Bilgisayarım kilitleniyor

HPQ-User
14-05-2008, 14:01   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

paprica46 sormuş:
sorunumu nasıl anlatacağımı da bilmiyorum. ben bunun bir casus yazılımdan kaynaklandıgını düşünüyordum ama şimdi düşündüm de daha geride yasanmış bir problemden kaynaklanıyor olabilir.

birkaç hafta once vista update actım. varsa guncelleştirmeleri yukluyeceğim. vista service pack 1 cıkmış. hadi yukleyeyim dedim. ama bir kaç dakika sonra service pack'in yuklenmesinde hata oldu. bir iki sefer daha denedim.. yine yarım kaldı. bende service pack 1'i gizledim. o olaydan sonra pek fazla sorun olmadı.

ama gecen haftadan beri bilgisayarımdan yeterli verim alamıyorum.

internet sekmeleri arasındaki geçişlerde, bir programdan diğerine geçerken bilgisayarım fena halde kasmaya başladı. dakikalarca bekliyor. inat edersem(bu arada açmak istediğim sayfaya birden fazla tıklayabiliyorum sinirden) yanıt veremiyor uyarısı alıyorum.

ne yapacağımı bilemedim. virus taramalarında virus çıkmıyor.(kullandıgım virus programı ca adında casper'in ücretsiz olarak verdiği virus programı)

superanti spyware adında bir program indirdim. bilgisayarımda casus yazılım olabileceği ihtimaline karşı. arattım. adaware trackink cooike adında bir casus yazılım buldu. 8-9 dosyaya bulaşmış. sildim hepsini. pc bir rahatladı. ertesi gun yine aynı oldu. yine arattım. yine aynı casus yazılım vardı. yine sildim.

sildikçe bilgisayarım rahatlıyordu.

ama bugun daha da garip bir şey oldu. pc artık normal karşıladıgım bir şekilde kasmaya başladı. aradım 8 adet klasore blaşmış. sildim. ama pc hala kasmaya devam ediyordu.

işkence gibi. bir sayfadan diğerine geçmek için yaklasık 4 dk bekletiyor. pc konusunda bilgim olmadığı için ne yapacağımı bilemiyorum.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
windows vista yuklu casper bilgisayar kullanıyorum. bilgisayarın parçalarıyla ilgili deyatlı bilgim yok.

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506)

Gurcell
14-05-2008, 14:20   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
311 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Tavsiyem tum suruculerine format atman olur. Formattan sonra ise once driverlari ve sonra antivirus programini kurman ve taratma yapman snein icin gercekten kesin cozum olacaktir. Viruslu datalarin icin tek tavsiyem dvd ye cekip daha sonradan PC ye aktarirken bunlari temizlemen yada tasinabilir bir diske kaydetmen olur.