Bill Gates'in CEO'su da "buraya kadar" dedi!

CHIP Online
14-09-2013, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft'un yeni patronu kim olacak tartışmaları sürerken, yaşanan bu gelişme "acaba" dedirtti!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bil ... dar-dedi_42575.html

Resimlerle: 10 ünlü teknoloji CEO'sunun çalışma masası

Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer'ın emekli olacağını açıklamasının ardından gözler şirkete çevrilmiş, teknoloji devinin yeni CEO'sunun kim olacağı tartışılmaya başlanmıştı. İşte bu tartışmaların gölgesinde, yeni bir gelişme daha yaşandı.


Bill Gates'in Microsoft'taki günlük işlerini bırakıp "yarı emekli" moduna geçtiği yıllarda kurduğu Bill & Melinda Gates Vakfı'na başkan olarak atadığı Jeff Raikes, vakıftan ayrılacağını açıkladı.


1981 yılında Microsoft'a giren ve Microsoft'un eski "ağır toplarından" olan Jeff Raikes, Bill Gates tarafından vakıf başkanlığına davet edilmeden önce Microsoft'un kurumsal ürünler bölümünün başkanıydı. Raikes, kimilerine gör Microsoft'un yeni CEO'su olabilecek bir isim.


Pek çok vakıf ve üniversitede yönetim kurulu üyesi ve kurucu üye konumunda olan, çocuk eğitimi ve akademik alanda hizmet veren değişik programların önemli bir destekçisi de olan Raikes iş dünyasında ve siyasi arenada da etkili, nüfuz sahibi bir isim olarak biliniyor. Fakat Raikes Microsoft CEO'luğuna yakıştırılsa da kendisi bu görev için aday olmayacağını ve bu konuda bir çalışma yapmayacağını, dinlenmek ve kendine zaman ayırmak için vakıftaki görevinden ayrıldığını açıkladı. Yine de "ateş olmayan yerden duman çıkmaz" deyip beklemekte yarar var...

Tüm Konu: Bill Gates'in CEO'su da "buraya kadar" dedi!

Resimlerle: 10 ünlü teknoloji CEO'sunun çalışma masası

Kaynak: www.chip.com.tr