bilgisayarım oyunlarda neden sorun yaratıyor

uuuummmmtttt
21-05-2012, 17:28   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2012

arkadaşlar merhaba. iyi forumlar herkese.. bilgisayarım ile ilgili size danışmak istediğim bir konu vardı. öncelikle özelliklerini yazim.


intel core i3-2120 3.30ghz

4 gb rem (pc de 32 biltlik w.7 yüklü bu yüzden kullanılabilri miktar 3 gb)

ati radeon hd 6350 ekran kartı

birde 500 lük harddisc var


şöyle başlıyim.. bundan önceki bilgisayarımda cod son oyununu, black ops. crysis 2 yi gayet akıcı ve genelde medium ve full oynayabiliyordum. işlemcisi daha düşüktü remi 1 gb tı. ama ekran kartını hatırlamıyorum. bi site var http://www.systemrequirementslab.com/cyri/ sitede pcniz seçtiğiniz oyunu kaldırırmı bakabiliyorsunuz. daha önceki pc için çalıştırmaz dediği tüm oyunları rahat oynuyordum. şimdi bu site belliki pc özelliklerinizi baya kötümser değerlendiriyor. fakat şimdiki pc ile baktığımda pc min seçtiğim oyunlar için gereken sistem gereksinimlerini kat kat karşıladığını görüyorum. fakat fifa 11 i bile tüm grafik ayarlarını low yapmama rağmen oynayamıyorum.. ekran kartımdan şüpheliyim ama bahsettiğim site diğer kart için çok çok yetersiz derken bu kart için fazlasıyla yeterli diyor...

oyun oynarken ayarları full de yapsam low da yapsam görüntü hiç donmuyor oyun gayet akıcı sesler falan gayet akıcı. sorun şu : saniyede 2 kare falan görüntü geliyor. mesela yukardan bir şey düşerken bir monitörün üzerinde görünüyor bir ortada, birde yerde. zamanlama ile ilgili bir sorun yok yani oyunlar yavaş falan değil. içeride belliki oyun gayet sorunsuz çalışıyor ancak monitöre yansıyan akıcı bir görüntü yerine saniyede bir kaç defa değişen fotoğraflar oluyor.

işletim sistemi 32 lik w7. işlemcim 64 lük müş. sorun bundanmı bilmiyorum. ayrıca ilginctir flash oynlar oynarkende genelde görüntü titrek şekillde oynuyorum. yani ekran kartı bukadarda kötü değildir herhalde.. driver lar sanırım güncel çünkü araştırdım ancak daha güncelini bulamadım.

sanırım anlatmam gereken herşeyi yazdım. durumum budur arkadaşlar yarıdımcı olabilirseniz çok makbule geçer. teşekkürler herkese.. iyi forumlar...

Son Düzenleme: uuuummmmtttt ~ 21 Mayıs 2012 17:29