Bilmece Bildirmece (özel-1)

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
hasanyasin
13-03-2004, 10:52   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,100 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

CGI üzerinden çalışacak bir C++ programı yazmak istiyoruz. Post metodla gönderilen form verisine, değişken adını belirterek ulaşmamızı sağlayabilecek bir fonksiyon veya nesne nasıl olabilir?

CGI spesifikasyonuna göre, POST metodla gönderilen veri, standart giriş birimiyle programa alınır. Yani cin >> a; dediğimiz zaman, a stringi içine tüm post verisini almış oluruz. Sorun bu verinin özel bir şekilde kodlanmış olması. Biz bu kodlamanın çözümlenmesini ve bu verilere, değişken-değer çiftleri olarak erişebilmeyi istiyoruz.

Bu kodlama şu şekilde yapılıyor: Diyelim ki HTML formumuzda, ad, soyad, ve hobi adlı üç adet giriş kutucuğu olsun. Bunlardan ad kutucuğuna Cem, soyad kutucuğuna Bahtınur ve hobi kutucuğuna da Counter Strike girilmiş olsun. Kullanıcı sayfadaki gönder butonuna bastığı zaman, bizim CGI programımıza gelen post verisi şu şekilde kodlanmış olacak:

ad=Cem&soyad=Baht%FDnur&hobi=Counter+Strike

Form verisi, değişken1=değer1&değişken2=değer2&değişken3=değer3... şeklinde kodlanır. Bir değer içindeki boşluk karakterleri + karakterine dönüştürülür. Güvenli olmayan karakterler de, bu karakterin sayfada kullanılan encoding'e göre sahip olduğu hex karşılığıyla kodlanır ve bu kodlamanın belirteci olarak da % karakteri kullanılır. Eğer formdaki bir alanda % karakteri kullanılmışsa, bu da %25 diye kodlanır; zira bu 25 bu karakterin hex karşılığıdır.

Haydi bakalım, cevap bekliyorum... Gülümseme

Son Düzenleme: hasanyasin ~ 14 Mart 2004 02:36