Bill Gates'in yeni patenti şaşırtıyor...

CHIP Online
27-06-2009, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft'un kurucusu Bill Gates yeni bir patent aldı. Fakat bu patentin bilgisayarla pek ilgisi yok

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/bill ... sirtiyor_13583.html

Resimlerle: Patenti alınan en "garip" icatlar

Bill Gates'in Microsoft'un kurucusu ve bir yazılım ustası olmanın ötesinde ilgi alanları da var. Gates, Searete LLC adlı bir şirkette de aktif görev alıyor. Myhrvold's Intellectual Ventures adlı başka bir kuruluşa bağlı olan Searete LLC'nin asıl işi ise patent almak ve daha sonra bu patentleri pazarlamak veya hayata geçmesini sağlamak. Bill Gates, Searete düzenlenen beyin fırtınası toplantılarına katılıyor ve ilginç patent fikirleri üretilmesine yardımcı oluyor.

Son patent de yine böyle eğlenceli bir beyin fırtınası toplantısı sonrasında ortaya çıkmış gibi görünüyor. Patenti alınan ürün bir termosu andırıyor. Her ne kadar ebatları hakkında patent başvurusunda net bir bilgi olmasa da, büyükçe bir soğutucuya benzeyen bu cihaz, farklı katmanlardan oluşuyor. Her katman içine konulan içeceği, tam olarak olması gereken miktarda soğutuyor. Kullanıcılar da dışındaki panelde içeceklerin soğukluk oranını takip edebiliyorlar. Patentte "...içeceklerin, örneğin bir biranın, ne kadar soğutulması gerektiğini algılayabilen cihaz..." şeklindeki ibare, bu cihazın yaz sıcaklarında serinlemek isteyen bir grup mucidin beyin fırtınasının eseri olduğunu açıkça ortaya koyuyor.


Tüm konu: Bill Gates'in yeni patenti şaşırtıyor...

İzleyin: Bill Gates'in son günü

Resimlerle: Patenti alınan en "garip" icatlar

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce patenti alınan bu cihaz üretilirse ilgi görür mü?

AkyüzCan
28-06-2009, 10:12   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
278 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Dünya üstünde şu an da kullandığımız bir sürü ürün bir tasarım ve de deneme yanılma sürecinin sonucudur:Çoğuda bulunuş amacının dışında kullanılmaktadır.Örneğin hepimizin bildiği cikleti(sakız) aslında bir diş hekiminin diş kalıbı almak için bulduğu ve kullandığı söylenir.İnsan beyni denizaltını ilk üretiminden ve aya seyahatı gerçekleşmesinden  yıllar öncesinden Julis Verne ile varsaymadımı ??? Gelelim üretillirse ilgi görürmü ? sorusuna ;bu tamamen pazarlama stratejesi ile eşdeğerdir  maliyet girdileri amaç satışın üstünde olmayan ürünün tutundurma çabaları çok ama çok kısa sürer.Ayrıca bir laf vardır  kör satıcının kör alıcısı olur...

Toxic
28-06-2009, 13:27   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,600 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

bence görmez