Bilgisayarım tüm flash bellekleri bloke ediyor !

elcinsubasi
11-09-2013, 09:11   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2013

Merhaba,

Bilgisayarıma 2 ay önce format attırdım. Formattan sonra şöyle bir durum gerçekleşti;

Bir veri, dosya klasörü başka bir bilgisayara taşımak için flash belleğe osyayı atıyorum güvenli kaldır diyorum başka bilgisaya takınca flash bellek dolu görünüyor ancak içeriği göremiyorum dosyalar gözükmüyor. Flash bellekle alakalıdır diye düşündüm ama bilgisayarıma taktığım tüm hafıza kartlarına flash belleklere aynı şeyi yapıyor. 

Üstelik sonradan benim pcye takınca yine tüm dosyaları çok rahat görüyorum. Sizin anlayacağınız benim pcden başka hiçbir yerde dosyaları göremiyorum.

Ve son olarak dün şöyle bir durumda oluştu arkadaşım kendine ait dolu bir belleği bana verdi içine dosya atayım diye ben kendi bilgisayarımda dosyayı attım çıkarıp arkadaşın pcye taktık değil benim dosya hiçbir içerik görünmüyordu. Korkudan kimsenin flash belleğini bilgisayarıma takamıyorum acil çözüme ihtiyacım var.

Biraz aptal anlatır gibi ayrıntılı yazdım ama bunu işletmemde ki bilgiişlemcilere bile tarif edemedim lütfen yardımm .

Şimdiden Teşekkürler

murat5038
11-09-2013, 18:39   |  #2  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 681
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

Öncelikle çok güzel tarif etmişsiniz :) onda sıkıntı yok. Sıkıntınız Büyük ihtimal virüs kaynaklı bu tür virüsler var. İlk olarak İmzamda bulunan Kaspersky IS olanı indirip güncelleyin (USB bellekler takılı olmayacak) Güncelledikden sonra Bilgisayarı yeniden başlatın ve Fullscan yapın. Virüs bulduğunda Recomanded yazanlara tıklayın. Fullscan bitip Yeşil olduğunda kaspersky Bilgisayarınızı tekrar yeniden başlatın ve 1 dk sonra Denetim masasında ne kadar gereksiz yazılım varsa kaldır (Sistem dosyaları ve Kaspersky Hariç). Elinde Usb bellek gibi içine dosya atılabilen herşeyi bilgisayara bağlayın ve O aygıtları kaspersky ile scan yapın(tarama) İçlerinde bulunan virüsleri de recomanded şekilde kaldırın ve işlem tamamdır bundan sonra Kaspersky açık olduğu takdirde bilgisayarınıza virüsde giremez usb belleklerde sorunsuz halde çalışır. Bu usb bellekleri takdığın bilgisayarlarda Kaspersky oLmadığı takdirde takmamaya özen gösterin. Yapamadığınız yer olursa Ö.M atabilirsiniz.