Bilgisayarlarla yapılan 6 şuç!

CHIP Online
18-05-2014, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İnsanların bilgisayarlarıyla yaptığı bu 6 şeyin, pek çok ülkede suç olduğunu biliyor musunuz?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bil ... an-6-suc_47078.html

Resimlerle: Bundan 25 yıl önce insanlığı etkileyen olaylar...

Dünyanın farklı bölgelerindeki ülkeler, son teknolojileri engelleyerek vatandaşlarının fikirlerini internette paylaşmasının önüne geçmek isteyebiliyorlar. Bir çoğumuz, internetteki özgür hayatımızın değerinin aslında çok da farkında değiliz; ancak bu özgürlüğü hayal edenlerin sayısı hiç de az değil. İşte bazı ülkelerde işlemeniz halinde hapse düşebileceğiniz 6 bilgisayar suçu.


Skype ve çevrimiçi sesli sohbet


Etiyopya'da bir kanun taslağı, Skype ve VoIP hizmetlerini yasadışı hale getirmeyi amaçlıyor. Kanun, temel olarak şirketlerin kendi VoIP hizmetlerini sağlamalarına engel olmaya çalışsa da, kanunda yer alan bir satır, Skype ile internetten arama yapmak, bir ülke vatandaşının 3 sene hapis ile cezanlandırılmasını sağlayabilir.


Dahası, ülkede 2002'de onaylanan bir yasaya göre internet yoluyla sesli iletişim ve faks hizmetlerini kullanmak yasaklanmış bulunuyor.


Blog yazarlığı ve e-posta iletme


Bazı otoriter yönetimler, hoşlarına gitmeyen her tür konuşmayı bastırmak isteyebiliyorlar. Örneğin 2005'deki Human Rights Watch raporuna göre Suriye hükümeti, vatandaşlarını fikirlerini çevrimiçi olarak paylaşmaktan alıkoymuştu. Bununla da kalmayan hükümet, politik şakaları e-posta ile iletmeyi de yasaklamıştı.


Tüm Konu: Bilgisayarlarla yapılan 6 şuç!

Resimlerle: Bundan 25 yıl önce insanlığı etkileyen olaylar...

Kaynak: www.chip.com.tr