Bilgisayarlarda Adaptör ve Batarya Ömrü Nasıl Uzar

Erpa İletişim
20-03-2014, 10:25   |  #1  
Erpa İletişim avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2014

Dizüstü yani laptoplarda en çok adaptör veya batarya arızası ile bizleri bunaltır. Bu durum aslında çoğunlukla kullanıcı hatası nedenli olmakla beraber , üretim hatalı da olabilmektedir.Almış olduğunuz laptopların batarya ve adaptör ömürlerini uzatmak için öncelikle aşağıdaki altın kuralları uygulamalısınız : 

1-      Aldığınız cihazı ilk günden hemen şarja koymayın. Notebook cihazınızı kullanın cihazın şarjı kalmadığında adaptörü prize takıp cihaz bataryanızı şarj edin.

2-      Cihaz bataryası şarj olduğunda adaptörünüzü prizden çekin. Cihazınızı kullanmaya devam edin ta ki tekrar cihazın şarjı bitinceye kadar cihazı şarja takmayın. Cihaz şarjınız bitmeye yakın laptop cihazınız uyarı verdiğinde cihazı şarj etmek için adaptörünüzü prize takın ve cihaz bataryası dolana kadar cihazı şarj edin. 

3-      Laptop bataryama bir şey olmasın düşüncesi ile cihazına bataryanızı takmadan direkt adaptör aracılığı ile fişten cihazınızı çalıştırırsanız bir köşeye bıraktığınız bataryanız  bu sefer de çalışmamaktan dolayı ömrünü tüketecektir.

4-      Notebooklarda şarj-deşarj yönletimi ile batarya ve adaptörlerinizi kullanmanız gerekmektedir.Yine de cihazınızın bataryası veya adaptörü ömrünü tüketir ölürse yerine yenisi ile değiştirebilirsiniz.Orjinal batarya veya adaptör bulmanız zordur veya ücretleri nerdeyse yeni bir cihaza denk gelir. Ancak Tochi markalı her notebook cihazına uyumlu batarya ve adaptörler ile sorununuza ucuz ve kaliteli çözüm bulabilirsiniz. Bu da size ciddi anlamda fayda sağlamış olacaktır.Böylelikle cihazınızın hem bataryasını hem de adaptörünü sıfırlamış olacaksınız.