Bilgisayarım Harici Hard Diski Görmüyor

aguilerababe
08-09-2020, 14:58   |  #1  
aguilerababe avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2020

Merhabalar. Biliyorum bu konu üzerine açılmış tonlarca başlık var internet üzerinde. Ama benim problemim daha ilginç. 10 seneye yakın bir harici hard disk kullanıyorum, bugüne kadar böyle bir şeyle karşılaşmamıştım. Geçen sene çalışır vaziyetteyken yani bilgisayara bağlıyken aleti yere düşürdüm :( O anda alet bilgisayarda görünmemeye başladı zaten. Sonra buna çok sinirim bozuldu ve aleti kaldırdıdm bir köşeye koydum neredeyse 1 senedir de olduğu yerden çıkarmadım. Dün bir bakayım belki bir şeyler yapabilirim umuduyla çıkardım ve yeni bilgisayarıma bağladım, bilgisayardan usb girişi olduğuna dair o uyarı sesi bile geldi, daha önceleri hiç tepki vermiyordu. Power ve hdd lambası yandı. Aygıt yöneticisinde ve disk yönetiminde gözüktü alet. Disk yönetiminde ayrılmamış olarak gözüktü bu ne anlama geliyor bilmiyorum. Sonra diğer bilgisayarımda kurtarma programı vardı ve ben salaklık edip aleti yeni bilgisayardan çıkardım diğer bilgisayarıma takayım dedim, çünkü diskler arasında gözükmüyor ve açtırtmıyordu bana. Çıkardığım andan itibaren bilgisayarların hiçbiri tekrar görmüyor şu an aleti. Dün gece 7-8 denemenin arkasından yeni bilgisayar tekrar gördü hatta bilgisayarımda yerel disk E ve yerel disk F olarak gözüktü ama o altındaki doluluk barı falan gözükmüyor birine tıkladım ve bilgisayar kitlendi, bilgisayarı tekrar başlatmak istediğimde ise tahmin edeceğiniz gibi yine görmüyor. İlk taktığımda hdd lambası kırmızı yanıp sönüyor birkaç dakikalığına sonra komple sönüyor ve sadece power lambası kalıyor yanan aletin üzerinde. Yani düşürdüğüm için hiç umudum yoktu ama dün dediğim gibi ilk kez taktığımda belki 6-7 saat bilgisayara bağlı durdu ve dediğim şekilde çalışıyordu, bilgisayar görüyordu. Kurtarma programları da görüyordu. Ne olur yardımcı olun o kadar önemli ki içindekiler benim için. Şimdiden çok teşekkür ederim.

klyglsn
09-09-2020, 10:07   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 90
728 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2017

arızalı bir donanımı pcnize takmayın sağlam pcde bozarsınız muhtemelen fiziksel bir arızası olmuş yollayacağınız servisine tamir edip geri gönderecekler onları tamir edebilenler vardır siz daha çok bozarsınız

Son Düzenleme: klyglsn ~ 09 Eylül 2020 10:08
excel_mustafa
10-09-2020, 23:07   |  #3  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,442 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

veri kurtarma pahalı bir işlemdir ancak son bir kez veri kurtarma programlarıyla deneyebilirsin. tamire giderse muhtemelen formatlanır veya diskleri değişir.

aguilerababe
11-09-2020, 22:43   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2020

İşte ben de o programla denedim. Yeni bilgisayarda takılıyken içinde baya bir dosya olduğu için çok uzun bir tahmini süre verdi bana ama başladım scan etmeye %20sini falan scan ettikten sonra bilgisayarda başka bir pencere yanıt vermeyi durdurdu ve bu program da kapandı. Ondan sonra bilgisayar da yeni olduğu için fazla yormamak adına eski bilgisayarıma takayım diye çektim usb den sonra artık ne yenisinde ne eskisinde görmüyor maalesef.