bilkgisayar ip numarasını nasıl bulrum

HPQ-User
14-01-2009, 07:59   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

sensizim_1985 sormuş:
ip numarası

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
ip numarasaı

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727)

Kapalı Hesap (34907)
14-01-2009, 08:24   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

Arkadaşım
linkte göreceğin ip numaran ve ayrıntılar mevcuttur.



viking20
14-01-2009, 09:11   |  #3  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

(veya)










---
başlat\çalıştır\cmd\IPconfig /all
---
sağ alt köşede bağlantı iconu vardır ona 2 kez tıkla gelen ekrandan Ayrıntılar bölümüne gel orada istemci IP adresi senin IP dir.(Yerel Ağ Bağlantısı Durumu\Destek\Ayrıntılar)
---
Internet'te her bilgisayarın bir IP (Internet Protokol) adresi vardır. Bir IP adresi, noktalarla ayrılan dört rakamdan oluşur; örneğin sizin ip adresiniz, 'ab.cde.fgh.ijk' şeklindedir. Bir bilgisayarın IP adresi varsa, Internet üzerindeki tüm bilgisayarlar bu adresi kolayca bulur. Yani bir sitenin IP adresini biliyorsanız, Web tarayıcınıza bu adresi yazarak da bağlanabilirsiniz. Ancak bu rakamları akılda tutmak zor olduğundan her bir IP adresine karşılık gelen alan adları verilmiştir. Çoğu Internet Servis Sağlayıcılarda bulunan özel sunucu bilgisayarlardan (Alan Adı Sunucuları - Domain Name Server- DNS) oluşan bir ağ, hangi alan adının hangi İP adresine karşılık geldiği bilgisini tutar ve kullanıcıları doğru adreslere yönlendirir. Internet'te trafiğin işlemesi bu IP adreslerine bağlıdır. Böylece hiçbir karışıklık olmaz.Siz de Internet'e bağlandığınızda bilgisayarınıza bir IP adresi atanıyor. Ancak çoğu kullanıcının İP adresi dinamiktir, yani servis sağlayıcınızda o an boş bulunan bir IP adresi atanır. Bu yüzden her bağlantıda IP adresinizin son numarası değişir.
---
Hotmail’e Gelen E-maillerimin Hangi IP’den Geldiğini Nasıl Öğrenirim?
Bir çoğumuz Hotmail kullanıyoruz. Aslında servisi çok sağlam olmasa da, ilk kullandığımız mail programı olmasından dolayı bir türlü vazgeçemiyoruz.Bazen güvenlik sebebiyle bize gönderilen e-maillerin hangi IP’lerden gönderildiğine ihtiyacımız olabiliyor. Ayrıca bazı arkadaşlarımız da, farklı biriymiş gibi bizi kandırabilir. Bunu nasıl anlarız? Tabii ki de, arkadaşımızın kullandığı IP’ler aynıysa, buradan anlayabiliriz. Peki, gelen e-maillerin hangi IP’lerden geldiğini nasıl öğrenebiliriz?
Bunun için çok kolay bir yöntem var. Hotmail ana sayfanıza gelin. Sayfada Options linkini bulun. Daha sonra açılan sayfada Mail -> Mail Display Settings’e tıklayın. Açılan yeni sayfada e-mail gösterimiyle ilgili bazı ufak ayarlar var. Bu sayfada “Message Headers”ı bulun ve Advanced olarak belirleyin.

Daha sonra sayfanın altındaki OK tuşuna tıklayın. Bu ayarı yaptıktan sonra gelen e-maillerinizde, e-mailin hangi bilgisayarın IP’sinden gönderildiğini rahatlıkla öğrenebileceksiniz.
Ayarı yaptıktan sonraki gelen e-maillerinizde, e-mailde bulunan yazının hemen üst kısmında aşağıdaki gibi bazı bilgiler verilecek.

Bu bilgilerden “Received: from [88.234.21.21]” bilgisi, e-mailin gönderildiği IP numarasını bize verir.

Son Düzenleme: viking20 ~ 14 Ocak 2009 10:16