Bilişim Teknolojileri Topluluğu Portal Projesi

emrshin
06-09-2009, 13:59   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Açık kaynak kodlu yazılımları ve kısmen kapalı kaynak kodlu yazılımlarıöğrenmek ve/veya öğretmek isteyen gönüllü ve hiç bir ücret talepetmeyen bir grup genç yazılımcı tarafından hazırlanan projedir.

Amacımız; Ülkemiz için teknolojiyi ve bilişime yapılması gerekenyatırımları desteklemek amacı ile öğrenilmesi gereken ama eksik veyetersiz bilgi ile zorlaşan eğitimleri desteklemektir.
Tamamen Türkçe kullanılarak hazırlanmaya çalışılmaktadır.

Sektörlerde yapılması gerekenleri kolaylaştıran programlama veotomasyon sistemlerini yapabilmek için gerekli eğitimi sağlamakamacıyla;
Çeşitli okul türlerinden ve çeşitli yaşlardan arkadaşları bir arayatopladık. Her geçen gün artan sayımız ile öğrenmek isteyen ve/veyaöğretmek isteyen arkadaşlarımız ile her gece

adresinden sohbet kanalında buluşuyoruz.

Şimdilik tanışma sürecinde olduğumuz arkadaşlarımız ile daha sıkı vedostluk çerçevesinde tartışmalar yapıyoruz. Herkes kendi bildiği veöğrenmek istediği yazılım türlerini diğer arkadaşlara anlatıyor. Buşekilde kimin kiminle bağlantı kurması gerektiğinde ortaya çıkmışoluyor.

Şimdiye kadar geldiğimiz aşamada; Eğitim vermek için gelen ve/veyagelecek olan arkadaşlarımızın bir kaç kritere sahip olması ve bunlarıbize bir kaç soru ile göstermesi gerektiğini düşündük.

Örneğin;

Python bilen bir arkadaşımız bize bilgisini göstermek için basittenzora doğru süren bir kaç soruya cevap veriyor. Bu sorular test, boşlukdoldurma, kısa bir makale  ve yazılı olarak peşi sıra devam ediyor.

Ortalama 10 sorudan oluşan bu sınav en az 7 doğru ile bitirilmesigerekiyor. Daha sonra bu arkadaşımız ile sesli ve yakın şehirlerde kidiğer arkadaşlarımız ile yüz yüze görüşülmesi sağlanıyor ve böylecedostluk kurulmuş oluyor.

Daha sonra ki aşamalarda, yazılan yazılacak olan makaleler videolar ilesüslenerek ziyaretçilerin takibine açılıyor. Çevrim içi ve mail yoluile daha fazla destek verilmesi sağlanıyor.


Şimdilik www.biltet.com adresinden yayınlanmakta olan test sürecinde kisitemiz daha sonra Django ile hazırlanan yeni sisteme geçişyaptırılacaktır. bu geçiş sırasında üyelerin bilgileri gizli tutularakyeni veri tabanına aktarılacaktır. Herhangi bir sorun karşısında,üyelerden tekrar bilgilerini girmeleri istenebilir.

Sistemin çalışması bu kadar basit şekilde devam ediyor.

Hemen üye olup giriş yapmak için http://biltet.com/?page_id=20 adresinden giriş yapıp sizde topluluğumuza katılabilirsiniz.

emrshin
07-09-2009, 16:28   |  #2  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Teşekkür ederiz arkadaşlar.
Şu an yaklaşık olarak 30 kişiye ulaşmış durumdayız.
İlginiz için teşekkür ederiz.

Katılım ve başvuru için : http://www.biltet.com