Bilgisayarım kendi kendine bozuluyor

kompela14
18-10-2016, 21:47   |  #1  
kompela14 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2016

Merhaba arkadaşlar ben 2 senedir win8 kullanıyordum 1 ay önce win10 denemek istedim denemez olaydım :) Benim bilgisayarımdan kaynaklımıdır bilemiyorum bilgisayar resmen kendi kendine bozulmaya başladı pc açıkken sorun yok çalışıyor kaldırıyorda windows10'u kapatıyorum.Akşam tekrar açtığımda açılmıyor siyah ekranda kalıyor açılırken reset atıyorum bu seferde bilgisayarınız onarılıyor diyordu ama düzeliyordu bu hergün olmaya başladı.Bende win8 e geri döndüm formatlayıp şuan windows8 kullanıyorum tekrardan hiçbir sorun yoktu fakat windows10 daki gibi kendi kendine açılmamaya başladı yine bunun nedeni nedir yardımcı olabilicek arkadaşlar varmı ? Eskiden win8 kullanırken 2 sene hiç karşılaşmadım win10 a geçince bu durum olmaya başladı.

White-Fox
18-10-2016, 22:03   |  #2  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 155
1,104 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

Öncelikle Format atmak demek o harddiski gebertir hep diyorum;
siz bir sayfada çalışırken sayfa dolunca hepsini silgiyle silip tekrar devam ederseniz siz bile karıştıracaksınız her şeyi öyleki bazı şeyleri arkadaki yazıların kalıntısından dolayı tahmin edeceksiniz.okumanız böyle işleyecek yazmanıza gelirsek sürekli bir temiz bölge arayacaksınız okuma zahmetinden kurtulmak için.Kaldıki zaten karma karışık bir depolama sistemi var okusanız sonu gelmez işleyişlerin normal halde olası hatalar var bunları giderecek tek bitlik yedekler var düşünün stabil bir disk var olacak bit kaymasını önlemek için yedekte kullanmadığı bitlerle transfer gerçekleştiriyor.Hadi attık formatı sürücüleri napıcaz.win8 den 10 a geçerken değişti sürücünüz hatta bazıları değişemediğinden desteklemediğinden sürekli reset atıp geri 8 yada 7 ye döndü.Şu açıdan bakınca bilgisayarınız da olabilecek okadar çok sorun var ki hangisini düşünelim.Sürücü versiyonlarından , sistem özelliklerinden , hdd de oluşmuş ama algılanmamış hatalardan , kurulumun eksik olmuş ama tamamlanmış sayılmasından ,var olan bir virüsün kendine cpu gücünü aktarmasından vel hasıl baya bir senaryo var.Biraz Paranoyak yaklaştım ancak böyle.Kısaca format atmayın orjinal windows kullanın oyunları bilhassa orjinal kullanın mümkünse oyun kullanmayın urllerin güvenilirliğini test etmeden kullanmayın dosya indirmelerinde gözünüzü 4 açın.

oasman
19-10-2016, 10:54   |  #3  
oasman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 13
185 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2013

http://www.techsupportalert.com/content/hd-tune.htm-0

Bu program ile disk sağlığını test edebilirsin "Healt" yazan sekmede kırmızı renkli bildirimler görürsen, diskin bozulmuş anamına gelir ve yeni bir sabit disk satın alman gerekir.

oasman bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
kompela14
24-10-2016, 19:44   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2016

Eyvallah dostum programı indirip bakıcam bu arada diğer arkadaş bi ton yazı yazmış ben çözüm arıyorum iş işten geçmiş ne yapalım önemli olan bundan sonra çözüm üretmek.

@oasman

Programı indirip baktım 1 tane renkli yer var turkuaz şeklinde diğerlenin hepsi ok o zaman diskimden dolayı bir problem yok galiba nasıl çözebilirim bu sorunu acaba

Son Düzenleme: kompela14 ~ 24 Ekim 2016 19:46
oasman
25-10-2016, 20:22   |  #5  
oasman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 13
185 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2013

Bir olasılık, sistemde bozulmuş ve düzeltilemeyen bir dosya var. Bunu disk denetimi ile (veya chkdsk komutuyla) düzeltmeyi deneyebilirsin. Ama düzelme olasılığı düşük olabilir. Windows 10'u temiz olarak en baştan kurmak daha yararlı olur. Yükseltmelerde bu tür sorunlar ile karşılaşanlar olmuş. Önce özel dosyalarının yedeğini almanı tavsiye ederim (her iki durum için)