bilgisayarınızı hız manyağı yapın!

deletes
19-12-2008, 21:45   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

BeğendimBAŞTAN SÖYLİYEYİM EMEGE SAYGI BİR AYDIR BUNLARA UĞRAŞIYORUM!!!
Windows Kayıt Defteri Yazı Dizisi – Bölüm 1
Kayıt defterinde birçok programın önemli ayarları, sisteminizle ilgili neredeyse tüm ayar ve kayıtlar, dosya uzantılarına ilişkin bilgiler, bazı dosya tiplerinin ekstra özelik sayfaları ve bunun gibi birçok bilgi ve ayar bulunur.

Giriş ve HKEY_CLASSES_ROOT
Her şeye başlamadan önce Kayıt Defterinin(Registry) ne olduğunu bilmelisiniz. Bu yazıyı okuyanların çoğu büyük ihtimalle biliyor ancak bilmeyenler de olabileceğinden açıklamaya çalışayım. Windows Kayıt Defteri, uygulama ve sistem ayarlarını tutmaya yarayan bir veritabanıdır diyebiliriz kısaca. Windows 3.1’de bunun için “ini” dosyaları kullanılıyordu ancak bu bir yerden sonra çok büyük karmaşaya yol açtığı için her şeyin daha derli toplu ve rahat olmasını sağlayan “Kayıt Defteri” sistemi geliştirildi ve Windows95’ten itibaren kullanılmaya başlandı.
Kayıt defterinde birçok programın önemli ayarları, sisteminizle ilgili neredeyse tüm ayar ve kayıtlar, dosya uzantılarına ilişkin bilgiler, bazı dosya tiplerinin ekstra özelik sayfaları ve bunun gibi birçok bilgi ve ayar bulunur. Ancak tabi ki bazı programlar ayarlar için hala “ini” dosyalarını kullanıyor.
Windows Kayıt Defterindeki işlemleri “Windows Kayıt Defteri Düzenleyicisi”ni Çalıştır” yolunu#61664;kullanarak yapıyoruz. Bu programı çalıştırmak için “Başlat izledikten sonra açılan yere “regedit” yazıp “Tamam” düğmesine basmalısınız.
Açılan pencerenin solunda anahtarlar, sağ tarafında ise seçili anahtara ait çeşitli değerler görüntülenir.
Bu değerler “Dize Değeri”,”İkili Değer”,”DWORD Değeri”,”Çok Dizeli Değer” ve “Genişletilebilir Dize Değeri” olmak üzere 5 çeşittir. Biz daha çok dize değerleriyle uğraşacağız ama yeri geldiğinde diğer değer tiplerini de kullanacağız ve bunların açıklamalarına yer vereceğiz. Şimdilik “Dize Değeri”nin bir metin bilgisi taşıdığını bilmemiz yeterli. Hiçbir şey yapmadan önce bütün kayıt defterinin veya değiştireceğiniz yerin yedeğini Ver…” yolunu#61664;almakta fayda var. Bunu yapmak için yukarıdaki menüden “Dosya izleyebilirsiniz. Burada “Seçili Dal” işaretli olursa sadece seçili olan anahtar ve tüm alt anahtarlara ait bilgiler belirttiğiniz dosyaya kopyalanır. Eğer “Tümü” seçeneğini seçerseniz tüm kayıt defteri kopyalanır ki bu işlem biraz uzun sürebilir. Daha sonra bu dosyaya çift tıklayarak bilgileri kayıt defterine aktarabilirsiniz.
Uzantılar
Evet uzun sayılabilecek girişten sonra gelelim ilk konumuza. Başlıkta da belirttiğim gibi ilk bölümde HKEY_CLASSES_ROOT adındaki ana anahtarı inceleyeceğiz. Açıkçası bu anahtarda inceleyip bizim güvenle müdahale edebileceğimiz kısım çok da fazla değil. Daha doğrusu içerdiği tüm verilere oranla küçük kalıyor. Bunun sebebi oradaki binlerce anahtarın tümünün ne için  ki zaten kayıt defterini karıştırmak biraz da#61514;kullanıldığı tam olarak bilmemem  merak ve risk işi. Ben de mesela bir dergide gördüğüm yazıyla Kayıt Defterini öğrendim ama içeriğini anlamak için bolca kendim kurcaladım ki zaten her şeyi anlatmaya sayfalar yetmez. Ehem, evet ne diyorduk; burada bizim asıl kullanacağımız ve öğreneceğimiz şey dosya uzantıları ve bunlara ilişkin bilgiler.
Bu bölümde gördüğünüz gibi “.exe”,”.zip” vs. gibi bir çok anahtar var. Bu anahtarlara tıkladığınızda sağ tarafta “(Varsayılan)” adında bir “Dize Değeri” göreceksiniz. Bu “(Varsayılan)” her anahtarda mutlaka bulunur ama hepsinde dolu değildir(buradaki her uzantıda dolu olacak ki işlevini az sonra öğreneceksiniz zaten). Evet buradaki değer, uzantıyla ilgili ASIL bilgileri içeren ve yine HKEY_CLASSES_ROOT ana anahtarı altında bulunan başka bir anahtarın adını içerir. Yani örneğin “.htm” anahtarına tıkladınız, bunun varsayılan değeri “htmlfile” gibi bir şeydir ve bu sefer aşağılara inip “htmlfile” adlı anahtarı bulduğunuzda uzantıyla ilgili asıl bilgilere ulaşırsınız. Yine bu örnekten devam edecek olursan bu “htmlfile” adlı anahtar çeşitli alt anahtarlar içerir. Bunlardan yine işimize yarayacak olan kısımlar “DefaultIcon” ve “shell” bir de “htmlfile” anahtarının “(Varsayılan)” dize değeri. Bu varsayılan değer dosyanın açıklamasını içerir. Belki dikkatinizi çekmiştir Windows bir dosyaya tıkladığınızda ona ait bilgileri gösterirken aralarında “Metin Dosyası” gibi  Yine#61514;dosya türünü açıklayan bir metin de yer alır. İşte o metin bu metin!  “htmlfile” örneğimizde bu değer “HTML Document”. İsterseniz değiştirebilirsiniz. Değiştirmek için üzerine çift tıklayıp açılan yere yeni değeri yazıp enter’a basmanız yeterli. Mesela buraya “Web Sayfası” yazabiliriz.
DefaultIcon anahtarının varsayılan değeri ise bu dosya türü için kullanılacak simgeye ait bir yol içerir. Burada “C:\program files\internet Explorer\iexplore.exe , 1” gibi bir ifade yer alır ki bu ifadenin virgülden öncesi simgeyi içeren dosyayı virgülden sonrası da bu dosyadaki kaçıncı simgenin kullanılacağını bildirir. Buradaki önemli nokta simgelerin “0”’dan başlaması. Yani ilk simge için 0 yazmalısınız. Bir dosya içindeki simgeleri görmek içinse herhangi bir kısayola sağ tıklayıp özelliklerinden simge değiştirme yerine girdikten sonra buraya ilgili dosyanın yolunu yazarsanız tüm simgeler gösterilir. Tabi burada simge indexinin(sırasının) bulunması oldukça zahmetli bir iş. Eğer elinizde simgelerle ilgili güzel bir program yoksa maalesef teker teker saymak zorundasınız. Sıra yukarıdan aşağıya doğru.
Evet işte geldik işin makyajından çok asıl işe yarar kısmına. “shell” anahtarını genişletecek olursanız “Edit”, “Open” gibi alt anahtarlar göreceksiniz. İşte bunlar ilgili dosya türüne sağ tıkladığınızda açılan menüdeki komutları temsil ediyorlar. “Shell” anahtarının varsayılan değeri de dosyaya çift tıkladığınızda bu anahtarlardan hangisinin otomatik olarak kullanılacağını belirtiyor. Şimdi gelelim bu alt anahtarların yapısına. Anahtarın varsayılan değeri menüde görüntülenecek metni belirtmeye yarıyor. Burada yazdığınız metinde istediğniiz bir harften önce “&” işareti koyarsanız o harfin altı çizilir ve bu seçeneğe ulaşmak için kullanılan kısayol harfi haline gelir. Bu anahtarın altında açacağınız “command” adındaki yeni alt anahtarın varsayılan değeri de bu seçenek seçildiğinde çalıştırılacak olan programı ve parametrelerini içerir. Örneğin “.txt” uzantılı bir dosya normalde “Notepad” programıyla çalıştırılır ki buna ait değer de “c:\windows\notepad.exe %1” gibi bir şey olmalıdır. Burada gördüğünüz gibi ilk olarak programın tam yolu ardından da parametreler giriliyor. Buradaki %1 parametresi dosyanın yol bilgisini içerir. Mesela ayşe.txt adlı bir dosyaya çift tıkladığınız da “notepad.exe” dosyası çalıştırılır ve programa parametre olarak “c:\ayşe.txt”(dosyanın C: dizininde olduğu varsayılıyor) gönderilir. Siz de mesela kendi metin editörünüzü yazdınız ve txt dosyalarının artık bu programla açılmasını istiyorsunuz. Öncelikle programınıza komut satırından yollanan parametreyi alıp bu dosyayı açmaya yarayan bir komut dizisi eklemeli ardından bu anahtarı kendi programınıza uygun hale getirmelisiniz.(“C:\projeler\metinedit\metinedit.exe %1” gibi). Burada dikkat etmeniz gereken dosya yolu ve adının DOS formatında olması. Yani “c:\belgelerim” değil “c:\belgel~1” gibi. Tabi bununla uğraşmak yerine normal uzun isimleri yazıp sonra tüm yol ifadesini tırnak içine de alabilirsiniz. Burada da parametre kısmını tırnağın dışında tutmayı unutmayın.
Evet yukarıdaki bilgileri kullanarak isterseniz kendinize ait bir dosya türü ) veya dosya#61514;bile oluşturabilirsiniz(ki ben yaptığım programda kullanıyorum türlerinin bazı özelliklerini değiştirebilirsiniz. Örneğin kısayolların sol altında çıkan küçük okları “.lnk” uzantısıyla iligli yerdeki(lnkfile) “IsShortCut” değerini silerek kaldırabilirsiniz. Son olarak söylemeyi unuttum, ilgili dosya türünün uzantısının HİÇ görüntülenmemesini istiyorsanız burada “NeverShowExt” adında boş bir dize değeri oluşturmalısınız.

CLSID
Ve işte geldik buranın(HKEY_CLASSES_ROOT) devasa büyüklükte olmasının asıl sebebine. Burada CLSID adında bir anahtar bulunur ve burada Windows’un ve bazı diğer programların çeşitli amaçlar için kullandıkları inanılmaz çeşitlilikte ve sayıdaki sınıflar ve bunların tanımlamaları yer alır. Açıkçası buradaki sınıfların çoğunun ne işe yaradığını ya da hiyerarşisinin nasıl olduğunu ben de tam olarak bilmiyorum. Ama burada “Geri Dönüşüm Kutusu”, “Bilgisayarım” ya da “Denetim Masası” gibi öğelerin de tanımlamaları ve bazı özellikleri bulunuyor ki bahsedeceğim konu da bu.
Aslında yukarıda anlattığım dosya türlerinin tanımlama şeklini anladıysanız burada da büyük bir farklılık yok. İlgili sınıfın ID’si altında DefaultIcon ve Shell anahtarları yine aynı şekilde ve aynı işlevdeler. ID anahtarının varsayılan değeri de öğenin ismini belirtiyor. Farkındayım biraz havada kaldı söylediklerim, hemen bir örnekle açıklık getireyim:
{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E} isimli anahtara bakacak olursanız varsayılan değerinin “Geri Dönüşüm Kutusu” olduğunu göreceksiniz. Evet doğru tahmin; geri dönüşüm kutusunun ayarlarının çoğu burada! Mesela bu varsayılan değeri değiştirdiğinizde “Geri Dönüşüm Kutusu” yerine buraya yazılı olan yazı görünecek(mesela Çöplük). Ya da “infotip” değerini değiştirirseniz geri dönüşüm kutusu simgesinin üzerine gelip beklediğinizde çıkan açıklamayı değiştirmiş olacaksınız. DefaultIcon anahtarına bakacak olursanız diğerlerinden farklı olarak varsayılan değerinin yanında “Empty” ve “Full” olmak üzere 2 değer daha göreceksiniz. Buradaki farklılığın sebebi geri dönüşüm kutusunun boş ve dolu olmak üzere 2 simgesinin bulunması. Bunları da isteğinize ve değer isimlerine uygun(empty, boş; full, dolu demek) değiştirebilirsiniz. Diğer çoğu öğe de bu şekilde kişiselleştirilebilir. Bu ayarlarınızı başka bilgisayarlara da otomatik uygulamak için veya yedeklemek için ilgili anahtar seçiliyken “Dosya Ver…” yolunu izleyebilirsiniz.

Sonuç
Evet ilk bölümü bitirmeden önce birkaç not:
1.        Burada yaptığınız değişikliklerin çoğu bilgisayarınızı bir sonraki açışınızda etkili olur.
2.        Özellikle CLSID bölümünde ama genel olarak tüm kayıt defterinde yaptığınız değişiklikler ciddi hatalara veya sisteminizin çökmesine sebep olabilir. Bu yüzden ne yaptığınızdan emin değilseniz bir şey yapmamanızda fayda var ancak kurcalamadan da öğrenilmez(bkz. Ben). Yani burada risk sizin ama riski de bilin(kafiyeyi de yapın).
3.        “Bilgisayarım” simgesinin ID’si: {20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}
“Denetim Masası” simgesinin ID’si: {21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}
4.        Ve son olarak, dikkatli bir şekilde kurcalayın!(cıvıttım iyice ama ciddiyim bu konuda, yani ben böyle öğrendim çoğunu).

Windows Kayıt Defteri Yazı Dizisi - Bölüm 2
Evet, kayıt defteri yazı dizimize devam ediyoruz. Bu kısımda o anda aktif olan kullanıcının sistem ve program ayarlarının bulunduğu HKEY_CURRENT_USER ana anahtarını inceliyoruz.

HKEY_CURRENT_USER ve Control Panel
Bu bölümde Windows’un çeşitli kullanıcı ayarları bulunur. Yazı imlecinin yanıp sönme hızından altmenülerin açılması için üzerinde beklemeniz gereken süreye, pencerelerin büyütülüp küçültülmesi sırasındaki animasyona kadar birçok ayarı kontrol edebilirsiniz. Açıkçası bu ayarları buradan elle değiştirmeye uğraşmak çok da mantıklı ve rahat değil çünkü bunları değiştirmeye yarayan konforlu programlar var. Yine de ben başlıca birkaç tanesine burada değineceğim.
Burada kilit anahtar “Desktop”. Buna tıkladığınızda yanda bir dolu değer göreceksiniz. Sırayla açıklayalım:
AutoEndTasks(Dize Değeri): Değeri 1 olursa cevap vermeyen uygulamalar otomatik olarak kapatılır.

CoolSwitch(Dize Değeri): Değeri 1 olursa [ALT]+[TAB] tuş kombinasyonuyla yapılan hızlı uygulama değiştirmeyi aktifleştirir.

CoolSwitchRows(Dize Değeri): CoolSwitch penceresinde görüntülenecek satır sayısı.

CoolSwitchColumns(Dize Değeri): CoolSWitch penceresinde görüntülenecek olan sütun sayısı.

