Bilmeniz gereken 5 yeni ekran kartı özelliği

CHIP Online
26-09-2012, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Adaptive V-Sync, GPU Boost ve diğerleri: Ekran kartlarında yazan bu terimler ne anlama geliyor?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bil ... ozelligi_36094.html

Resimlerle: En çılgın grafik kartları

İki grafik devi AMD ve NVIDIA arasındaki rekabet, ekran kartlarındaki performans seviyesini hızla yukarı çekiyor. Öyle ki, bugün 1080p çözünürlüğü ekran kartınızı zorlamayabiliyor; donanımınızı sonuna kadar kullanmak için 2560x1440 gibi bir çözünürlük seçmeniz gerekiyor. Peki ekran kartlarında sıkça duyduğumuz GPU Boost, TXAA, Eyefinity gibi terimler ne anlama geliyor?


Adaptive V-Sync


V-Sync, oyun sırasında ekranda ortaya çıkan "yırtılma" efekti sorununu çözen ve oyunseverlerin yıllarca faydalandığı bir özellik. V-Sync, görüntülenen karelerin monitörünüzle senkronize olmasını sağlar (genellikle 60Hz veya 60FPS). Ancak V-Sync, 60'ın katlarıyla da çalışabilir ve FPS 60'ın çok altına düştüğünde V-Sync sınırı 30'a düşer. Oyun daha da yavaşlarsa 20FPS ve 15 FPS'ye düşebilirsiniz. NVIDIA tarafından geliştirilen Adaptive V-Sync, bu çarpım sorununu V-Sync'den kaldırıyor. Dolayısıyla FPS'niz 50'y düşse bile 50'de kalıyor ve 30'a gerilemiyor.


NVIDIA 8-Series GPU'ya veya daha yeni bir GPU'ya sahip olduğunuz sürece sadece bir yazılım güncellemesiyle bu özellikten faydalanabilirsiniz.


Tüm Konu: Bilmeniz gereken 5 yeni ekran kartı özelliği

Resimlerle: En çılgın grafik kartları

Kaynak: www.chip.com.tr