Bilgisayarım çalışırken kapanıp açılıyor

HPQ-User
07-05-2007, 12:23   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 28
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

 

jacup21 sormuş:
Bizleri sorunlarımızı çözmede yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ediyorum.Bilgisayarımı 99 yılında almıştım ve içindeki parçaları değiştirdim anakartım elit group diye bi marka P4 M800 tipi.1 adette ddr1 ram 256 mb 333mhz bellek almıştım ve onu kullanıyordum fakat geçenler bi ram daha aldım o da aynı şekilde 256 mb ram ve 333mhz daha önceden herhangi bi sorun yoktu fakat rami taktıktan bi kaç gün sonra msnde konuşurken kendiliğinde kapandı ve yeniden açıldı, normal bi şekilde windows başlattan kapatmadığım için hata da vermedi ve bu sürekli olmaya başladı bazen bilgisayar açılmadığı oldu çalışıyo fakat ekranda görüntü yok.eski aldığım rami tek olarak taktım çalışıyo sorun yok, diğer yeni aldığımıda denedim tek takıp çalışıyo fakat 2 sini taktığımda sorun devam ediyor.Bunun nedeni nedir hocam?

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
ram256mb 333mhz,anakart elit group P4 M800,harddisk 160gb 7200rpm,ekran kartı ve ses kartı onbord, power supply everest 400w.
Bizleri sorunlarımızı çözmede yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ediyorum

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

erkanc
07-05-2007, 12:31   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

tek kanal bellek modüllerinde yaşanan tipik rahatsızlıklardan biri aynı marka ve model olsalar sorun olmazdı ama farklı marka ve model oldukları için gecekme süreleriolsun çalışma performasnları birbirini tutmadığı için böyle hatalar verebilir ilk olrak bios güncellemesi yapabilirsin
ikinci tavsiyiem bence iki rami de sat kendinde tek modülde 512mb bir bellek al derim

kuruwa
07-05-2007, 14:20   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,436 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

intellede bu sorunun oldugunu bilmıyordum cunku bendekı amd de 3 farklı ram wardı ve anakart kendını 266 mhz ayarlıyor ve sorun yasatmıyordu yanı amd de yasamadım hıc ama yenı alınan bır ıntelde de aynı sorun war gıbı her yerını kurcalarım ama ramdan dedıgınız gıbı ama amd de olmuyor neden ıntelde oluyor bendekı 3 ramda bırbırınden tamamen farklı ıdı 2 sı 400 mhz ve bırı 266 mhz cl ye baktıgım zamanda farklılar .ama arkadas ramlare zamanlamalarıyla oynarsa duzelebılır eger ramden ıse bır yerde okumustum degıstırmeye gerek kalmadan ancak boyle yapabılır

bosluk
07-05-2007, 14:25   |  #4  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Alternatif bir öneri daha (bende de benzer sorunlar olduğu için), 3 ya da 4 bellek modülü yuvanız varsa bilgisayarınızda, modüllerin yerlerini değiştirip denemeler yapabilirsiniz (modülleri çıkartın ilk önce, ekran kartınızı da çıkartın. Daha sonra önce ekran kartınızı takıp, ardından modülleri takmayı deneyin farklı yuvalara) Doğru kombinasyonu bulabilirseniz bilgisayarınız sorunsuzca çalışacaktır. Yanlız hatırlatayım, erkanc ve Recep arkadaşlarımızın önerileri en kesin çözümler bellek uyumsuzluğu konusunda. Dediğim yöntemle eğer şanslı iseniz sorunu bir süreliğine giderebilirsiniz, ancak en ufak bir kasa oynatmada ya da farklı bir donanım taktıktan sonra, tekrar kilitlenmeler olabileceğinden en uygun zamanda yeni; tek bir hafıza modülü almanızı öneriyoruz.