CursorBlinkRate(Dize Değeri): Yazı imlecinin yanıp sönme hızı.

DragFullWindows(Dize Değeri): Değeri 1 olursa pencereleri sürüklerken çerçeve göstermek yerine direk olarak taşıma yapar.

FontSmoothing(Dize Değeri): FontSmoothingType(DWORD): Buradaki sayı 2 olursa ClearType yazıtipi kenar düzeltmesi kullanılır.

ForegroundFlashCount(DWORD): Buradaki değer arkaplandaki bir pencerede bir değişiklik olduğunda görev çubuğundaki simgesinin kaç kere yanıp söneceğini belirtir.

HungAppTimeout(Dize Değeri): Yanıt vermeyen bir uygulama kapatılmadan önce kaç milisaniye bekleneceğini belirtir.(3000 gibi bir değer sistemin hızını arttırır ancak veri kaybına yol açabilir.).

MenuShowDelay(Dize Değeri): Altmenülerin açılması için başlığın üzerinde beklemeniz gereken süreyi milisaniye cinsinden belirtir. Bunu 65535 gibi bir değer yaparsanız beklemek yerine tıklamanız gerekir(aslında yine bekliyorsunuz ama o kadar beklemek isteyeceğinizi sanmıyorum :)).

PaintDesktopVersion(DWORD): Değeri 1’se masaüstünün sağ alt tarafına Windows sürüm bilgilerini yazar. Bu anahtar yoksa oluşturup değerini 1 yaptığınızda da aynı şey olur. Ancak yeni anahtar oluştururken “Yeni DWORD” değeri olarak oluşturmalısınız.

ScreenSaveActive(Dize Değeri): Değeri 1’se ekran koruyucu aktif olur.

ScreenSaveIsSecure(Dize Değeri): Değeri 1’se ekran koruyucu parolasını aktifleştirir.

ScreenSaveTimeOut(Dize Değeri): Ekran koruyucunun devreye girmesi için gereken boş kalma süresini saniye cinsinden belirtir.(Bu ekran koruyucu ayarlarının tümünü denetim masasındaki görüntü özelliklerinden de yapabilirsiniz.)

SCRNSAVE.EXE(Dize Değeri): Ekran koruyucu dosyasının yolunu belirtir.
SmoothScroll(İkili Değer): Değeri 01 00 00 00 olduğun yumuşak kaydırmayı etkinleştirir.(kaydırırken daha yumuşak bir geçiş olur)

WaitToKillAppTimeout(Dize Değeri): Bir uygulama sonlandırılmadan önce beklenecek süreyi milisaniye cinsinden gösterir.

Wallpaperla iligli ayarları da yine görüntü özelliklerinden yapabilirsiniz.

WheelScrollLines(Dize Değeri): Fare tekerleğini bir kez çevirdiğinizde(1 tık, 1 tur değil :)) kaç satır kaydırılacağını belirtir.
Oh be burası bitti ama bizim yapabileceklerimiz bitti mi? Tabi ki hayır! Daha buranın altındaki “WindowsMetrics” anahtarı var :). Bakalım orada neler varmış:
IconTitleWrap(DWORD): Değeri 1 olursa simgelerde genişliği aşan simge isimlerinin sonuna üç nokta koymak yerine satırlara böler.(Bu arada buraya kadar olan başlıkları anlatmama sebebim o değerleri çok daha rahat ve güvenli şekilde değiştirme imkanınız olması).

MinAnimate(Dize Değeri): Pencereler büyütülüp küçültülürken garip bir animasyon gösterilir. Bu değer 0 olursa bu animasyon gösterilmez.

Shell Icon BPP(Dize Değeri): Gösterilen simgelerin renk derinliğinin kaç bit olduğunu belirtir.

Shell Icon Size(Dize Değeri): Gösterilen simgelerin boyutunu belirtir.(16,32,64 olabilir).

Software ve Son
Aslına bakarsanız HKEY_CURRENT_USER anahtarının en önemli altanahtarı burasıdır. Birçok uygulama ayarlarını burada saklar. Hatta bazı demo uygulamaların zaman sınırlamasını da buradan yok edebilirsiniz ama konumuz bu değil :). Burada açıkçası tek tek uygulamaların anahtarlarına ait bilgi vermeyeceğim. Zaten herkeste farklı uygulamalar yüklü ve dünyada milyarlarca uygulama var.
Öncelikle burada en çok kullanılabilecek anahtar Microsoft anahtarı. Bu anahtar altında birçok Microsoft programının ayarı bulunur. Burada en çok işe yarayacak olanlar InternetExplorer ve Windows anahtarları.
InternetExplorer anahtarını İngilizce’si kuvvetli arkadaşların keşfetmesi için anlatmıyorum.(tamam aslında biraz da üşendim :)). Gelelim Windows anahtarına. Burada direk olarak CurrentVersion anahtarına geçiyoruz. Haha aslında şimdi fark ettim ki burada da işe yarar çok bir şey yok. Ben HKEY_LOCAL_MACHINE anahtarı altındaki kısımla karıştırmışım(bakarsanız aynı isimde anahtarlar olduğunu göreceksiniz). Bu da demek oluyor ki bu önemli(!) ayarları bir dahaki metinde göreceğiz. Ama burayı da kurulu bazı uygulamaların ayarlarını ve belki de gizli ayarlarını değiştirmek için kurcalayabilirsiniz. Yedek almayı ve dikkatli olmayı unutmayın!

Windows Kayıt Defteri Yazı Dizisi - Bölüm 3
İşte kayıt defteri yazı dizimizin 3. ve son bölümü. Bu anahtardan sonraki anahtarlar da dişe dokunur bir ayar olmadığı ve bu anahtarlı kurcalamak pek güvenli olmadığı için bu anahtarlardan bahsetmeyeceğiz.

Windows\CurrentVersion anahtarı
Aslına bakarsanız burada da artık kayıt defteriyle ilgili bilgi vermek yerine çeşitli anahtarların ne işe yaradıklarını açıklayacağım. Burada bilgisayara kurulu programların kullnıcıdan bağımsız olan ayarları tutulur ki en çok ayar da bu yüzden burada bulunur.
Ben Windows'la iligli bilgdiğim ayaları burada sizlerle paylaşacağım, daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız, kendini kayıt defterinin uçsuz bucaksız sularına bırakmalısınız :).
Windows'la ilgli ayarlar SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion alt anahtarında bulunur. Haydi başlayalım artık:
Run: Bu anahtar altında bulduğunuz değerler bilgisyar ilk açıldığında otomatik olarak çalıştırılan programlarla ilgili bilgileri içerir. Değerin ismi programı anlatan herhangi birşey olabilir. İçerdiği bilgi de programın yolunu içerir ki buraya çeşitli parametreler de koyabilrsiniz. Aynı zamanda açılışta başlamasını itemediğniiz progamları da buradan silebilirsiniz.(Dize Değeri)
RunOnce: Bu anahtar da sadece BİR KEZ çalışacak programları içerir. Yani o anda orada birşey görüyorsanız bilgisayarınzıın sonraki açılışında o program çalıştırılır ve bu kayıt buradan silinir. Kullanımı "Run" anahtarıyla aynıdır.(Yapı olarak yani)(Dize Değeri)
Setup: Bu anahtar altında Windows'a ait çeşitli temel bilgiler yer alır. Bunları isteğinize göre düzenleyebilirsiniz ama ne yaptığınızdan emin değilseniz ellememenizde fayda var.
- BootDir(Dize Değeri): Bİlgisyarın açılış için hangi sürücüyü kullancağını belirtir.
- SourcePath(Dize Değeri): Windowsun kurulduğu yolu belirtir.
- ServicePackSourcePath(Dize Değeri): ServicePack dosyalarını yolunu belirtir. Eğer bu klasörü taşımak istiyorsanız işinize yarayabilir.
- ServicePackCachePath(Dize Değeri): ServicePack önbellek dosyalarının yolunu belirtir. Yine bu klasörü ya da komple servicepack klsörünü taşımak istiyorsanız işinize yarayabilir.
Uninstall: Bu anahtar belki bir çok kişini başına sonradan bela olan "Program Ekle/Kaldır" listesini içerir. Gördüğünüz her alt anahtar bir programa ait bilgileri taşır. Tabi burada sizin orada gördüğünüzden çoooook daha fazla alt anahtar var. Yine ne yaptığınızdan emin olmadığınız sürece bilmediğiniz anahtarları kurcalamamanızı öneririm. Buradan kaldırdığınız halde listede ismi görünen programların isimlerini silebilirsiniz. Kaldırma dosyasının yeri yanlış olan programların yollarını düzeltebilir, kendi programınızı bu listeye ekleyebilir ve daha birçok(!)(ne kaldıysa artık :)) şey yapabilirsiniz. Artık yapısını açıklayabiliriz sanırım.
Buradaki alt anahtarların isimleri sadece programı tanımlamak için olduğundan listeye etkileri yoktur. Aslına bakarsanız basit bir program için sadece iki değer bulunur:
- DisplayName(Dize Değeri): Bunun taşıdığı bilgi programın listedeki ismidir.
- UninstallString(Dize Değeri): Bunun taşıdığı bilgi de kaldırmak için çalıştırılacak programın yoludur. TAbi yine çeşitli parametreler içerebilir.
Windows2K ile birlikte bu listede programa ait başka bilgiler de görüntülenmeyebaşladı eğer bunları da ayarlamak ya da eklemek isterseniz:
- DisplayIcon(Dize Değeri): Programın yanında görüntülencek simge için yol bilgisi içerir. Dll, exe yada ico uzantılı dosyalar olabilir.
- DisplayVersion(Dize Değeri): Programın sürüm bilgisini içerir.
- HelpLink(Dize Değeri): Programla ilgili yardım alınacak web adresini içerir.
- HelpTelephone(Dize Değeri): Programla ilgili yardım alınabilecek telefon numarasını içerir.
- Publisher(Dize Değeri): Programı dağıtan firmanın adını içerir.
- UrlInfoAbout(Dize Değeri): Programla ilgili bilgi alınacak web adresini içerir.
- UrlUpdateInfo(Dize Değeri): Programın güncellenebileceği web adresini içerir.
- VersionMajor(DWORD): Programın ana sürüm değerini içerir.(Örn: Sürüm 4.2 ise bu '4' olmalı.)
- VersionMino(DWORD): Programın ikincil sürüm değerini içerir.(Örn: Sürüm 4.2 ise bu '2' olmalı.)


Son
Evet daha önce de belirttiğim gibi buradaki tüm anahtar veya değerleri açıklamam imkansız. Ben size en iyi bildiklerimi vesizin en çok işinize yarayacağını düşündüklerimi açıklamaya çalıştım. Gerisi size kalmış.(Internet Explorer'ın bazı özel ayarları için "SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer" anahtarına, Medi Player içinse "SOFTWARE\Microsoft\MediaPlayer" anahtarlarına bir göz atabilirisiniz.). Umarım faydalı olabilmişimdir.
________________________________________

-----------------------------------------------------------
1-) SHIFT tuşuna basili tutulduğunda standart açılışta yapılan ve baslat menüsünde baslangiç bölümünde bulunan uygulamalar açilmaz

2-) SHIFT tusuna açilista bastiginiza da otomatik açilan cd’ler bir seferlik açilmaz.

3-) Ya olay madem tuslardan basladi ilk önce su Windows tusunu iptal edelim degil mi? Ilk önce regedit diyoruz. HKEY_LOCAL_MACHINE\System\currentControlSet\Control\Keybord Layout burada Scancode Map özelligini bulun ve yoksa siz yapin ardindan su degerleri verin.

00 00 00 00 00 00 00 00

03 00 00 00 00 00 5B E0

00 00 5C E0 00 00 00 00 Windows tusu restart tan sonra artik çalismayacak J [ XP ]

4-) Baslat menüsünü dansöz gibi oynatin, bunu söyle yapabilirsiniz. Araç çubugu sag tiklayin ve görev çubugunu kilitle bölümünü de aktif edin iste saga sola yukari gidebilen bir çubugunuz oldu. yahu çok mu basit oldu bu J

5-) bilgisayarinizi firewire ile birbirine baglayin ; çevre birim firewire ve USB standartlari ile 2 bilgisayari birbirine bagliyabilir, hizli veri transferi yapabilirsiniz. Firewire de bilgisayarlari birbirine bagladiktan sonra normal Ethernet ayarlarini yapin, USB içinse iki baglanti arasinda ethernetin yapacagi islemi yapacak özel dönüstürücü kablo kullanmak gerekli [ XP ME 2K 98 ]

6-) Windows kayit defterini sıkistırın, regedit zamanla siser ve içinden kalkilamaz bir duruma gelir bu degerleri küçültmek için SCANREG uygulamasini baslatin ve kendi kendine geçmiste olan ve silinen tüm uygulamalar silinsin, DOS ta bu komut “ scanreg / backup “ baslatin [sansürlendi] islemi içinse “scanreg /opt “ hepsi bu kadar [ 98 , ME ]

7-) Regedit’in açilmasini engellemek mümkün bunun için kayit defterine yeni bir deger eklemeniz gerekmekte, eger çoklu kullaniciya sahip bir bilgisayardaysaniz o kullanici adiyla bilgisayarinizi açin ardindan kayit defterinde HKEY_USERS\default\Software\Microsoft\Windows\currentVersion\Policies System anahtarini aktif hale getirin ve buraya DisableRegistryTools degeri olusturun ve 1 degerini verin eger bu deger varsa direk 1 verin ve artik sizin sifrenizle giren regedit’e geçebilecek J [ 98 ]

98 isletim sisteminiz devamli güvenli kipte açiliyorsa, Windows klasörü içinde bulunan winbootng.sts dosyasini silin ve ise yaramazsa bilgisayarini sistem disketiyle baslatin ve sunlari yazin.

Attrib –s –h –r C:\lo.sys

Ren C:\lo.sys C:\lo.old

Sys C hepsi bu kadar.

9-) Denetim masasini baslat menüsünde görünmemesi için araç çubuguna sag tiklayin özellikler sekmesini seçin burada baslat menüsü kismini seçiniz buradan özellestir ve gelismis sekmelerini seçin orada gereken ayarlari kendinize göre yapilandirin.

10-) Denetim masasinda bulunan ögeleri kaldirmak için ” Windows\System32 “ klasöründe CPL uzantili dosyalar denetim masasini ifade eder. Ama bunlari silmeyi sadece dosya disina tasimaniz yeterli olacaktir. Böylelikle denetim masasindan imge kalkacaktir. [ XP ME 98 ]

11-) Denetim masasi ayarlariyla oynanmamasi için gpedit.msc yaziyoruz çalistira ve yönetim sablonlari ve denetim masasi ayarlarini duruma göre düzenliyoruz.

12-) DOS’taki verileri yaziciya almanin yolu var mi ? demeyin olmasa yazmayiz degil mi ? Simdi baslat menüsünden yazicilar kismina gelin ve yaziciya sag tiklayin, nesne bölümünde özellikleri çalistirin ardindan yazici özellikleri penceresindeki ayrintilari aktif hale getirin ve baglanti noktasi ayarlarina tiklayin, gelen pencerede MS-DOS yazdirma kuyrugunu kaldirin, ardindan tamam ve ayrintilar karti üzerindeki kuyruk ayarlari bölümüne tiklayin ve dogrudan yazdir kismini isaretleyin, restart tan sonra artik ms-dos ta bulunan bilgiler yazilabilir hale gelir. [ 98 ]

13-) Baslat >Çalistir> command IPconfig /all komutu ile ip nizi ögrenebilirsiniz!

