BİLGİSAYARIM AÇILMADI...

ismail80
10-12-2006, 01:56   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
50 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2006

herkeze selamlar

Geçen gün bilgisayarımı kapattıncaya kadar herangibir sorunum yoktu,sadece ilk açılışta normal olmayan bir fan sesi geliyordu fakat bu ses pover sup.fanından mı yoksa kasa fanından mı geldiğini anlamadan bilgisayarı kapattmıştım tekrar çalıştırdığım da yapmamıştı bu ilginç sesi...sürekli yapmadığıiçin de anlayamamıştım...
    kısacası bilgisayar aniden normal kapanmasına rağmen açılmadı.bu arada inform marka kesintisiz güç kaynağım var alalı bir ay oldu elektrik kesilmelerinde normal çalışıyor fakat ters akım gelme olayıyla hiç karşılaşmadım.sorunun pover sup. çıktı değiştirdim.bilgisayar tamamıyla normal olan çalışmasına devam ediyor.pover sup. ı açtım yanık gibi gözükmüyor fakat ölçemedim.

   en önemlisi ilk başta açılırken geliyor ve yerini çözemediğim sesi eşim açtığın da tekra yapmış. ben geldiği yeri anlamak için ne kadar aç kapa yapsam da aynı sesi yapmıyor şu an.

     1)bu ses nerden ve neden geliyor olabilir,pover sup. yanmasıyla ilgili olabilir mi.

     2)güç kaynağımda sorun olsa elektrikler kesildiğinde de düzgün çalışmamaması gerekmez mi...

      herkese saygılar...


tahsin053
26-12-2006, 12:43   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
115 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

biraz karışık yazmışsın. Ses kasaya taktığın yeni powerdan mı yoksa arızalı dediğin powerdan mı geliyor? Daha doğrusu sistemin şu an normal çalışıyor mu? Çalışıyorsa üstünde durma canım? Diyelim ki sağlam powerdan ses geliyor..  Bu ses power ın içindeki bobinden gelir.Bobini çepeçerve saran ve birbirine geçmiş ince sac plakaların gevşekliği titreşime neden olduğu için ses yapar. Bazen de bobinin makarasına kat kat sarılmış olan teller de gevşeklik varsa, bu da ses yapar.Bu ses ise bobin soğukken(ilk çalıştığı anda)gelir. Bobin ısınınca ses kesilir. Bu ses imalat hatasından kaynaklanıyor dostum ama bir zararı da yok endişe etme.

tahsin053
26-12-2006, 13:05   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
115 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

söylemeyi unuttum,  fanlar da zamanla değişik ve rahatsız edici sesler çıkarabilir. Bu ses zamanla aşınmadan olabileceği gibi çok tozlu fanlar da sese neden olur. Fanları belirli aralıklarla temizlemelisin. Sadece kasa fanı değil tabii ki, ekran kartının fanı, varsa anakartın üzerindeki chipset fanı vs..Madem bu ses başta geliyor, o zaman sistemin soğukken(mesela sabah ilk açtığında filan.) Önce kasanın yan kapağını çıkar ve sistemi aç.O ses kesilene kadar sen o sesin kaynağını tespit etmiş olursun.

ceneme
26-12-2006, 13:11   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

arkadas sesin nerden geldigini bilmedigini yazmış sen hangi pow suuply diye sormussun usta))

tahsin053
26-12-2006, 14:01   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
115 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Evet okurken karışık geldiğiiçin öyle demişim. Bir de power ı söktüm filan deyince oradan esinlenmişim. O garip ses(genelde cızırdama şeklinde) zaten ya kasanın içindeki fanlardan ya da power daki bobinden gelir. Arkadaşın kasanın kapağını çıkarıp dinlemesi lazım.

ghostleader
13-05-2007, 21:33   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

Arkadaslar aynı sorun bendede var pc ilk açılışta powerda hafif ses geliyor sonra oyuna girdiğimde ses giderek çoğalıyor  powerı yeni aldım bu arada daha önce 2 tanesi bozuldu sorunu nasıl cözerim bilen varsa yardım etsin lütfen ekran kartı powerı zorlarmı acaba

jazyy
15-05-2007, 17:26   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
207 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2005

kasa fanındanda geliyor olabilir.kasanın yan kapağını açıp kasa fanını elinle durdur yada fişini çıkar tespit edersin powerdanmı değilmi.
bu arada ismail kardeş powerdan ses geliyordu demişsin arıza ondan sonra olmuş.büyük ihtimalle power yanmıştır.değiştirdini poweri.biraz karışık yazmışsın ama.