama İE de nekadar eklenti varsa geridönüşümü olmayan bir kutuya yolladık. Sonuç ise Opengl bize Net desteğini verirken DX işleyişinde bir değişiklik olmadı. Mozilla açılışını yüklemenin ardından yaptığından sidebar sistemin açılışında hemen açılmadı. Eklentileri temizlenmi İE ise bize sorunsuzca bir açılış hızı denemesi yaptırdı

BİLGİ
 Bilgisayarınızı yeni kurdunuz ama kasıyorsa yazılım eklentillerinde sorun var demektir. bu eklentiler sadece bar çubukları değil aygıt yazılımlarıda olabilir.  Araştırın sorunu çözeceksinizdir. Bilgisayarınızın ansızın hızlandığını göreceksiniz.
Son Düzenleme: mustafa2116 ~ 02 Aralık 2012 23:02