14-)Diger bir yöntemi ise baslat bölümüne Winipcfg yazmaniz yeterlidir.

15-) Bu yöntemin biraz daha sagliklisi var oda program files dosyasin da bulunan Netmeeting klasörü içinde bulunan Conf ikonuna tiklamak ardindan ileri ileri sonra sizden bilgi ister onlari sallayin ve Netmeeting’i çalisir hale getirin. Netmeeting’in üstte bulunan yardim bölümünde Netmeeting hakkin daya tiklayin ve en altta 2 ayri ip görürsünüz ilk server in 2.si ise sizin IP’nizdir [ XP 98 ME ]

16-) Kullanilmayan .DLL uzantilarini silelim degimli ? Bu sayede hizlanacaggiz ve bos yerimiz artacak ama öne kullanilmayan .DLL dosyalarini bulalim ilk önce kayit defterine gidiyoruz. Burada HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Windows\Current Vercion\SharedDLLs anahtarini aktif ettik ardindan gelen pencereye bakin ve degeri 0 olan DLL ler kullanilmiyordur demektir. Yani gönül rahatligiyla silebilirsiniz. [ 98 ]

17-) XP’yi yeniden kurduktan sonra tekrar aktive etmek zorunda degilsiniz. Eger ayni donanima kuracaksaniz yeni XP’yi “” Windows\System32 “ dosyasinda bulunan “” wpa.dbl “” dosyasini saklayiniz ve kurulumdan sonra tekrar yükleyin, iste XP güncellenmis oldu J

1 XP de yapmis oldugunuz islemler bazi durumlarda ön yükleme yapar ve HDD inizde yer kaplamaya baslar. Bu dosyalar bilgisayarinizdan kaldirdiginiz programlarda olabilir. Bunlari silmek için Windows klasörünün içinde Prefetch dosyasinda saklanir. Bu dosya içindekileri gönül rahatligiyla silebilirsiniz. [XP]

19-) NTFS Dosyalarda en son yapilan islemlerin logunu tutulabiliyor. Buda zamanla degisen dosyalarin tekrar güncellenmesi sirasinda Windows’unuzu yavaslatiyor. Bunu iptal etmek içinse HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\FileSystem açin ve burada NtfsDisableLastAccessUpdate olusturun ve 1 degeri verin. [ XP ]

20-) NTFS dosya sistemi sifrelemeye imkan tanir. Ancak bunun için menüler arasinda uzun bir gezinti yapmaniz gerekmektedir. Onun için gelin bu komutu ekleyelim. HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microfost\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced’i aktif hale getirin ve yeni bir DWORD degeri olusturun bu degere “ EncryptionContextMenu “ adini verin ve degerini 1 olarak seçin [XP]

21-) XP de disk performansini arttirmak için mesela 2 disk kullananlar için özellikle Windows-da RAID denen özelligi baglamalisiniz. Bu ayardan sonra 2 disk bir disk gibi çalisacak.[XP]

22-) Masa üstü ögelerinden bazilari kaldirmak istiyorsunuz mesela çöp tenekesini bunun için çalistira gpedit.msc yaziyoruz ve yönetim sablonlarini seçip masa üstü ögelerini duruma göre etkin yada devre disi olarak yapilandiriyoruz. Bu sadece çöp tenekesi olarak degil bir çok uygulama içermekte. [XP]

23-) Masa üstü ayarlarini da ayni yolu kullanarak yalniz yukarida denetim masasi sekmesi yerine masa üstü sekmesini seçiyoruz.

24-) Eger IE düzgün çalismiyorsa bazi kisiler, sistem dosyalarinin bozuldugunu ve win. Yeniden kurulmasi gerektigi söyle ama buna gerek yoktur. Bu neden sadece IE kurulabilir bunun yolu da sudur. XP CD sini sürücüye koyun ve çalistir bölümüne “ rundll32.exe.setupapi,InstallHinf Section.DefaultInstall.132% windir%\inf\ie.inf “ sonra tamam diyin. Geçmis olsun.

25-) Masa üstü imgesi silinirse yenisini söyle hazirliyabilirsiniz. Ilk önce herhangibir dosya olusturun adina da “ MASAÜSTÜNÜ GÖSTER.SCF “adini verin ve hizli baslat bölümüne koyun ardindan size bir uyari gelecek bunu kabul edin ve hizli baslat kismina ekleyin [XP]

26-) Istenmeyen IE eklentilerini kaldirin mesela bir adrese girdiniz ve devamli IE açildiginda onu açiyor ve degistiremiyorsunuz. Ama artik degisecek J mesela bir uzantili olan degere Xbar diyelim, bunu araçlar/internet seçenekleri penceresinden gelismisi seçiyoruz burada bulunan “ üçüncü kisilerin tarayici eklentilerini etkinlestir kismina tikliyoruz ve Xbar kayboluyor ama burada bitmedi simdide HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVercion\Explorer\Browser Hepler Objects öncelikle bu anahtari baska bir dosya altina kaydedin ve sonra tek tek silin, geçmis olsun.

27-) Kayit ekraninda Cleartype kullanmak; cleartype islemi TFT ekranda görüntülerin iyilesmesini saglar. Bunun kaydi tutulmasi gereklidir. Kayit defterinde “ HKEY_USERS\DEFAULT\ControlPanel\Desktop “ anahtarini etkinlestirin ve “ FontSmoothingType “ anahtarini etkinlestirin ve degerine 2 verin. [XP]

2 MSN Messenger’i XP den kaldirmak için çalistir bölümünü sunu yaziniz. “ RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%\INF\msmsgs.inf,BLC.Remove “ böylelikle msn kaldirilmis olur.

29-) Resim öngösterimi bellegini kapamak, Windows gezgini içerisinde bulunan resimler küçük simgeler halinde “ thumbs.db “ adli dosyada kaydedilir. Buda yer ve zaman yönünden önemli bir durum teskil eder. Bunu kaldirmak için “ HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced “ ta bulunan “ DisableThumbnailCache “ anahtarinin degerini 1 yapin geçmis olsun.

30-) Hata raporu göndertmemek için bilgisayarima sag tiklayin, özellikler sekmesinde gelismis kismi seçin ve burada hata bildirme bölümüne tiklayin [ XP ]

31-) Windows’un Zip özelligini kaldirmak için komut bölümüne“” regsvr32 /u zipfldr.dll “ yazin ve XP’nin zip özelligi kalkti geri yüklemek içinse “ regsvr32 zipfldr.dll “ yazmaniz yeterli olacaktir.[ XP]

32-) Çöp kutusunu masaüstünden kaldirmak için komut dizinine gelin ve regedit diyin ardindan HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersiyon\Explorer\Desktop\NameSpace klasörüne gidin ve 645ff040-5081-101b-9f08-00aa002f954e degerini kaldirin hepsi bu kadar.

33-) XP Professional da dosya paylasiminda olumsuz bir yan vardir buda kaynaklara herkezin ulasabilmesi, bu nedenle bizde buna okuma yazma hakki atayacagiz. Aga bagli olmamiza gerek yok çünkü küçük bir hilemiz mevcut J baslat menüsünde bilgisayarim komutunu kullanarak ayni isimli pencereyi açin ardindan araçlar menüsünde klasör seçenekleri komutunu çalistirin, görünüm kartindaki basit dosya paylasimini kullan ( önerilen ) seçenegindeki isareti kaldirin ardindan tamam diyoruz. Son J

34-) Kaldirilamayan Windows ögelerini kaldirmak içinse Windows/Inf klasöründe bulunan sysoc.inf dosyalarini açarak HIDE ifadelerini kaldirin ve ekle-kaldir menüsünde Windows bilesenleri gözüksün [ XP]

35-) Word excel ve IE gibi programlar kullaniyorsaniz menülerdeki yazi büyüklügünü yada küçüklügünü ayarlamak için sayfayi açtiginizda CTRL 'ye basin ve mouse’nin topunu ileri geri hareket ettirin. Bu yanlis oldu çok kolay bu, siz bunu yukari koyun J

36-) Çalistira gelin ve eudcedit yazin Kendinize ait bir logonuz varsa bu karakteri çizebilir ve degisiklikler yapabilir ve kaydedebilirsiniz! [ XP]

37-) Çalistira IExpress yazin ve Windows un içindeki bu ücretsiz kurulum hazirlamasi mevcut! bu sihirbazla hangi dosyayi paketlenecegini nereye açilacagini ve kopyalandiktan sonra hangi bölümlerin çalistirilacagini belirtebilirsiniz! [ XP]

3 Çalistira Mplayer 2 yazin Eski versiyon olmasina karsin sade ara yüzüyle çok kullanislidir Üstelik son codec'leri de desteklemektedir. DivX,XviD gibi [XP]

39-) Baslat AyarlarDenetim masasi ses efekti ve aygitlari görev çubuguna ses ayari simgesini yerlestir[X] bununla birlikte XP yi ilk kurdugunuzda sag altta aktif hale gelmeyen ses ayar simgesine ulasabilirsiniz ve aktif edebilirsiniz! [XP]

40-) Baslatà Çalistirà //dlevitas bilgisayar agda ''dlevitas'' olarak adi gecen bilgisayara kolayca geçis yapabilirsiniz ve paylasilmis bilgilere kolayca ulasabilirsiniz. böylelikle çalisma guruplarinizla baglantida [sansürlendi] çekmezsiniz! [XP]

41-) Gezgin penceresinin sabitlenmesi için ilk önce söz konusu pencereyi ve görev cubuklarini istediginiz gibi yerlestirin ardindan kayit defteri düzenleyicisini calistirin ekrana gelen pencerede''HKEY_CURRENTUSER\Software\Micorsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer'' anahtarini etkinlestirin. Burada NoSaveSeting adinda yeni bir DWORD degeri olusturun bu kaydin üzerine çift tiklayin ve deger alanina 1 yazin ve ardindan reboot çekin makineye ve artik ayarlariniz sabit kalsin. [XP]

42-) Sıkıcı açiklamalarin kaldirilmasi

HKEY_CURRENTUSER\Software\Micorsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced anahtarinin altindaki ShowInfoTip kaydina çift tiklayin, ve degere 0 verin ardinda EnableBalloonTips adinda ayni tipte yeni bir kayit olusturun ve bunun degerlerini de 0 yapin sistemi yeniden baslattiktan sonra bir daha o [sansürlendi] yardim ve açiklama pencereleri gelmeyecek [ XP ]

43-) Disk alani uyarisini kapama

HKEY_CURRENTUSER\Software\Micorsoft\CurrentVersion\Policies\Explorer anahtarini etkinlestirin ve buradaki NoLowDiskSpaceCheck adinda ve DWORD tipini yeni olusturun ve degere 1 olarak degistirin artik yetersiz disk alani uyarisi vermeyecek [XP]

44-) Kisa yol menusu üzerinden sifreleme, NTFS bölümleri bilgileri sifreleme imkani sunar. Uzunca ugrasmaniza gerek yoktur bunun için kayit defterini acin ve HKEY_CURRENTUSER\Software\Micorsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced anahtarini etkinlestirin düzen menüsündeki Yeni\DWORD degeri komutunu calistirin bu kayda isim olarak EncryptionContextMenu gerin ve degeri 1 yapin [ XP ]

45-) XP home altinda yedekleme araci var mi ? standart kurulumda olmayan bu islevi CD içine gizlenmis bu araci yüklemek için VALUEADD\MSFT\NTBACKUP klasörünü acin ve NTBACKUP.MSI ismindeki dosyaya çift tiklayin. kurulum sonunda yedekleme aracini çalistirmak için baslatà tüm programlarà donatilarà sistem araçlarià yedekleme yolunu izleyiniz. [ XP ]

46-) Baslat menusunu hizlandirma imkanimiz var bunun için kayit defterine HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Dektop anahtarindaki MenuShowDelay kaydina çift tiklayin ve pencereye gelen degere 200 olarak seçin bu sayede basla t menusu 200ms de açilacaktir. [ XP ]

47-) CD rom dan bir bilgi alacaksiniz ve cd rom otomatik men aciliyor gereksiz onca ugrastan sonra ulasabiliyorsaniz bilgilere bu tam size göre bir defaya mahsus olmasini istiyorsaniz cd romu acarken SHIFT e basili tutun ayrica bu yöntem bilgisayarinizin diger yan aygitlarini okumasini engelliyeceginden bilgisayariniz daha hizli açilis yapar! XP home için devamli bu uygulama çalissin istiyorsaniz HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Current-ContrlSet\services\cdrom anahtarini etkinlestirin ve pencereye sag tiklayin ekrana gelen autorun kaydina çift tiklayin ve degeri 0 yapin!! professional için ise Baslatà Çalistirà gpedit.msc à bilgisayar yapilandirmaà yönetim sablonuà sistem dizini etkinlestirmeà buradaki otomatik çalistir deaktivite edin ve tamam diyin [ XP ]

4 Paylasilan belgeleri bilgisayardan kaldirmak için paylasimdaki bazi gereksiz belgelerin paylasimini kaldirmak için kayit defterine gidin ve HKEY_LOCAL_MACHINE\Micorsoft\CurrentVersion\Explorer\My Computer\NameSpace\Delegatefolders anahtarini etkinlestirin buradaki 59031a473f72-44a7-89c5-5595fe6b30ee kaydini silin reboot tan sonra paylasilan belgeler simgesi bilgisayara gelmeyecektir [ XP]

49-) Kisisel kayit defteri olusturun bakin bu çok kolay sizde seveceksiniz J bir bos not defteri açin ve ilk satirina .LOG yazin ardindan bu dosyayi herhangi bir yere LOGDEFTERI.TXT olarak kopyalayin adini degistirebilirsiniz ama uzantisini koruyun ! Sonra zamanla o gün gün log atar içine ardindan siz bugün günlerden neydi yada dün ne yaptim felan demezsiniz !

