Bilgisayarım Açılmıyor Yardım Lütfen

airen35
18-08-2017, 20:24   |  #1  
airen35 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2017

Arkadaşlar öncelikle merhaba.

Bu gün öğle saatlerinde bilgisayarım hem kastığı için hemde donma sorunları olduğu için format atma kararı aldım daha önceden çok kez format attım sorun yaşamadım ve her seferinde aynı şekilde attım. Yine aynı şekilde format atmaya kalktım atmaz olaydım veya atmaya çalışmaz olaydım. Format atarken ben genelde format atacağım diski biçimlendirir sonra format atarım ve yine aynısını yaptım fakat format başladıktan yaklaşık 10 dakika sonra bana şu hata geldi:

Hata kodunu internette aratmama rağmen pek sonuç veren bir bilgiye ulaşamadım ve sorunu çözemedim ardından bilgisayarımı kapatıp tekrardan aynı cd ile bootlayıp yine windows7 nin başka bir sürümüne format atmayı denedim aynı sorun ile karşılaştım. Diyeceksiniz ki belki cd bozuk onuda düşünerek elimde Windows 8.1 Pro olan bir cd ile tekrardan denedim ve aynı hatayı aldım. Sorunun windowsum ile alakalı olduğunu düşündüm cd yi çıkartıp o şekilde başlatmaya çalıştığımda ise şu ekranla karşılaştım:

Bu sorunu internette arattım ulaştığım bilgiler usb bellek cd varsa çıkartıp tekrar denemem yönündeydi klavye mouse dahil herşeyi çıkartıp tekrar denedim sorun düzelmedi. Bir diğer çözüm ise windows format cd si ile başlangıç onarmayı denemekti onu açtığımda ayrı bir hata verdi tam hatırlamıyorum ama disk olmadığı yönündeydi sanırım. Tekrardan bir başka çözüm olan bilgisayar onarmadaki komut istemi ile bir kaç komut girerek düzeltebileceğim yönünde bilgiler buldum onlarıda denedim yine sonuç negatif oldu. Birde Hiren's Boot CD adında bir programın işe yarayabileceğini öğrendim onu indirip cdye yazdım başka bir bilgisayar aracılığıyla bilgisayara takıp boot etmeye çalıştığımda Boot from CD/DVD : ekranında 15 dakika kadar beklememe rağmen cdyi bootlamadı.

Yani anlayacağınız denemediğim yöntem çözüm kalmadı ama sorun çözülmedi kurulum cdsinin bootluyor fakat program cdsine gelince boot ekranında kalıyor.

Evet sorunum buydu sizden ricam bana bir yardımcı olun eğer hiç olmayacaksa bilgisayarcıya vereceğim.

Şimdiden teşekkür ederim :)