Bilgisayarım kendi kendine donuyor

onLy_you
01-09-2015, 13:21   |  #1  
onLy_you avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
35 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

Merhaba  arkadaşlar

1 haftadır  bilgisayarımda  ani donmalar meydana geliyor. Belli olmuyor bazen  bilgisayar açıldıktan  1 saat  sonra  yada  6   7 saat sonra  ani donma  oluyor. Mouse klavye  hiç birşey işlemiyor. Reset atıp tekrar  açmak zorunda kalıyorum. Bu konuda  bana yardımcı  olursanız sevinirim.

Merhaba  Arkadaşlar.

Marka / Model:  Casper

İşletim Sistemi: Windows Vista Home Basic (32-bit)

İşlemci: Intel DuoCore2 E4500 4GB Ram

Ekran Kartı: nVidia 

160 GB HDD

Internet Tarayıcı: Google Chrome
Antivirüs Yazılımı: Avast Free Antivirüs

badwizard
01-09-2015, 17:01   |  #2  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Kendi kendine derken, boşta dururken demek istiyorsun sanırım, makinan uyku moduna geçmeye çalıştığında sistemi uyanık tutan ama enerjinin kesilmesine mani olamayan bir program bu soruna sebep olabilir, makina donduğunda fare klavye gibi usb aygıtlarında,  hdd ve fanlarda elektrik olup olmadığı kontrol et, eğer bu bileşenlerden bazıları donma sırasında çalışmıyorsa sorun uyku modunu bölen bir program olabilir.
diğer bir sebep psu olabilir güç yeterli gelmediği yada şebeke voltajının anlık düşüşler yaptığı durumlarda sistem kararsızlaşıp çakılabilir, bir ups ilave edip denemek bu konuda fikir verebilir.
Bunlar sorunu çözmezse windows güç seçeneklerini her zaman açık olarak ayarlayıp uyku modunu iptal edip durumu gözlemleyebilirsin.

onLy_you
01-09-2015, 18:37   |  #3  
onLy_you avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
35 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

Boşta dururken değil normal faaliyetimi yaparken donuyor  bir anda. Ups ile  ilgili olcağını  zannetmiyorum  çünkü yıllardır  kullanıyorum  ben Ups. Donma  olayları olmaya başladıktan sonra  kasayı temizledim Ram ve  ekran kartlarını kontrol  ettim bi sorun yoktu. Hdd  testide yaptım onda da  bi sorun  çıkmadı. Müzik  dinliyorum mesela  o bile  bi  anda  takılıp pc donuyor. Kasa  normal çalısıyor  CD roomu açıp kapatıyorum fanlar herşey çalısıyor  ama anlamadım yine donuyor  işte.

badwizard
02-09-2015, 10:15   |  #4  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

dahili bileşenlerin hepsinin sorunsuz olduğundan eminsen dışardan bağadığın başka aygıtlar bun sebep oluyor olabilir, zor ihtimal ama irq çakışması çok sayıda harici cihaz bağlıyorsan muhtemeldir, bağlantı portarını değiştirmeyi deneyebilirsin, yazılımsal olarak windows başlangıcındaki pragramları kapatıp durumu gözlemleyebilirsin, donanımda sorun olmadığını düşünüyorsan sorunun yazılımsal olması daha yüksek ihtimal.