50-) Dosya ön izlemesini kaldirmak vardir çogumuz bilir ama unuturlar J windows bir klasörü acinca küçük resimler olarak bunlari size gösterir ve THUMBS.DB adi adindaki ön bellekte bunlari kaydeder. hdd alaninda tasarruf için bunu deaktif etmeniz gerekli bunun için bilgisayarimà araçlarà klasör seçeneklerà görünüm kartindaki listede bulunan resimleri önbellege alma seçenegini isaretleyin ve tamam diyin.[XP]

51-) Windows un eski ayarlarina dönmek için bazi programlari yüklediginizde sizin istemedigini bir durum çikabilir bunun sonucu yeniden windows kurmaniz gerekebilir ama buna gerek yok windows u yeniden kurgunuzda eski bilgilerinizi koruyabilirsiniz. XP cd sini cd rom'a koyun ve çalistir a su komutu yazin :\i386\winnt32./unattend bunun sonucu kurulum islemi baslayacak ve tüm önemli dosyalari onaracaktir [ XP ]

52-) Tümüne hayir fonksiyonun etkinlestirme bir belge kopyalarken yada degistirirken evet-tümüne evet-hayir simgesi çikar buna tümüne hayir eklemek için hayir dügmesine basarken SHIFT tusunu basmaniz yeterli olacaktir.[ XP]

53-) Disk birlestirelim birazda sisteminizde minik hatalar belki olabilir onun için bu isi zorla yapalim ms dos’a sunu yazin defrag c: /f bilgisayariniz kendi kendine takilir. Siz gidin çay içmeye J

54-) IE biraz hizlandiralim degimli ? bunu XP de yapiyoruz ama unutmayin

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\CurrentVersion\Explorer\RemoteComputer\NameSpace içinde bulunan [ D6277990-4C6A-11CF-8D87-00A-A0060F5BF ] satirini korkmadan silin hade kolay kelsin. WINNNNNNNNNNNNNNNN

55-) Eger IE sorun veriyorsa bazi aksilikler oluyorsa bunu iyi okuyun bazi uzmanlar bunu ancak windows un yeniden kurulmasi ile mümkündür der ancak bu olmasa da olur! Nasil mi? IE’nin yeniden kurulmasi ile mümkün XP CD sini cdroma yerlestirin ve Baçlatà Çalistirà rundll32.exe.setupapi,InstallHinfSection.DefautInstall.132.%windir%\infie.inf yazip tamam demeniz yeterli olacaktir.[XP]

56-) XP professional rezerve bant genisligini serbest birakma xp ag aktarim hizini standart olarak%10 u özel islemler için rezerve eder ve saklar bunu kaldirmak için Baslatà Çalistirà gpedit.msc yazin ve bilgisayar yapilandirma altinda bulunan yönetim sablonlari/ag/Qos paket zamanlayicisini etkinlestir. buradaki bant genisligi sinirla kaydina çift tiklayin ve devre disi birakin. [XP]

57-) Konu hiz olunca ben tuhaf oluyorum yahu neyse birazda islemci hizini tüm uygulamalara esitleyelim, bu XP ve 2000 de ise yarar, denetim masasi à Sistemà Gelismisà performansà Arka plan hizmetlerini isaretleyin ve sisteminizin tüm uygulamalari islemciyi esit kullansin.

5 MSN ini tamamen makinenizden kaldirmak mümkün eger ekle?kaldir dan kaldirmaya kalkarsaniz tamamen kaldirmayacaktir.Bizim izledigimi,z yol su olmalidir ancak bunu uygularken msn acik olmamalidir simdi Baslatà Çalistirà RunDll23 advpack.dll,LaunchINFSection %windirÎNF\msnmsgs.inf,BLC.Remove bunu yasadiginizda msn ini tamamen kaldiracaktir.[XP]

59-) XP arama yardimcisini kaldirin bir sey ararken çok vakit kaybetmek istemiyor ve köpecigin her isinize karismasini istemiyorsaniz söyle yapmanizi tavsiye ederim. kayit defterini acin ve HKEY_CURRENT_USER\software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CabinetState klasörüne girin ve Use Search Asst adli yeni bir dizine (string) degerini girin ve degerine no yaptiktan sonra özlediginiz arama menüsüne kavustunuz hayirli olsun

60-) 4 farkli masaüstüne sahip olmak için dogru www.micosoft/powertoys adresindeki Virtual Desktop'u çalistirin ve görev çubuguna sag tiklayin toolbar menüsündeki Dektop manager seçenegine tiklayin

61-) XP de birden fazla DOS vardi biliyor muydunuz? XP de 2 farkli dos komut satiri vardir bunlardan biri NT çekirdegi tasir ve XP için dönüstürülmüs klasik command.com eski dosun tüm özelligini tasir bunu problemsiz olarak kullanabilirsiniz. fakat CMD.EXE adinda baska bir versiyonu daha bulunmakta bunun fazla özellikleri de bulunmaktadir.mesela F7 tusuna bastiginizda önceki tüm geçtiginiz komutlari görebilirsiniz F5 tusu önceden girdiginiz komutu tekrarlar ve uygulama basligina sag tikladiginizda penceredeki metni kopyalar.

62-) XP de chat imkani sunabiliyor. Komut satirina Winchat yazin karsiniza bir panel çikacak ve buraya agdaki bilgisayarin adini veya IP’sini yazin iste size karsi tarafla konusmak için güzel bir yol, ben bu yolla kaç Kisiyi kek ledim hatirlamiyorum J

63-) Belleginiz yeterli ise XP’nizi sunucuya çevirebilirsiniz. Egre bilgisayarinizi ag üzerinde sunucu gibi paylastirip üzerinden program çalistirmak istiyorsaniz. En az 512 RAM kullanmaniz gerekli gerçi bu bende az çünkü 2 tane NFS underground oyna tamam sunucu göçtü J neyse sunucu haline gelmesi için regedit diyoruz ardindan HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrenetControlSet\Control\Session Manager\Memory Management geliyoruz burada LargeSystemCache adinda bir deger var bunun degerini 1 yapiyoruz. Geçmis olsun sunucunuz sicak sicak hazir.

64-) NTFS dosya sistemi, dosyalarinizi sifreleme imkani sunuyor size. XP de dosya sifreleme imkaniyla sadece kullanicilarinin hizmetinde bulunuyor. Bunu yapmak içinse dosyaya sag tiklatin ve özellikler kismina tiklayin ardindan genel sekmesinde gelismis bölümüne gelin ve veriyi korumak için içerigi sifrele kismini seçin, hepsi bukadar.

65-) Yigin dosyasi ile sabit disk bakimi, bu özellik ile .bat uzantili dosyalar olusturabilir ve çok kisa zamanda çok fazla islem yapabilirsiniz. Mesela scandisk özelligini yazmadan çalistirabilirsiniz. Öncelikle bir not defterine

start /w scandskw /n

defrag /all /noprompt /f

seklinde yaziniz ve kaydedin kaydederken mesela sonuna scandisk.bat yazin ve kaydedin ileride bu dosyaya tikladiginiz o islemi otomatik men açacaktir.

66-) Bazi dosya içeriklerini yaziciya aktarmak zordur. Bu nedenle bu isi kolaylastircak bir yöntem var. Ilk önce bir not defterine

@dir %1 /-p /o:gn>

“%temp%\dosyalar.txt”

@notepad /p “temp%\dir.txt” yazin ve c:\windows\sendto\ klasörünün içine yazici.bat olarak kaydedin XP kullaniyorsaniz sendto klasörünü c:\dokuments and setting\[ kullanici adi ] \sendto da bulacaksiniz. Bundan sonra istediginiz klasöre sag tiklayin ve yazdir komutu orada gözükecektir.

67-) Gereksiz uygulamalarin yüklenmesini engellemek için çalistir bölümüne gelip msconfig yazin yahut ta baslat

( baslangiç ) tan tanimadiginiz size yabanci gelen uygulamalari kaldiriniz. Ancak bu buradada sinirli degildir. Biraz asalim bunu degimli ? çalistira gelin ve regedit komutuyla kayit defterine gelin burada, ve Run, Runonce, Runonceex, Run services, runservicesonce ifadelerini aratin karsiniza gelen bilmediginiz degerleri rahatlikla kaldirabilirsiniz. Hizli günlere J

68-)Burada Bilinmeyen yada Duyulup da ne Ise yaradigini Bilmediginiz .EXE uzantililarina bakalim. Burada ki Tüm uygulamalari XP’de uygulamaniz daha saglikli olur. Hepsini çalistirmak için Çalistir’a yazip enter demeniz yeterli. Bunlari çok seveceksiniz…

ACTIVATE.EXE Windows’un aktive olmasi için gerekli anahtar.
APMSTAT.EXE Güç yönetimi hata tespit araci
BINDIFF.EXE iki tane binary dosyanin içerigini karsilastirir.
BROWSTAT.EXE Ag tarayicisinin geçerli konumunu bildirir.
CABARC.EXE Yeni bir CAB arsivi olusturur ve dosyalarina buna ekler.
CMD.EXE Bildigimiz MS-DOS iste anlayin
DDESHARE.EXE DDE paylasimini kontrol eder.
DRWATSN.EXE Bizim ise yaramayan doktoru çalistirir. Yahu Allah askina ben bunu hiç denemedim siz kullandiniz mi hiç ? J
DRWTSN32.EXE Eger doktor hastalanirsa birde siz ona ayar çekin J
DSASTAT.EXE Iki domain içerisindeki klasörleri karsilastirir.
DUPFINDER.EXE Bir sürücüde ayni dosyada 2 tane olanlari bulur.
DXDIAG.EXE Bu arkadasta DirectX’i tanir.
EXTRACT.EXE CAB arsivinden bir veya daha fazla dosya çikartir.
IPSECCMD.EXE IP güvenlik sinirlarini belirler.
KILL.EXE Adindan da anlasilacagi gibi tüm programlari kontrol ederek kapatabiliyor. Ama harici geliyor.
KSETUP.EXE Windows’un keyberos güvenlik sunucusunu ayarlar.
KTPASS.EXE Kerberos anahtar dosyalarini olusturur.
NTFRSUTIL.EXE Active Directory de bulunan File Replication’u kontrol eder.
PERFMON.EXE Sistemin performansini ölçer.
PROGMAN.EXE Windows’un program yöneticinin temelidir kendileri.
PVIEWER.EXE Bilgisayarin çalisan sistemlerini görüntüler.
REMOTE.EXE Baska PC’lerin komut satirlarini kullanarak uzaktan çalistirabilir.
RSDIAG.EXE Remote Storage veri tabanlarini kontrol eder.
SETSPN.EXE Service Principal Names’i kontrol eder.
SHRPUBW.EXE Bu arkadas paylasilacak dosya için kolayliklar sunuyor bize.
SYSEDIT.EXE sistem konfigürasyon editörü görevini alir. ( WIN.INI, SYSTEM.INI, CONFIG.SYS, AUTOEXEC.BAT ) gibi dedeleri düzenleyebilir.
TIMEONE.EXE Hani yaz saati uygulamasi var ya onu belirler J
TRACELOG.EXE Bir trace oturumunun logunu tutar.
TRACEFMT.EXE Trace oturumunun kayit defterini okunabilir hale getirir.
TRACEPDB.EXE Bir trace format message file hazirlar.
VERIFIER.EXE Sürücü dogrulamaya imkan saglar.
VFI.EXE Dosyalarin bilgilerini görsel bir biçimde ekrana getirir.
WHOAMI.EXE Kayitli kullanicinin ismini ve bilgilerini verir.
WINVER.EXE Sistem versiyonlarini ve build bilgilerini gösterir.
WSREMOTE.EXE Winsock üzerindeki uzak baglanti baslatir. Remote benzeridir.
WINCHAT.EXE Windows baska araç duymadan kendi arasinda Chat ortami kurabilir.

69-) Yönetim konsoluna merhaba diyin arkadaslar. Bunlar Bilgisayarinizin Yapi taslari, bunlari iyi bilmeniz size çok ama çok sey kazandiracak !!! Yine çalistir araciligiyla kullaniliyor.

CERTMGR.MSC sürücü ve internette yüklenen programlarin güvenligini mi ne tutuyor.Hani sertifikalar varya onu denetliyor
GPEDIT.MSC Bu arkadasla windows’ta kullanici için gerekli ayarlamalari yapabiliyorsunuz.
CIADV.MSC Dosya yapilarini ayarliyor, mesela HTML nasil çalisiyor felan filan.. Dizin olusturulurken belgeler arasi arama yapabilme , düzenleme özellikleri
COMPMGMT.MSC denetim masasi konsolu ve yönetimsel araçlarin ayarlari
DEVMGMT.MSC Bildigimiz aygin yöneticisi
DFRG.MSC disk birlestirici ve yönetim’in bir parçasi
DISKMGMT.MSC Disk yönetiminden sorumlu elemandir. Kendileri J
EVENTVWR.MSC olaylari hemen gösteren olaydir. Yönetimde söz sahibidir kendileri, bilesen hizmetlerden de anlar
FSMGMT.MSC Paylasilan dosyalarin, nasil ne zaman gibi kullanilma bilgilerini hatta yapida olusan degisiklikleri çalistirir, korur,görüntüler.
LUSRMGR.MSC XP pro’da kullanilkabilir. Yerel kullanicilar ile gruplar konsoluna hükmeder.
NTMSMGR.MSC çikarilabilir depolama birimini denetler. Streamer bantlari degistirebilir. Yani oda benim gibi donanimci J
PERFMON.MSC Performansini gösterir, sistem yükünü felan ayarlar görüntüler.
SERVICES.MSC Windows açilista veya kapanista gerçeklesmesi gereken komutlari yapilari düzenler.
WMIMGMT.MSC Windows yönetiminin alt yapisidir. Yani dededir kendileri, WBEM uyarlaması olarak ta geçer
COMEXP.MSC PC de kurulu olan DCOM, COM+ ve transaksiyon bileşenlerini denetler.

70-) Eğer açılışta Windows hata veriyorsa açılış anında CTRL tuşuna basın ve size hatanın ne olduğunu gösterecektir.

............................................................................................

Regedit (kayıt defteri) ayarlari devam
regeditten neler neler yapılabiliyormus neler.(Bilgisayar konusunda kendine cok güvenmeyen arkadaslar lütfen önce kayıt defterinin yedegini alma konusuna baksınlar)Sanırım syf1 de bi yerlerde koymustum onu.

