Bing için kötü haber!

CHIP Online
02-09-2012, 18:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Neredyese her ay küçük de olsa kullanıcı artışı yaşayan Bing'de ters giden bir şeyler var!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bing-icin-kotu-haber_35598.html

Bing yaptığı zayıf başlangıcın ardından birkaç yıl içinde Google için kayda değer bir rakip haline geldi ama Temmuz'da yüzde 4 "kan kaybetti".


Hitwise'ın yayınladığı rakamlara göre Bing aramalarında yüzde 4 düşüş olduğu tahmin ediliyor. Arama motoru, Mayıs ayında yan çubuk ve sosyal ağ odaklı güncellemeye paralel olarak yüzde 5'lik bir tahmini artış kaydetmişti. Hitwise bu değişikliğin orta vadede rakamların düşmesine neden olduğunu düşünüyor; yani Bing'in yeniliklerle elde ettiğ artışı sürdüremediği, kazandığı kullanıcıları kaybetmeye başladığı görüşünde.


Ancak bütün bu rakamlar üzerinde konuşulurken anahtar kelimenin "tahmini" olduğunu unutmamak gerek. Gerçek rakamların ne olduğunu ancak Microsoft kesin olarak açıklayabilir. Google'ın arama rakamlarında da yüzde 1 düşüş olduğu dikkate alındığında Temmuz ayında insanların daha az arama yaptığı sonucuna da varılabilir.


Yine de Bing'in geleceği parlak görünüyor. Windows 8 ve Windows Phone ile entegrasyon sayesinde önümüzdeki günlerde Microsoft'un arama motoru yeni bir sıçrama yapabilir.

Tüm Konu: Bing için kötü haber!

Kaynak: www.chip.com.tr