Bilgisayarımdan gelen yanık kokusu

Zubibik
07-02-2019, 16:44   |  #1  
Zubibik avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2019

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba, Yaklaşık 8 aydır kullandığım Lenovo Y520 laptopumdan dün geceden beri yanık kokusu geliyor. Normalde de çok kullandığım zamanlar oldu, ama malum oyun knight’a geri başlamamla, 2 haftadır bilgisayar başında biraz fazla mesai yaptım.Ama yine de hiç bir koku yoktu dün kucağıma alıp maç izlerken yaklaşık 40 dakika sonra bi yanık kokusu gelmeye başladı. Garip bir tesadüf ki Ardından odamın lambası patladı yanmıştı florasan kokunun ordan olduğunu düşündüm ve içime su serpildi ama bugün sabah tekrar pcmi açtığımda yine plastik kablo yanığı karışımı bir koku ile karşılaştım bilgisayarımda hiç bir yavaşlama performans düşüşü ya da ısınma yok. Pcyi fişe takılı kullanıyorum sürekli adaptördeki ısınma her zamanki gibi aksi bi durum yok. Sizce bu koku neden korkmalı mıyım geçer mi? Çok fazla uzatmışım ilk forum deneyimim fazla detaya girdiysem herkesten özür dilerim.

klyglsn
07-02-2019, 19:28   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 90
728 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2017

bataryayı ve faz girişini kontrol et ençok zorlamalar orda olur birde prizde şimdi gerçi kış lattop fazla ısınmaz dışarı çıkan sıcak havayı kontrolet yani en önemlilerinden biride budur hani lattopun soğutması tazikli bir şekilde oluyormu yoksa çıkış ızgarası pamukmu toplamış sakın ben kendim yaparım deme birde girişlere şase yapacak bir usb falan varmı  bazıları usb girişlerini bozuyor  onun dışında çok çalışan makina normal bir durum bir knighcı arkadaş 20 gün hiç kapatmadan çalıştırmıştı sonra kapandı ve açılmadı nedir bu oyun sevdası bilmem yani

excel_mustafa
12-02-2019, 22:46   |  #3  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,443 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

laptop normal çalışıyorsa adaptördeki regülatörler yanmış olabilir. yeni adaptör alıp kullanmaya devam edebilirsin. genelde adaptör zarar görür bu durumlarda.