ICINDEKILER
;========================================================= ==========
;1. Sag Klik Ayarlari
;2. Dosya Sistemi Ayarlari
;3. Kisisel Ayarlar
;4. Denetim Masasi Ayarlari
;5. IE Ayarlari
;6. Gorunum Ayarlari
;----------6a.Masaustu
;----------6b.Goruntu
;7. Media Player
;8. Baslat Menusu ve Gorev Cubugu
;9. Servisler
;10. Acilis ve Kapanis Ayarlari
;11. Guvenlik Ayarlari
;12. Ag ve Internet Protokolleri
;13. Donanim Ayarlari
;----------13a.Islemci
;----------13b.Bellek
;----------13c.Cd/Dvd Rom
;----------13d.Direct3D ve DirectDraw
;----------13e.Nvidia Geforce Overclock
;14. Genel Sistem Ayarlari
;15. Diger Yazilimlar
;----------15a.Msn Messenger

;######################################################### ##########

;========================================================= ==========
; SAG KLIK AYARLARI(1)
;========================================================= ==========
;SK=Sag Klik

;Bilgisayarim'a Service Ekler(ikona SK)
[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}\shell\services]
@=hex(2):53,00,65,00,72,00,76,00,69,00,63,00,65,00,73,00,0 0,00
"SuppressionPolicy"=dword:4000003c
[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}\shell\services\command]
@=hex(2):25,00,77,00,69,00,6e,00,64,00,69,00,72,00,25,00,5 c,00,73,00,79,00,73, 00,74,00,65,00,6d,00,33,00,32,00,5c,00,6d,00,6d,00,63,00,2e, 00,65,00,78,00, 65,00,20,00,2f,00,73,00,20,00,25,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,52, 00,6f,00,6f,00,74,00,25,00,5c,00,73,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00, 32,00,5c,00,73,00,65,00,72,00,76,00,69,00,63,00,65,00,73,00,2e,00,6d,00,73, 00,63,00,20,00,2f,00,73,00,00,00

;Bilgisayarim'a "Kayit Defteri" Ekler(ikona SK)
[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}\shell\regedit]
@="Regedit"
[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}\shell\regedit\command]
@="c:\\windows\\Regedit.exe"

;SKte "Dos Penceresi ile" ikonu Cikar
[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\cmd]
@="Dos Penceresi ile"
[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\cmd\command]
@="cmd.exe /k \"cd %L\""
[HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell\cmd]
@="Dos Penceresi ile"
[HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell\cmd\command]
@="cmd.exe /k \"cd %L\""

;Bilinmeyen Dosya Uzantilarini Notepadle Acar(Notepad ile)
[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell]
@="\"notepad.exe %1\""
[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\open]
@="Notepad ile"
[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\open\command]
@="notepad.exe %1"

;SK->Yeniden Evrak Cantasi,Zip... Kaldirir
[-HKEY_CLASSES_ROOT\.bfc\ShellNew]
[-HKEY_CLASSES_ROOT\.rtf\ShellNew]
[-HKEY_CLASSES_ROOT\.bmp\ShellNew]
[-HKEY_CLASSES_ROOT\.wav\ShellNew]
[-HKEY_CLASSES_ROOT\.zip\CompressedFolder\ShellNew]

;Klasore Kopyala
[HKEY_CLASSES_ROOT\AllFilesystemObjects\shellex\ContextMenuHandlers]
[HKEY_CLASSES_ROOT\AllFilesystemObjects\shellex\ContextMenuHandlers\Copy To]
@="{C2FBB630-2971-11D1-A18C-00C04FD75D13}"

;Klasore Tasi
[HKEY_CLASSES_ROOT\AllFilesystemObjects\shellex\ContextMenuHandlers\Move To]
@="{C2FBB631-2971-11D1-A18C-00C04FD75D13}"

;SKte "Sifrele" Diye Bir Secenek Cikar
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
"EncryptionContextMenu"=dword:00000001

;nfo Uzantili Dosyalari Duzenlemek Icin Notpad Birlikte Ac'a Eklenir
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.nfo]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.nfo\OpenWithList]
"a"="NOTEPAD.EXE"
"MRUList"="a"
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.nfo\OpenWithProgids]
"nfo_auto_file"=hex(0):

;######################################################### ##########

;========================================================= ==========
; DOSYA SISTEMI AYARLARI(2)
;========================================================= ==========

;Sifrelendirilmis Dosyalari Hizlandirmak
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\EFS]
"KeyCacheValidationPeriod"=dword:00010800

;Uzantisi Bilinmeyen Bir Dosyaya Tiklandiginda Direk Birlikte Ac Cikar
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer]
"InternetOpenWith"=dword:00000000

;Bir Gecersiz Kisayola Tiklaninca Arama Yapmaz
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"NoResolveTrack"=dword:00000001

;Windows Zip'i Iptal Eder
[-HKEY_CLASSES_ROOT\.zip\CompressedFolder]
[-HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{E88DCCE0-B7B3-11d1-A9F0-00AA0060FA31}]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CompressedFolder]

;250 Dosyanin Gorunum Ayarlarini Animsayabilir
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Shell]
"BagMRU Size"=dword:000000FA
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ShellNoRoam]
"BagMRU Size"=dword:000000FA

;NTFS optimize Eder
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FileSystem]
"NtfsDisable8dot3NameCreation"=dword:00000001
"NtfsDisableLastAccessUpdate"=dword:00000001
"Win95TruncatedExtensions"=dword:00000001
"Win31FileSystem"=dword:00000000

;Bilgisayarimdaki Paylasim Klasorlerini Kaldirir
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"NoSharedDocuments"=dword:00000001
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"NoSharedDocuments"=dword:00000001
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\DelegateFolders\{59031a47-3f72-44a7-89c5-5595fe6b30ee}]

;Klasor Secenekleri-->Gorunum Ayarlari
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
;Bilinen Dosya Uzatilarini Goster(disable=1)
"HideFileExt"=dword:00000000
;Klasorleri Ayri Bir Islemde Baslat
;Bellegin Ayri Bir Bolumunde Calisir
;Windows Daha Kararli Calisir;Fakat Performans Dusebilir(enable=1)
"SeparateProcess"=dword:00000000
;Korunan Isletim Sistemi Dosyalarini Goster(enable=1)
"ShowSuperHidden"=dword:00000000
;Oturum Acildiginda Klasor Pencerelerini Geri Yukle(enable=1)
"PersistBrowsers"=dword:00000000
;Gizli Dosyalari Goster(disable=0)
"Hidden"=dword:00000001

;Dusuk Disk Kapasitesi Uyarisini Kaldirir
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"NoLowDiskSpaceChecks"=dword:00000001
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer]
"NoLowDiskSpaceChecks"=dword:00000001
"NoInstrumentation"=dword:00000001

;NTFS Reserves Space for its Master File Table(?)
;1 - Small Zone Reservation (Default)
;2 - Medium Zone Reservation
;3 - Large Zone Reservation
;4 - Maximum Zone Reservation
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FileSystem]
"NtfsMftZoneReservation"=dword:00000001

;Ara Butun Uzantilari Arayabilir(allfiletypes="1",default="0")
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\ContentIndex]
"FilterFilesWithUnknownExtensions"=dword:00000001

;######################################################### ###########

;========================================================= ===========
; KISISEL AYARLAR(3)
;========================================================= ===========

;$
;Ctrl+Alt+Del Iptal Eder
;(Calistirmak Icin Alttaki 2 Satirdan ";" Isaretini Silin)
;[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
;"DisableCAD"=dword:00000001

;$
;Registrye Erisimi Engeller
;(Calistirmak Icin Alttaki 2 Satirdan ";" Isaretini Silin)
;[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
;"DisableRegistryTools"=dword:00000001

;$
;Windows Installer Iptal Eder
;0=default, 1=sadece admin erissin, 2=disabled
;(Calistirmak Icin Alttaki 2 Satirdan ";" Isaretini Silin)
;[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows\Installer]
;"DisableMSI"=dword:00000002

;$
;Sag Klik Iptal Olur
;(Calistirmak Icin Alttaki 4 Satirdan ";" Isaretini Silin)
;[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
;"NoViewContextMenu"=dword:00000001
;[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
;"NoViewContextMenu"=dword:00000001

;$
;Son Kullaniciyi Saklar
;(Calistirmak Icin Alttaki 2 Satirdan ";" Isaretini Silin)
;[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
;"DontDisplayLastUserName"=dword:00000001

$
;Logondan Once Bir Uyari Mesaji Yazmanizi Saglar
;(Calistirmak Icin Alttaki 3 Satirdan ";" Isaretini Silin)
;[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
;"LegalNoticeCaption"="Basligi Buraya Yaziniz"
;"LegalNoticeText"="Mesajinizi Buraya Yaziniz"

;$
;Hosgeldiniz Ekraninda Administrator Gozukur
;(Calistirmak Icin Alttaki 2 Satirdan ";" Isaretini Silin)
;[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList]
;"Administrator"=dword:00000001

;Media Playerda Isim Cikmasi Icin
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\WindowsMediaPlayer]
"TitleBar"="S@R"

;Beep Sesini Kapatir(enable=1)
[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Sound]
"ExtendedSounds"="yes"
"Beeps"="0"

;Acilista Num-Lock Acik
[HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Keyboard]
"InitialKeyboardIndicators"="2"

;Sifre Giris Kutusunda Istediginiz Textsin Yazmasi Icin
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
"LogonPrompt"=" Modified By _**SpiRiTr@iDeR**_"

;Internet Explorerda Isim Cikmasi Icin
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main]
"Window title"="S@R"

;Silme Onay Kutusu Cikmadan Geri Donusume Gonderir
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer]
"ShellState"=hex:24,00,00,00,37,a8,01,00,00,00,00,00,00,00 ,00,00,00,00,00,00,01,00,00,00,0d,00,00,00,00,00,00,00,02,00,00,00

;Klasik Ara(Kopek Yok:)
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CabinetState]
"Use Search Asst"="no"

;IE anasayfa
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main]
"Start Page"="about:blank"

;Otomatik Tamamlama(enable="yes",disable="no")
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\AutoComplete]
"AutoSuggest"="no"
"Append Completion"="yes"
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main]
"Use FormSuggest"="no"
"FormSuggest Passwords"="no"
"FormSuggest PW Ask"="no"

;######################################################### ##########

;========================================================= ==========
; DENETIM MASASI AYARLARI(4)
;========================================================= ==========

;Denetim Masasina Userpasswords2 yi Ekler
[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{98641F47-8C25-4936-BEE4-C2CE1298969D}]
@="User Accounts 2"
InfoTip"="Starts The Windows 2000 style User Accounts dialog"
[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{98641F47-8C25-4936-BEE4-C2CE1298969D}\DefaultIcon]
@="%SystemRoot%\\\\System32\\\\nusrmgr.cpl,1"
[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{98641F47-8C25-4936-BEE4-C2CE1298969D}\Shell]
[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{98641F47-8C25-4936-BEE4-C2CE1298969D}\Shell\Open]
[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{98641F47-8C25-4936-BEE4-C2CE1298969D}\Shell\Open\command]
@="Control Userpasswords2"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ControlPanel\NameSpace\{98641F47-8C25-4936-BEE4-C2CE1298969D}]
@="Add Userpasswords2 to Control Panel"

;Fare Hizi
[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Mouse]
"MouseSensitivity"="20"
"MouseSpeed"="1"

;Klavye Hizi
[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Keyboard]
"KeyboardDelay"="0"
"KeyboardSpeed"="31"

;Guc Yonetimi->Guc Secenekleri->Sunu
[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\PowerCfg]
"CurrentPowerPolicy"="2"

;Klasik Denetim Masasi
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"ForceClassicControlPanel"=dword:00000001

;ANTIVIRUS DENETIMI YAPMAZ(sp2)
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center]
"AntiVirusOverride"=dword:00000001

;######################################################### ##########

;========================================================= ==========
; IE AYARLARI(5)
;========================================================= ==========

;Kati Pop-Up Blocker(enable=1)
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\New Windows]
"BlockUserInit"=dword:00000000

;Kullanmadiginiz Adresler Favouriten Silinmez
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main]
"FavIntelliMenus"="no"

;IE nin Bilgi Penceresini Kapatir.(Ilk Acilis Icin)(sp2)
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\InformationBar]
"FirstTime"=dword:00000000

;Gecmisi 2 Gun Hafizada Tutar
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Url History]
"DaysToKeep"=dword:00000002

;Gelismis Ayarlari(enable=1,disable=0)
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings]
;http 1.1 Kullan
"EnableHttp1_1"=dword:00000001

;Proxy ile kurulan Baglantilarda http 1.1 kullan
"ProxyHttp1.1"=dword:00000000

;Sunucu Sertifikalarinin Gecerliligini Denetle
"CertificateRevocation"=dword:00000000

;Sifreli Sayfalari Diske Kaydetme
"DisableCachingOfSSLPages"=dword:00000001

;Tumlestirilmis Windows Kimlik Dogrulama
"EnableNegotiate"=dword:00000001

;SSL 2.0 (tikli) + SSL 3.0 (tikli) + TSL 1.0 (tik yok)
"SecureProtocols"=dword:00000028

;Gecersiz Site Sertifikalarini Uyar
"WarnonBadCertRecving"=dword:00000001

;Guvenli Moddan Guvensiz Modda Gecilirse Uyar
"WarnonZoneCrossing"=dword:00000000

;Url Herzaman Urf-8 olarak Gonder
"URLEncoding"=dword:00000001

;IE 10 Baglatiya Kadar Es Zamanli Olarak Sunucuya Baglanabilir
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings]
"MaxConnectionsPer1_0Server"=dword:0000000a
"MaxConnectionsPerServer"=dword:0000000a
[HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings]
"MaxConnectionsPerServer"=dword:0000000a
"MaxConnectionsPer1_0Server"=dword:0000000a

;Disable Internet Explorer "Send information to the Internet" prompt
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\0]
"1601"=dword:00000000
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\1]
"1601"=dword:00000000
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\2]
"1601"=dword:00000000
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\3]
"1601"=dword:00000000
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\4]
"1601"=dword:00000000
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Lockdown_Zones\0]
"1601"=dword:00000000
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Lockdown_Zones\1]
"1601"=dword:00000000
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Lockdown_Zones\2]
"1601"=dword:00000000
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Lockdown_Zones\3]
"1601"=dword:00000000
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Lockdown_Zones\4]
"1601"=dword:00000000
[HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\0]
"1601"=dword:00000000
[HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\1]
"1601"=dword:00000000
[HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\2]
"1601"=dword:00000000
[HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\3]
"1601"=dword:00000000
[HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\4]
"1601"=dword:00000000
[HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Lockdown_Zones\0]
"1601"=dword:00000000
[HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Lockdown_Zones\1]
"1601"=dword:00000000
[HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Lockdown_Zones\2]
"1601"=dword:00000000
[HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Lockdown_Zones\3]
"1601"=dword:00000000
[HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Lockdown_Zones\4]
"1601"=dword:00000000
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\0]
"1601"=dword:00000000
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\1]
"1601"=dword:00000000
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\2]
"1601"=dword:00000000
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\3]
"1601"=dword:00000000
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\4]
"1601"=dword:00000000
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Lockdown_Zones\0]
"1601"=dword:00000000
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Lockdown_Zones\1]
"1601"=dword:00000000
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Lockdown_Zones\2]
"1601"=dword:00000000
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Lockdown_Zones\3]
"1601"=dword:00000000
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Lockdown_Zones\4]
"1601"=dword:00000000

;Cookieler Icindeki index.dat Dosyasinin Boyutunu Dusurur
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Cache\Cookies]
"CacheLimit"=dword:00000100
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Cache\History]
"CacheLimit"=dword:00000800
[HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Cache\Content]
"CacheLimit"=dword:00000800
[HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Cache\Cookies]
"CacheLimit"=dword:00000100
[HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Cache\History]
"CacheLimit"=dword:00000800
[HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\5.0\Cache\Content]
"PerUserItem"=dword:00000001
"CachePrefix"=""
"CacheLimit"=dword:00000800
[HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\5.0\Cache\Cookies]
"PerUserItem"=dword:00000001
"CachePrefix"="Cookie:"
"CacheLimit"=dword:00000100
[HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\5.0\Cache\History]
"PerUserItem"=dword:00000001
"CachePrefix"="Visited:"
"CacheLimit"=dword:00000800

;IE ve Bilgisayarimin Acilisini Hizlandirir
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\stisvc]
"Start"=dword:00000004
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"NoSaveSettings"=dword:00000000
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
"NoNetCrawling"=dword:00000001
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"NoRemoteRecursiveEvents"=dword:00000001

;Gecici Internet Dosyalari Onbellegini 4MB Olarak Ayarlar
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\5.0\Cache\Content]
"CacheLimit"=dword:00001000
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Cache\Content]
"CacheLimit"=dword:00001000
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\5.0\Cache\Content]
"CacheLimit"=dword:00001000
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Cache\Content]
"CacheLimit"=dword:00001000

;Resmi Pencere Boyutuna Kucultme
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main]
"Enable AutoImageResize"="no"

;Unicode Sitelere Sorun Yasamamak Icin
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Windows\Cur rentVersionInternet Settings]
"MBCSServername"=dword:00000000

;IE Hata Bildirim Kapali
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main]
"IEWatsonDisabled"=dword:00000001
"IEWatsonEnabled"=dword:00000000

;Yerel Temali Siteleri Calistirmak Icin(0 = disable local stylesheet, 1 = enable)
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Styles]
"Use My Stylesheet"=dword:00000000

