Bilgiseyar açılmadan şu hatayı veriyor

HPQ-User
23-10-2008, 17:16   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 27
30,997 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

 

sorkıogren sormuş:
İLK

intializing and establishing link...

SONRA


PXE-E61:Media test failure check cable
PXE-MOF:Exiting intel BOOT agent

yazıyor açılmıyor.

İnternette araştırdım fakat ingilizce olduğu için anlayamadım.


NOT:Arkadaşımın bilgiseyarı olduğu için sistem özelleiklerini bilmiyorum


Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
windows xp


İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3

sticker
23-10-2008, 17:51   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
669 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

kablonun birinde sorun var.yada yanlış bağlantı..

Hiper£l£v£nKids
23-10-2008, 17:53   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,311 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

donanımla ilgili bi sorun servise ver bence acemiysen uraşma

sticker
23-10-2008, 17:58   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
669 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

kardeşim. kabloyu kontrol et!diyor.sen önce doğru bağlantıve kablo kontrolü yap..daha sonra donanım yada yazılım olayına girersin.baştan donanım sorunu dersenişte ozaman uğraşırsın

Reborn91
23-10-2008, 19:07   |  #5  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

Anakartın üzerindeki bağlantılarda bir problem olabilir sanırım. Eğer işten anlıyorsan kasanın içini açıp bir bak derim. Sistem açılışta yazılımsal bir problem de yaşıyor olabilir. BIOS tan boot sekmesinden hepsini kapa birde öyle dene. Yoksa teknik servis götür.

atorbo
27-01-2009, 11:05   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

arkadaşlar aynı sorun bendede var Toshiba qosmio f50 model laptopum var, buna windows 7 yükledim birden aynı hataları vermeye başladı sonra biostan LAN üzerinden boot seçeneğini disable yaptım tekrar başlattım yine olmadı, sonra biostan busefer "buil in LAN" seçeneğini disable yaptım. ozaman açıldı lakin bu sefer LAN yani ethernet kartını görmüyor cihaz çünkü biostan kapattım. ancak wifi ile bağlanabiliyorum. hoş LAn çok işime yaramıyor ama yinede var olduğu halde kullanamamak insanın sinirlerini bozuyor. be mübarek ne intel ne microsoft bu konuyla ilgili hiçbir destek sunmamış bize

Fatih_ARMAĞAN
27-01-2009, 11:10   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

bu hata bi arıza yada bir sorun olarak algılamamak lazım..
bilgisayar eternet den boot edecek media bulamadıgı için bu hatayı alıyorsunuz.

burdaki olay bilgisayarın anakarta bulunan intel eternet kartından boot etmeye çalışmasıdır boot seçeneklerinde varsa Lan boot veya pxe boot seçeneğinin devre dışı bırakılmalıdır.
lan boot vb. bir seçenek var ise biosdan kapatınız yada boot önceliğini disk inize veya optik sürücüye veriniz.

Son Düzenleme: Fatih_ARMAĞAN ~ 27 Ocak 2009 11:23