Bill Gates'ten Facebook ve WhatsApp yorumu!

CHIP Online
17-03-2014, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bill Gates, Facebook'un WhatsApp'ı satın alması konusunda bakın neler düşünüyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bil ... p-yorumu_46003.html

Resimlerle: Bill Gates'in en büyük 10 hatası!

Bill Gates, eşi ile kurduğu "Bill and Melinda Gates Foundation" tarafından yapılan yardımlara destek sağlamak adına Rolling Stone ile bir röportaj düzenledi. Tabii ki söz konusu Gates olunca, konu bir şekilde Microsoft ve teknolojiye kadar uzandı. Bu durumda da başlıklardan bir tanesini Facebook'un WhatsApp'ı alması oluşturdu.


Gates'in söylediğine göre, Facebook'un 19 milyar dolara yaptığı bu alım, "kullanıcı veri tabanlarının ne kadar değerli olduğunun" ve WhatsApp gibi yazılım ürünlerinin mesaj göndermek dışında şeyler yapabilmek üzere değiştirebileceğinin büyük bir göstergesi. Röportajı yapan kişi Google'ın da WhatsApp'ı almayı düşündüğünü belirtmesi üzerine ise Gates "Microsoft da WhatsApp'ı almayı düşünmeliydi. Belki 19 milyara olmazdı ama firma oldukça değerli" cevabını verdi.


Gates aynı zamanda insanların mahremiyetlerini kaybetmelerinden duydukları endişeye de değindi. Gates'e göre, kişilerin herkes tarafından ulaşılabilen bilgileri hakkında daha iyi bir kural serisinin geliştirilmesi şart.


Microsoft'un CEO'su Satya Nadella için "teknoloji danışmanı" olarak göre yapan Gates, Nadella'nın ondan bazı ürün planlarını incelemesini ve birkaç yeni yol seçilmesi konusunda yardım istediğini de söylüyor.

Tüm Konu: Bill Gates'ten Facebook ve WhatsApp yorumu!

Resimlerle: Bill Gates'in en büyük 10 hatası!

Kaynak: www.chip.com.tr