;TIF Dosyalari IE ile Acilir
[HKEY_CLASSES_ROOT\.tif]
"(Default)"="Imaging.Document"

;SmootScroll(enable=1 sistem performansini duserebilir)
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main]
"SmoothScroll"=dword:00000000

;Sitelerdeki Kuyruklu Oklari Iptal Eder
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\ZoneMap\Domains\cometcursor.com]
"*"=dword:00000004
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\ZoneMap\Domains\cometsystems.com]
"*"=dword:00000004
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\ZoneMap\Domains\cometzone.com]
"*"=dword:00000004
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\ZoneMap\Domains\livecursors.com]
"*"=dword:00000004

;######################################################### ##########

;========================================================= ==========
; GORUNUM(6)
;========================================================= ==========

;-----------------------MASAUSTU(6a)---------------------- ----------

;Geri Donusum Kutusu %3 yer kullanir
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\BitBucket]
"Percent"=dword:00000003

;Masaustu Temizleme Araci Kapatir
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\CleanupWiz]
"NoRun"=dword:00000001

;Simgelerin Uzerindeki Kisayol Okunu Kaldirir
[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile]
"IsShortcut"=-

;Bilgisayarim Masaustunde 1.Ikon(Belgelerim icin 4
[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{450D8FBA-AD25-11D0-98A8-0800361B1103}]
"SortOrderIndex"=dword:00000054

;Uyari Balonlarini Kapatir
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
"EnableBalloonTips"=dword:00000000
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
"FolderContentsInfoTip"=dword:00000000
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\tips]
"Show"=dword:00000000
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
"StartButtonBalloonTip"=dword:00000000
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
"ShowInfoTip"=dword:00000000
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"NoSMBalloonTip"=dword:00000000

;--------------------------------------------------------- ----------

;-----------------------GORUNTU(6b)----------------------- ----------

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\VisualEffects]
"VisualFXSetting"=dword:00000003
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\VisualEffects\AnimateMinMax]
"DefaultApplied"=dword:00000001
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\VisualEffects\ComboBoxAnimation]
"DefaultApplied"=dword:00000001
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\VisualEffects\CursorShadow]
"DefaultApplied"=dword:00000001
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\VisualEffects\DragFullWindows]
"DefaultApplied"=dword:00000001
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\VisualEffects\DropShadow]
"DefaultValue"=dword:00000001
"DefaultApplied"=dword:00000001
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\VisualEffects\FontSmoothing]
"DefaultValue"=dword:00000001
"DefaultApplied"=dword:00000001
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\VisualEffects\ListBoxSmoothScrolling]
"DefaultApplied"=dword:00000001
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\VisualEffects\ListviewAlphaSelect]
"DefaultValue"=dword:00000001
"DefaultApplied"=dword:00000001
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\VisualEffects\ListviewShadow]
"DefaultValue"=dword:00000001
"DefaultApplied"=dword:00000001
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\VisualEffects\ListviewWatermark]
"DefaultValue"=dword:00000001
"DefaultApplied"=dword:00000001
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\VisualEffects\MenuAnimation]
"DefaultValue"=dword:00000001
"DefaultApplied"=dword:00000001
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\VisualEffects\SelectionFade]
"DefaultValue"=dword:00000001
"DefaultApplied"=dword:00000001
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\VisualEffects\TaskbarAnimations]
"DefaultValue"=dword:00000001
"DefaultApplied"=dword:00000001
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\VisualEffects\Themes]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\VisualEffects\TooltipAnimation]
"DefaultValue"=dword:00000001
"DefaultApplied"=dword:00000001
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\VisualEffects\WebView]
"DefaultApplied"=dword:00000001

;Yari Saydam SeCim Dikdortgeni Goster- KAPALI
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
"ListviewAlphaSelect"=dword:00000000

;Masaüstündeki Simge Etiketlerinde Birakma Gölgesi Kullan- ACIK
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
"ListviewShadow"=dword:00000001

;Her Klasor Turu Için Bir Arkaplan Resmi Kullan- KAPALI
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
"ListviewWatermark"=dword:00000000

;Gorev Cubugu Dugmelerini Kaydir- KAPALI
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
"TaskbarAnimations"=dword:00000000

;Visual Theme- AÇIK
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ThemeManager]
"ThemeActive"="1"

;Suruklerken Pencere Icerigini Goster- KAPALI
[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop]
"DragFullWindows"="0"

;Ekran Yazi Tipi Kenarlarini Duzelt- ACIK
[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop]
"FontSmoothingType"=dword:00000001
"FontSmoothing"="2"
"FontSmoothingType"=dword:00000001

;Pencereler Animasyonla Kuculup Buyusun- KAPALI
[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\WindowMetrics]
"MinAnimate"="0"

;Menuler Goruntuye Azaltarak Yada Slaytla Gelsin- KAPALI
[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop]
"UserPreferencesMask"=hex:90,12,01,80

;--------------------------------------------------------- ----------

;========================================================= ==========
; MEDIA PLAYER(7)
;========================================================= ==========

;Media Player Ilk Acilisinda Eulayi Otomatik Kabul Eder(sp2)
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\WindowsMediaPlayer]
"GroupPrivacyAcceptance"=dword:00000001

;Silinemeyen Avileri Silmek Icin
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.avi\shellex\PropertyHandler]
@=""

;AVI Hizli Erisim
[-HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{87D62D94-71B3-4b9a-9489-5FE6850DC73E}]
[-HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.avi\shellex\PropertyHandler]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{87D62D94-71B3-4b9a-9489-5FE6850DC73E}\InProcServer32]

; MP3 Encoding Bitratesi Ayarlar
; 320 Kbps = 0004e200
; 256 Kbps = 0003e800
; 224 Kbps = 00036b00
; 192 Kbps = 0002ee00
; 160 Kbps = 00027100
; 128 Kbps = 0001f400
; 112 Kbps = 0001b580
; 64 Kbps = 0000fa00
; 56 Kbps = 0000dac0
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\MediaPlayer\Settings\MP3Encoding]
"LowRate"=dword:0000fa00
"MediumRate"=dword:0001f400
"MediumHighRate"=dword:0003e800
"HighRate"=dword:0004e200

;Sagda Solda MediaPlayer Kisa Yollari Dolanmaz
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\MediaPlayer\Setup\UserOptions]
"DesktopShortcut"="no"
"QuickLaunchShortcut"="no"

;Movie Dosyalarina Onizleme Yapilmaz
[-HKEY_CLASSES_ROOT\.avi\ShellEx]
[-HKEY_CLASSES_ROOT\.mpg\ShellEx]
[-HKEY_CLASSES_ROOT\.mpe\ShellEx]
[-HKEY_CLASSES_ROOT\.mpeg\ShellEx]
[-HKEY_CLASSES_ROOT\.wmv\ShellEx]
[-HKEY_CLASSES_ROOT\.asf\ShellEx]
[-HKEY_CLASSES_ROOT\.asx\ShellEx]

;Media Player Dvd Oynatabilir(disable=No)
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\MediaPlayer\Player\Settings]
"EnableDVDUI"="Yes"

;Otomatik Upgrade Kapanir(enable=yes)
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\MediaPlayer\PlayerUpgrade]
"EnableAutoUpgrade"="no"
;$
;Bu da Ikinci Bir Yolu.Yukaridaki Calismazsa Asagidaki Anahtari
;Aktive Edin
;(Calistirmak Icin Alttaki 2 Satirdan ";" Isaretini Silin)
;[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\WindowsMediaPlayer]
;"DisableAutoUpdate"=dword:00000001

;######################################################### ##########

;========================================================= ==========
; BASLAT MENUSU VE GOREV CUBUGU(
;========================================================= ==========

;Hizli Baslat
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Streams\Desktop]
"TaskbarWinXP"=hex:0c,00,00,00,08,00,00,00,02,00,00,00,00, 00,00,00,b0,e2,2b,d8,64,57,d0,11,a9,6e,00,c0,4f,d7,05,a2,22,00,1c,00,0a,01,0 0,00,1a,00,00,00,01,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,4c,00,00,0 0,01,14,02,00,00,00,00,00,c0,00,00,00,00,00,00,46,83,00,00,00,10,00,00,00,a 0,b0,48,5e,89,8d,bd,01,00,d8,9e,e4,2a,8d,bd,01,00,45,fe,5e,89,8d,bd,01,00,0 0,00,00,00,00,00,00,01,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,13,01,1 4,00,1f,0f,e0,4f,d0,20,ea,3a,69,10,a2,d8,08,00,2b,30,30,9d,19,00,23,44,3a,5 c,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,cd,97,15,00,31,00,00,0 0,00,00,af,24,5c,b9,10,80,57,69,6e,6e,74,00,00,20,00,31,00,00,00,00,00,af,2 4,a3,b9,10,00,50,72,6f,66,69,6c,65,73,00,50,52,4f,46,49,4c,45,53,00,19,00,3 1,00,00,00,00,00,c1,24,08,92,10,00,69,65,35,30,30,2e,30,30,30,00,00,28,00,3 1,00,00,00,00,00,c1,24,08,92,10,00,41,70,70,6c,69,63,61,74,69,6f,6e,20,44,6 1,74,61,00,41,50,50,4c,49,43,7e,31,00,21,00,31,00,00,00,00,00,c5,22,9d,91,1 0,00,4d,69,63,72,6f,73,6f,66,74,00,4d,49,43,52,4f,53,7e,31,00,29,00,31,00,0 0,00,00,00,d3,22,32,a6,10,00,49,6e,74,65,72,6e,65,74,20,45,78,70,6c,6f,72,6 5,72,00,49,4e,54,45,52,4e,7e,31,00,24,00,31,00,00,00,00,00,db,22,76,ba,10,0 0,51,75,69,63,6b,20,4c,61,75,6e,63,68,00,51,55,49,43,4b,4c,7e,31,00,00,00,8 d,00,00,00,1c,00,00,00,01,00,00,00,1c,00,00,00,36,00,00,00,0d,f0,ad,ba,8c,0 0,00,00,1a,00,00,00,03,00,00,00,e7,18,2d,23,10,00,00,00,49,45,35,30,30,5f,5 8,31,43,00,43,3a,5c,57,49,4e,4e,54,5c,50,72,6f,66,69,6c,65,73,5c,49,45,35,3 0,30,2e,30,30,30,5c,41,70,70,6c,69,63,61,74,69,6f,6e,20,44,61,74,61,5c,4d,6 9,63,72,6f,73,6f,66,74,5c,49,6e,74,65,72,6e,65,74,20,45,78,70,6c,6f,72,65,7 2,5c,51,75,69,63,6b,20,4c,61,75,6e,63,68,00,00,10,00,00,00,05,00,00,a0,1a,0 0,00,00,a3,00,00,00,00,00,00,00,08,00,00,00,02,00,00,00,cc,00,00,00,01,00,0 0,00,03,00,00,00,4a,00,00,00,01,00,00,00,40,00,32,00,e6,01,00,00,c4,24,15,9 f,20,00,4c,61,75,6e,63,68,20,49,6e,74,65,72,6e,65,74,20,45,78,70,6c,6f,72,6 5,72,20,42,72,6f,77,73,65,72,2e,6c,6e,6b,00,4c,41,55,4e,43,48,7e,32,2e,4c,4 e,4b,00,00,00,40,00,00,00,02,00,00,00,36,00,32,00,48,02,00,00,c4,24,15,9f,2 0,00,4c,61,75,6e,63,68,20,4f,75,74,6c,6f,6f,6b,20,45,78,70,72,65,73,73,2e,6 c,6e,6b,00,4c,41,55,4e,43,48,7e,31,2e,4c,4e,4b,00,00,00,36,00,00,00,00,00,0 0,00,2c,00,32,00,51,00,00,00,ec,22,46,39,20,00,53,68,6f,77,20,44,65,73,6b,7 4,6f,70,2e,73,63,66,00,53,48,4f,57,44,45,7e,31,2e,53,43,46,00,00,00,52,00,0 0,00,e0,00,00,00,00,00,00,00,16,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,16,00,00,0 0,00,00,00,00,01,00,00,00,01,00,00,00,aa,4f,28,68,48,6a,d0,11,8c,78,00,c0,4 f,d9,18,b4,37,02,00,00,e0,00,00,00,00,00,00,00,16,00,00,00,00,00,00,00,00,0 0,00,00,16,00,00,00,00,00,00,00,01,00,00,00

;Dil Cubugunu Kaldirir
[-HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{540D8A8B-1C3F-4E32-8132-530F6A502090}]
"MenuTextPUI"="@%SystemRoot%\\System32\\msutb.dll,-325"

;Xp Güvenlik Merkezi Uyarilarini Kaldirmak için(sp2)
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center]
"FirstRunDisabled"=dword:00000001
"AntiVirusOverride"=dword:00000000
"FirewallOverride"=dword:00000000

;Anti-virus Uyarisini Kapatir
"AntiVirusDisableNotify"=dword:00000001

;Firewall Uyarisini Kapatir
"FirewallDisableNotify"=dword:00000001

;Otomatik Update Uyarisini Kapatir
"UpdatesDisableNotify"=dword:00000001

;Gorev Cubunda Ses Denetim Ikonunu Goster
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Applets\SysTray]
"Services"=dword:0000001f

;Ayni Olan Uygulamalari Bir Araya Toplamayi Kapatir
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
"TaskbarGlomming"=dword:00000000
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
"TaskbarGlomming"=dword:00000000

;Otomatik Gizle
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer]
"EnableAutoTray"=dword:00000001

;Baslat Menusunu Hizlandirir
[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop]
"MenuShowDelay"="75"

;Klasik Baslat Menusu(disable=0)
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"NoSimpleStartMenu"=dword:00000001

;Recent Ayarlari(enable=1,disable=0)
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
;Kapanista Recenti Siler
"ClearRecentDocsOnExit"=dword:00000000
;Recent Historyi Siler
"NoRecentDocsHistory"=dword:00000000
;Baslattan Recenti Kaldirir
"NoRecentDocsMenu"=dword:00000001

;Baslat Menusunden "Program Uyumluluk ve Varsayilanlarini Ayarla" Kaldirir
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"NoSMConfigurePrograms"=dword:00000001

;######################################################### ##########

;========================================================= ==========
; SERVISLER(9)
;========================================================= ==========
;********************************************************* **********
; 00000001 = evet / true
; 00000000 = hayir / false
; 00000002 = Otomatik
; 00000003 = Elle
; 00000004 = Devre Disi
;********************************************************* **********

;IPSEC
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\PolicyAgent]
"Start"=dword:00000003

;Windows Saati
;Gorev Cubugundaki Saat Degildir
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\W32Time]
"Start"=dword:00000004

;Uzaktan Kayit Defteri
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\RemoteRegistry]
"Start"=dword:00000004

;Remote Desktop Help Session Manager
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\RDSessMgr]
"Start"=dword:00000004

;Kablosuz Sifir Yapilandirma
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WZCSVC]
"Start"=dword:00000004

;SSDP Bulma Servisi
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SSDPSRV]
"Start"=dword:00000004
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\DirectPlayNATHelp\DPNHUPnP]
"UPnPMode"=dword:00000002

;Evrensel Tak Calistir Aygit Ana Makinasi
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\upnphost]
"Start"=dword:00000004

;Imapi CD-Yazma Servisi
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\ImapiService]
"Start"=dword:00000004
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"NoCDBurning"=dword:00000001
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer]
"NoCDBurning"=dword:00000001

;Dizin Olusturma
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\CiSvc]
"Start"=dword:00000004

;Hata Bildirim
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\PCHealth\ErrorReporting]
"DoReport"=dword:00000000
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\ERSvc]
"Start"=dword:00000004

;Windows Server Servisi
;"1" = minimize memory, "2" = balance or "3" = maximize network throughput
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\lanmanserver\parameters]
"Size"=dword:00000001

;Uzaktan Bilgisayariniz Kapatilmasini Kapatir
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\MrxSmb\Parameters]
"RefuseReset"=dword:00000001

;Otomatik Guncellemeyi Kapatir
;Guncelleme Sayfasini Kullanabilmeniz Icin Start Degeri 00000002 Olmali
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\wuauserv]
"Start"=dword:00000004
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\AU]
"NoAutoUpdate"=dword:00000000
"AUOptions"=dword:00000000
"ScheduledInstallDay"=dword:00000000
"ScheduledInstallTime"=dword:00000000

;TCP/IP NetBIOS Yardimcisi
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LmHos ts]
"Start"=dword:00000004

;UPS Kapatir
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\UPS]
"Start"=dword:00000004

;Telnet
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\TlntSvr]
"Start"=dword:00000004

;WEBClient
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WebClient]
"Start"=dword:00000004

;UMS
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\uploadmgr]
"Start"=dword:00000004

;Temalar
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Themes]
"Start"=dword:00000002

;Hizli Kullanici Degistirir
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\FastUserSwitchingCompatibility]
"Start"=dword:00000004

;Bilgisayar Tarayicisi
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Browser]
"Start"=dword:00000004

;Uyarici
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Alerter]
"Start"=dword:00000004

;Yardim ve Destek
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\helpsvc]
"Start"=dword:00000004

;Gorev Zamanlayici
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Schedule]
"Start"=dword:00000002

;Yazdirma Biriktiricisi
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Spooler]
"Start"=dword:00000002

;Ikincil Oturum
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\seclogon]
"Start"=dword:00000004

;Performans Gunluk & Uyarilari
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SysmonLog]
"Start"=dword:00000004

;Telefon
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\TapiSrv]
"Start"=dword:00000002

;TCP/IP NetBIOS Yardim Servisi
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\RDSessMgr]
"Start"=dword:00000004

;Yonlendirme ve Uzaktan Erisim
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\RemoteAccess]
"Start"=dword:00000004

;Pano Defteri
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\ClipSrv]
"Start"=dword:00000004

;Messenger
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Messenger]
"Start"=dword:00000004

;Terminal Servisi
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\TermService]
"Start"=dword:00000004

;Akilli Kart
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SCardSvr]
"Start"=dword:00000004

;Akilli Kart Yardim
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SCardDrv]
"Start"=dword:00000004

;Uzakta Erisim Otomatik Baglanti Yoneticisi
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\RasAuto]
"Start"=dword:00000004

;NetMeeting Remote Desktop Sharing
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\mnmsrvc]
"Start"=dword:00000004

;WMI-Performans Bagdastiricisi
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WmiApSrv]
"Start"=dword:00000004

;######################################################### ##########

;========================================================= ==========
; ACILIS VE KAPANIS AYARLARI(10)
;========================================================= ==========

;Acilis veya Kapanistaki Durum Penceresini Kapatir(enable=0)
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\system]
"DisableStatusMessages"=dword:00000001

;Boot Defrag
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Dfrg\BootOptimizeFunction]
"Enable"="Y"

;Kapanirken Masaustu Ikon Yerlerini Hafizaya Kaydetmez(enable=1,disable=0)
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"NoSaveSettings"=dword:00000000
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer]
"NoSaveSettings"=dword:00000000

;Klasik Logon(enable=0,disable=1)
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
"LogonType"=dword:00000000

;Sistem Baslangicinda Okunmamis Mailleri Gostermez
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\UnreadMail]
"MessageExpiryDays"=dword:00000000

;Kapanis Tweakleri
[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop]
"AutoEndTasks"="1"
"ForegroundLockTimeout"=dword:00000000
"HungAppTimeout"="2000"
"WaitToKillAppTimeout"="2000"
"PaintDesktopVersion"=dword:00000000

;Servisleri Kapatma Suresini Ayarlar
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control]
"WaitToKillServiceTimeout"="2000"

;$
;Otomatik Log-On
;Eger oem Klasorunuz Icinde "Autologin.reg" Varsa Bu Ayari Aktive Etmeyin
;(Calistirmak Icin Alttaki 3 Satirdan ";" Isaretini Silin)
;[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
;"DefaultUserName"="XXX"
;"DefaultPassword"=""
;"AutoAdminLogon"="1"

;$
;Hizli Yeniden Baslat
;Shift+Ctrl+Alt+Del
;(Calistirmak Icin Alttaki 2 Satirdan ";" Isaretini Silin)
;[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
;"EnableQuickReboot"="1"

;Acilista Autoexec.bat Aramaz
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
"ParseAutoexec"="0"

;######################################################### ##########

;========================================================= ==========
; GUVENLIK AYARLARI(11)
;========================================================= ==========

;Web Siteleri Bilgisayarizda Casusluk Yapmasini Onler
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\ZoneMap\ProtocolDefaults]
"about"=dword:00000004

;Alexa Spyware'ni Kaldirir
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Extensions\{c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a}]

;Uzaktan Yardimi Kaldirir
;Terminal Serveri Kapatir
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Terminal Server]
"fAllowToGetHelp"=dword:00000000
"fDenyTSConnections"=dword:00000001

;Default Olarak Ayarlanmis Gizli Paylasimlari Iptal Eder.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\parameters]
"AutoShareWks"=dword:00000000
"AutoShareServer"=dword:00000000

;Imzasiz ActiveXleri Engelleyerek DSO Exploit Acigini Kapatir
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\0]
"1004"=dword:00000003
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\1]
"1004"=dword:00000003
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\2]
"1004"=dword:00000003
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\3]
"1004"=dword:00000003
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\4]
"1004"=dword:00000003
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Lockdown_Zones\0]
"1004"=dword:00000003
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Lockdown_Zones\1]
"1004"=dword:00000003
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Lockdown_Zones\2]
"1004"=dword:00000003
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Lockdown_Zones\3]
"1004"=dword:00000003
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Lockdown_Zones\4]
"1004"=dword:00000003
[HKEY_USERS\.DEFAULT\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\0]
"1004"=dword:00000003
[HKEY_USERS\.DEFAULT\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\1]
"1004"=dword:00000003
[HKEY_USERS\.DEFAULT\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\2]
"1004"=dword:00000003
[HKEY_USERS\.DEFAULT\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\3]
"1004"=dword:00000003
[HKEY_USERS\.DEFAULT\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\4]
"1004"=dword:00000003
[HKEY_USERS\.DEFAULT\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Lockdown_Zones\0]
"1004"=dword:00000003
[HKEY_USERS\.DEFAULT\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Lockdown_Zones\1]
"1004"=dword:00000003
[HKEY_USERS\.DEFAULT\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Lockdown_Zones\2]
"1004"=dword:00000003
[HKEY_USERS\.DEFAULT\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Lockdown_Zones\3]
"1004"=dword:00000003
[HKEY_USERS\.DEFAULT\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Lockdown_Zones\4]
"1004"=dword:00000003
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\0]
"1004"=dword:00000003
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\1]
"1004"=dword:00000003
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\2]
"1004"=dword:00000003
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\3]
"1004"=dword:00000003
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\4]
"1004"=dword:00000003
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Lockdown_Zones\0]
"1004"=dword:00000003
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Lockdown_Zones\1]
"1004"=dword:00000003
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Lockdown_Zones\2]
"1004"=dword:00000003
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Lockdown_Zones\3]
"1004"=dword:00000003
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Lockdown_Zones\4]
"1004"=dword:00000003

;Recovery Konsolu Kullanilarak Dosyalari Diskete Kaydetmeyi Engeller(enable=1,disable=0)
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Setup\RecoveryConsole]
"SetCommand"=dword:00000001

;Ag Uzerinde Recent Shared Yapmaz
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"NoRecentDocsNetHood"=dword:00000001
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer]
"NoRecentDocsNetHood"=dword:00000001

;Denial Servis Ataklarina Karsi Koruma
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters]
"EnableICMPRedirect"=dword:00000000
"EnablePMTUDiscovery"=dword:00000000
"EnablePMTUBHDetect"=dword:00000000
"PerformRouterDiscovery"=dword:00000000
"EnableDeadGWDetect "=dword:00000000
"NoNameReleaseOnDemand"=dword:00000001
"SynAttackProtect"=dword:00000002
"KeepAliveTime"=dword:000493e0
"TcpMaxHalfOpen"=dword:00000064
"TcpMaxHalfOpenRetried"=dword:00000050
"TcpMaxPortsExhausted"=dword:00000005
"TcpMaxConnectResponseRetransmissions"=dword:00000003

;Anonymous User Access Kapatir
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa]
"restrictanonymous"=dword:00000001
;Basit Dosya Paylasimini Kapatir(enable=1)
"forceguest"=dword:00000000

;Media Playerin Script Calistirmasini Onler
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\MediaPlayer\Preferences]
"PlayerScriptCommandsEnabled"=dword:00000000

;######################################################### ##########

;========================================================= ==========
; AG VE INTERNET PROTOKOLLERI(12)
;========================================================= ==========
;********************************************************* **********
;DWORD Degerleri 16lik(HEX) Sayi Sistemine Goredir.Aciklamalarin
;Bazilarinda Onerilen Degerler Ondalik Sisteme Gore Verilmistir.Tweak
;Ayarlara Hex Biciminde Yazarak Ayarlari Kendinize Gore Ozellestirin
;LUTFEN DERLEMENIN BASINDAKI ONEMLI NOTLAR KISMINI OKUYUN
;********************************************************* **********

;Uzaktan Yonettiginiz Bilgisayarla Iletisiminizi Hizlandirir
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\RemoteComputer\NameSpace\{D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF}]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\RemoteComputer\NameSpace\{2227A280-3AEA-1069-A2DE-08002B30309D}]

;Speedup network logon/boot
;Disable Group Policy Duplication
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\system]
"SynchronousMachineGroupPolicy"=dword:00000000
"SynchronousUserGroupPolicy"=dword:00000000

;RPC Paket Boyutunu Artirir
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Rpc]
"MaxRpcSize"=dword:00100000

;Hizli Web Sayfasi Yuklenmesi
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\ServiceProvider]
"DnsPriority"=dword:00000001
"HostsPriority"=dword:00000001
"LocalPriority"=dword:00000001
"NetbtPriority"=dword:00000001

;MTU Boyutunu Ayarlar(Veri Paketi Buyuklugu)
;(Adsl Icin 240(hex) degerleri 5c8(hex) ile Degismeli)
;MTU Degerini TCP Optimizer Programi Ile Daha Dogru Ogrenebilirsiniz
;;
[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Ndiswan\Parameters\Protocols\0]
"ProtocolType"=dword:00000800
"PPPProtocolType"=dword:00000021
"ProtocolMTU"=dword:00000240
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\Interfaces]
"MTU"=dword:00000240

;TCP/IP Bekleme Suresi
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters]
"TcpTimedWaitDelay"=dword:0000001e

;ISS Ile Aranizda Bulunan Routerlerden Gecikme Yapanlar ISS'e
;Bildirme(enable=1)
;(Adsl Icin 240(hex) degerleri 5c8(hex) ile Degismeli)
[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters]
"EnablePMTUBHDetect"=dword:00000000

;Dead Gateway Tespiti
[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters]
"EnableDeadGWDetect"=dword:00000001

;QoS Paketlerini Ayarlar(default=%20)
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Psched]
"MaxOutstandingSends"=dword:0000ffff
"NonBestEffortLimit"=dword:00000010

;TCP/IP Connection Retransmissions Optimize
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters]
"TcpMaxConnectRetransmissions"=dword:00000003
"TcpMaxDataRetransmissions"=dword:00000006

;Daha Cok DNS Kaydeder
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Dnscache\Parameters]
"NetFailureCacheTime"=dword:00000000
"NegativeSOACacheTime"=dword:00000000
"CacheHashTableBucketSize"=dword:00000010
"CacheHashTableSize"=dword:00000180
"MaxCacheEntryTtlLimit"=dword:0002a300
"MaxSOACacheEntryTtlLimit"=dword:0000012d

;Hatali Dns Adresleri Onbellege Almaz
"NegativeCacheTime"=dword:00000000
"NegativeSOACacheTime"=dword:00000000
"NetFailureErrorPopupLimit"=dword:00000000
"NetFailureCacheTime"=dword:00000000

;Increase Network Throughput(Is Cikarma)(1)
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\lanmanworkstation\parameters]
"MaxCmds"=dword:00000064
"MaxThreads"=dword:00000064
"MaxCollectionCount"=dword:00000064

;Genis Band Baglanti Optimize Ayarlari
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters]
;Paket Yasam Suresi(00000040=64)
"DefaultTTL"=dword:00000040
;Fast Retransmit
"TcpMaxDupAcks"=dword:00000002
;Selective Acknowledgement
"SackOpts"=dword:00000001

;Eger Packet Kayiplari Fazla Oluyorsa Degeri 00000003 Yapin
;Boylelikle Paket Baslarina 12bytelik Zaman Basliklari Koyar
;ADSL/Dialup Baglanti Degeri* 65535 Kucukse Deger 00000000 Olmali
"Tcp1323Opts"=dword:00000001

;ADSL/Dialup Baglanti Optimize Ayarlari
;(MTU-40*44)*2^2=(ADSL/Dialup Baglanti Degeri)*
;MTU Degerini TCP Optimizer Programi Ile
;Ogrenebilirsiniz
;;
"GlobalMaxTcpWindowSize"=dword:00017080
"TcpWindowSize"=dword:00017080

;Increase Network Throughput(2)
"NumForwardPackets"=dword:0000024a
"MaxForwardBufferMemory"=dword:00024a00
"MaxNumForwardPackets"=dword:0000024a

;Ileri Onbellek Ayari(Forward Buffer Memory Tweak)
"ForwardBufferMemory"=dword:00024a00

;######################################################### ##########

;========================================================= ==========
; DONANIM AYARLARI(13)
;========================================================= ==========

;-----------------------ISLEMCI(13a)---------------------- ----------

;Dogal Islemci Performans Kontrol
;Power On Ozellikli Intel ya da Amd Islemciler Icin
;0 = disable native XP support
;1 = use settings inherited from Intel software during XP upgrade
;5 = system can support all modes when running on battery
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\P3\Parameters]
"HackFlags"=dword:00000000

;$
;AMD Processor Fix
;dword:00000100= 256KB SecondLevel Cache,
;dword:00000200 = 512KB SecondLevel Cache
;(Calistirmak Icin Alttaki 2 Satirdan ";" Isaretini Silin)
;[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management]
;"SecondLevelDataCache"=dword:00000100

;$
;Fix Problem with Athlon Hanging AGP Programs
;Value: 4294967295 decimal
;(Calistirmak Icin Alttaki 2 Satirdan ";" Isaretini Silin)
;[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management]
;"LargePageMinimum"=dword:ffffffff

;CPU Icin L2 Onbellek Tespitini Optimize Eder
;CPU Onbelleginizi Bilmiyorsaniz CPU-Z Programini Kullanin
; 8192 KB = 00002000
; 4096 KB = 00001000
; 2048 KB = 00000800
; 1024 KB = 00000400
; 512 KB = 00000200
; 256 KB = 00000100
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management]
"SecondLevelDataCache"=dword:00000100

;Pentium 3 IRQ8 yi Kullanarak CMOSa Oncelik Tanir(serverlara uygulamayin)
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\PriorityControl]
"IRQ8Priority"=dword:00000001
"Win32PrioritySeparation"=dword:00000026

;$
;UDMA-66 Destegini Etkinlestirir (Newer MOBOs only, intel chipsets)
;(Calistirmak Icin Alttaki 2 Satirdan ";" Isaretini Silin)
;[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0000]
;"EnableUDMA66"=dword:00000001

;--------------------------------------------------------- ----------

;-----------------------BELLEK(13B)----------------------- ----------

;Sistem Cekirdegini Optimize Eder
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management]
"NonPagedPoolQuota"=dword:00000000
"NonPagedPoolSize"=dword:00000000
"PagedPoolQuota"=dword:00000000
"PagedPoolSize"=dword:00000000

;(Eger 512+ram varsa enable=1)
"DisablePagingExecutive"=dword:00000000

;PageFiles Temizler(enable=1(Kapanista Yavaslamaya Neden Olabilir))
"ClearPageFileAtShutdown"=dword:00000000

;Ram'inizin Yarisini Ayarlayin(Bu deger 128 ram icindir)
"SystemPages"=dword:000fde8

"PhysicalAddressExtension"=dword:00000000
"SessionViewSize"=dword:00000030
"SessionPoolSize"=dword:00000004
"WriteWatch"=dword:00000001

;Sistem onbellegini Optimize Eder(server icin=1,masaustu icin=0 )
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management]
"LargeSystemCache"=dword:00000000

;Disk Onbellegi Ayari
;----- 00020000 = 131072 KB (if RAM > 512 MB)
;----- 00010000 = 65536 KB (if RAM > 256 MB)
;----- 00008000 = 32768 KB (if RAM > 128 MB)
;----- 00004000 = 16384 KB (if RAM > 64 MB)
;----- 00002000 = 8192 KB (if RAM > 32 MB)
;----- 00001000 = 4096 KB (if RAM < 32 MB)
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management]
"IoPageLockLimit"=dword:00004000

;Prefether Ayarlari
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters]

;(0=disabled,1=Uygulamalar Icin,2=Boot icin,3=Ikisi Icinde)
"EnablePrefetcher"=dword:00000003

"AppLaunchMaxNumPages"=dword:00000fa0
"AppLaunchMaxNumSections"=dword:000000aa
"AppLaunchTimerPeriod"=hex:80,69,67,ff,ff,ff,ff,ff
"BootMaxNumPages"=dword:0001f400
"BootMaxNumSections"=dword:00000ff0
"BootTimerPeriod"=hex:00,f2,d8,f8,ff,ff,ff,ff
"MaxNumActiveTraces"=dword:00000008
"MaxNumSavedTraces"=dword:00000008
"RootDirPath"="Prefetch"
"HostingAppList"="DLLHOST.EXE,MMC.EXE,RUNDLL32.EXE"

;Masaustune Bellekten Ayri Bir Yer Ayirir(enable=1)
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer]
"DesktopProcess"=dword:00000000

;Browse Bellekten Ayri Bir Yer Ayirir(disable=no)
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\BrowseNewProcess]
"BrowseNewProcess"="yes"

;16bitlik Uygulamalara Ayri Bir Yer Ayirir(enable=yes,1)
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\WOW]
"DefaultSeparateVDM"="no"
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"MemCheckBoxInRunDlg"=dword:00000000
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"MemCheckBoxInRunDlg"=dword:00000000

;Printer Spooler Islem Onceligi Ayari
;0 - Normal Oncelik (Default)
;1 - High Oncelik
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Print]
"SpoolerPriority"=dword:00000000

;--------------------------------------------------------- ----------

;------------------------CD/DVD ROM(13c)----------------------------

;Autorun CD-rom Veya Cd-W (0=disable, 1=enable)
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\CDRom]
"AutoRun"=dword:00000000

;Cd Yazicilar Otomatik Calissin(1 = enabled CDR autorun)
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"CDRAutoRun"=dword:00000000

;Cdden Harddiske Kopyalamayi Hizlandirir
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FileSystem\CDFS]
"CacheSize"=hex:ff,ff,00,00
"Prefetch"=dword:00004000
"PrefetchTail"=dword:00004000

;--------------------------------------------------------- ----------

;-----------------------DIRECT3D ve DIRECTDRAW(13d)-----------------

;DisableAGPSupport - Disable AGP support
;DisableMMX - Disable MMX processor extensions
;DisableWiderSurfaces - Disable Wider Surfaces support
;DisableInactivate - Disable dual-head video card debugging
;EnablePrintScreen - Enable Print Screen capture
;ModeXOnly - Use Mode-X for older video cards
;ShowFrameRate - Display the frame rate (if supported)
;DisableNoSysLock - Disable long-duration locks on video memory
;ForceNoSysLock - Force use of long-duration locks on video memory
;EmulationOnly - Enable software emulation layer for older video cards
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\DirectDraw]
"DisableAGPSupport"=dword:00000001
"DisableMMX"=dword:00000000
"DisableWiderSurfaces"=dword:00000000
"DisableInactivate"=dword:00000000
"ModeXOnly"=dword:00000000
"DisableNoSysLock"=dword:00000000
"ForceNoSysLock"=dword:00000001
"EmulationOnly"=dword:00000000

;--------------------------------------------------------- ----------

;-----------------------NVIDIA GeFORCE OVERCLOCK(13e)---------------

;$
;NVidia GeForce 2/3/4/FX veya NVidia Quadro 2/3/4/FX Kartlardan
;Detonator Driver Version 32.xx or 4x.xx ve Daha Yuksegi Olan
;(Calistirmak Icin Alttaki 2 Satirdan ";" Isaretini Silin)
;[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\NVIDIA Corporation\Global\NVTweak]
;"Coolbits"=dword:00000003

;--------------------------------------------------------- ----------

;######################################################### ##########

;========================================================= ==========
; GENEL SISTEM AYARLARI(14)
;========================================================= ==========

;Xp Tour'u Kapatir
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Applets\Tour]
"RunCount"=dword:00000000
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Applets\Tour]
"RunCount"=dword:00000000

;Kayit Defterinin Boyutunu Ayarlar
;Deger:(ffffffff= server,20000000=masaustu)
[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control]
"RegistrySizeLimit"=dword:20000000

;Windows Update Kayitsiz Calisabilir
[HKEY_LOCAL_MACHNE\Software\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion]
"RegDone"="1"

;Aygit Yoneticisi
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Environment]
;Aygit Yoneticisinde Gozukmeyen Aygitlari Gosterir
"DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICES"="1"
;Bir Aygit Hakkinda Ayrintili Bilgi
"DEVMGR_SHOW_DETAILS"="1"

;Sistem Coktugunde Otomatik Boot Eder(enable=1,disable=0)
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\CrashControl]
"AutoReboot"=dword:00000000

;MSI Installeri Hizlandirir(.netframework'u yuklemek icin ;deger=00000000)
;Geri Almayi Kapatir
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Windows\Installer]
"DisableRollback"=dword:00000000

;Hafizada Kullanilmayan dll Siler
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer]
"AlwaysUnloadDll"=dword:00000001

;Ikon Onbellegi(Menuleri Hizlandirir)
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer]
"Max Cached Icons"="1024"

;CheckDiskin Time-out unu Ayarlar
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager]
"AutoChkTimeOut"=dword:00000000

;######################################################### ##########

;========================================================= ==========
; DIGER YAZILIMLAR(15)
;========================================================= ==========

;Office 2003/XP Hata Bildirim Kapatma
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\PCHealth\ErrorReporting\DW]
"DWNeverUpload"=dword:00000001
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Office\10.0\Common]
"DWNeverUpload"=dword:00000001

;Notepadte Word Warp Etkinlestirir,Satir Sutun Nosunu Gosterir
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Notepad]
"fWrap"=dword:00000001
"StatusBar"=dword:00000001

;-----------------------MSN MESSENGER(15a)--------------------------

;Msn M. ile Baglandiginizda Passport Wizard Iptal Eder
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Passport]
"RegistrationCompleted"=dword:00000001

;Windows Messenger'i Sildikten Sonraki Outlook Yavaslamasini Onler ve
;Splash Ekrani Kaldirir
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{FB7199AB-79BF-11d2-8D94-0000F875C541}\InProcServer32]
"ThreadingModel"="Apartment"
@=""
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{FB7199AB-79BF-11d2-8D94-0000F875C541}\LocalServer32]
"ThreadingModel"="Apartment"
@=""

;Windows Messenger Her Acilista Baslamaz
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Messenger\Client]
"PreventAutoRun"=dword:00000001

;Her 6dk Bir Yeni Reklamlar Msn M.'a Yuklenmez
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\MessengerService\Policies]
"DisableCrossPromo"=hex:80

;Windows Messenger'i Outlooktan Soyutlar
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Outlook Express]
"Hide Messenger"=dword:00000002
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Office\11.0\Outlook\InstantMessaging]
"ForceDisableIM"=dword:00000001

ilginch
19-12-2008, 21:47   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

bayağı bir ayrıntılı olmuş.
denemek lazım

Feel Good
19-12-2008, 21:47   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,688 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Faydalı bilgiler var ama çok uzun ya Gülümseme Teşekkürler.

onlineTR
19-12-2008, 21:48   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,947 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

eline sağlık bayada uzunmuşş  page dn la indirdım sayfayııKahkaha dıger yorumlardan sonra uygulayabılırım...Soru

atmaca_er
19-12-2008, 21:54   |  #5  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
27 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

hazırlamak icin baya zaman ayırdıgın belli.Uygulama icinde baya bir zman gerek.:D

teşekkürler

piRe_
19-12-2008, 22:06   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,183 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

Bencede emeğe saygı.
Yinede zahmet etmişsiniz, 09 mart 2005 de Byte forumunda bunlar verilmişti.

Sizin aracılığınızla Byte Online'ın yazarlarından Burak Yiğit Kaya ya teşekkürler.

GazI_9o9
20-12-2008, 01:00   |  #7  
GazI_9o9 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,126 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

madem uğraştın saolasın.programlama bilen bi arkadaş bunları topluca yapabilen setup halinde sunsa büyük sevaba girer (=

trinity
20-12-2008, 01:03   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,103 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

uğraştığın için çok teşekkürler ama daha iki gün önce bir arkadaş bi tavsiye vermişti sistem dosyaları ile ilgili onu yaptım pc çöktü format atmak zorunda kaldım bence her şeyi denememek lazım bu yazdıklarının güvenirliliğinden emin olmak lazım

beycanerkul
20-12-2008, 07:34   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
628 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

sağ tuşla şifreleme olmuyor bunu nasıl halledebiliriz?

recep34
20-12-2008, 08:15   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
413 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

tune up utilities 2009 programını kullanın.anlatılan ayarların hepsini kayıt defteri ile uğraşmadan değiştirebilirsiniz.Analtım için de emek verilmiş belli,ayrıca teşekkürler...

SAİNT
20-12-2008, 10:04   |  #11  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

güzel bişey uğraşmıssın emek vermişin varol ama artık iş daha kolay arkadaşların dediği birçok yazılım mevcut 2 tıklamayla işini hallediyorsun ama tavsiye etmiyorum yapı taşlarını yerinden kımıldatıyorsunuz hızlanması için veya bazı özellikleri kapatıyosunuz buda birbirine bağlı dişlileri zorlamak gibi bişey bazı çarkları boşta bırakmaya çalışıyorsunuz bunlar olmadan diğerleride çalışmaz denedim ve pişman oldum ama tecrübe. hepsini okumadım ama aralarında iyi bilgilerde mevcuttur hani bi hata alınması karşısında nasıl ne şekilde bi yol takip edileceği gibi eline sağlık.

viking20
20-12-2008, 11:20   |  #12  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

bi dünya emek vermiş,mesai harcamışsın teşekkür ederiz,oldukca uzun bir metin olmuş.Doğrudur,fakat artık günümüzde tüm bu işleri tek başına yapabilen programlar piyasayda var.Tweakers olsun,Utilities olsun ve\veya Registry olsun...,ama sizin verdiğiniz onca işi tek başına yapmak için de yazılımın lisanslı tam sürüm olması gerekir şüphesiz.Çoğunun listesini forumda verdim,ararsanız bulursunuz.

Son Düzenleme: viking20 ~ 20 Aralık 2008 11:40
DarkHellKnightX
20-12-2008, 12:48   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,663 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

saol arkadaşım işime yarayacak gibi duruyor Göz kırpma

beycanerkul
20-12-2008, 13:02   |  #14  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
628 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008
viking20
bi dünya emek vermiş,mesai harcamışsın teşekkür ederiz,oldukca uzun bir metin olmuş.Doğrudur,fakat artık günümüzde tüm bu işleri tek başına yapabilen programlar piyasayda var.Tweakers olsun,Utilities olsun ve\veya Registry olsun...,ama sizin verdiğiniz onca işi tek başına yapmak için de yazılımın lisanslı tam sürüm olması gerekir şüphesiz.Çoğunun listesini forumda verdim,ararsanız bulursunuz.
sağ tuşla dosya şifreleme olmuyor şifrelemiyor başka yöntemi olan varsa yardım edebilirmi

reXPo
20-12-2008, 14:04   |  #15  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

güzel ama çok uzun be saol

brayn_fury
20-12-2008, 16:23   |  #16  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

arkadasım emegıne saygı duyuyorum ama bunu yapmak en az 1 ay alır heralde :Dd

viking20
20-12-2008, 16:47   |  #17  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

beycanerkul
Advanced System Optimizer[Systweak File Encryptor]
senin aradığın ilaç,program kendini sağ tuşa atıyor,gerisi kolay.Ben zamanında kurmuşum,bu özellik sağ tuşda durur.

    *  Improve System Performance
    * Reduce Crashes
    * Postpone Hardware Upgrades
    * System and Disk Cleaner
    * Duplicate File Finder
    * Registry Cleaner
    * Registry Defragmenter
    * Startup Cleaner and Autorun Manager
    * Memory Optimizer
    * System Information Tools
    * Safe Uninstaller
    * File Management Utilities
    * Secure Delete
    * Privacy Protector
    * Backup Utility
    * Media Files Manager
    * Windows Personalization Tools

-----
(veya)


Son Düzenleme: viking20 ~ 20 Aralık 2008 17:01
freekays
21-12-2008, 09:29   |  #18  
freekays avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
597 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

System optimizasyon programları bu uygulamarın gerekli olanlarını zaten yapıyor

dikkatli olun pc niz çökmesin benden tavsiye

musa70
22-12-2008, 22:13   |  #19  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

kamyonu hızlandırmak için mazota benzin katmak gibi bişey motoru yakarsınız dikkat edin
microsoft un mühendislerinin kafası çalışmıyomiki bunu atlamışlar

bwhiteb
22-12-2008, 22:16   |  #20  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,354 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

FOrmattan uzun sürer bu işlemler yaw BeğendimBeğendimBeğendim