Bingöllü Fatih Taklacı Oyun Kuşları

AhmetAnik
02-06-2017, 00:51   |  #1  
AhmetAnik avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2017

Bingöllü fatihin oyun kuşu klibi >>> https://www.youtube.com/watch?v=z7UuoAl4XFg&t=53s
Herkese iyi günler diliyorum. Arkadaşlar ben Kayseri'den Ahmet Anık. Bugün sosyal medyada camiamızda bir kaç arkadaşın " Bingöllü fatih'i tanıtıyoruz " başlığını görünce bende bu oluşuma destek vermek adına forumunuza kayıt olup bu yazımı yazmak istedim.

Bingöllü fatih ile dostluğumuz 2014 yılında yukarıda sizlerle paylaşmış olduğum oyun kuşu klibi ile tanıştıktan sonra başladı. İnternette uzun süre kaliteli oyun kuşları arıyordum. İzlediğim hayran kaldığım kuşlar bu klipte yer alan kuşlardı. Dahasında Bingöllü kardeşimi facebook üzerinden takibe aldım. Takip etmemin sonucunda Fatih kardeşimin bu işi ne kadar titizlik ve dürüstlük ilkesi ile yaptığına şahit oldum. Kendisi ile ticaret yapan insanlarla görüştüm. Kuşlarını oynattıklarını ve bir sorun yaşamadıklarını anlatınca bu insanlar bende kendisi ile artık telefon üzerinden görüşmeye başladım. Görüşmem sonucunda kendisinde pikeli boz ile büyük basmalılar olarak tabir ettiği bozkirlilerden çıkan bir boz yavru gönderdi bana. O yavrunun resmini altta sizinle paylaşıyorum.

Bingöllü fatihin göndermiş olduğu bu yavrumu gerekse kayseri içerisinden gerekse kayseri dışarısından misafir ettiğim bir çok arkadaşım izleyip takdir etti. Hatta bunlardan 7 - 8 arkadaşta bingöllüden kuş aldı. Onlarda bugün zaten bu kuşların paylaşımlarını yaparak övgünün hakkını verdiler. Kuşu geçen yıl ankaradan hatip abi ile izlerken şahine verdik. Bu yıl bir yavrusunu İstanbuldan adem abi ile birlikte izledik. Kendi kuşumun kırığı olmasına rağmen anasının oyununun aynısını yapıyordu. Bingöllü fatihin kuşlarının tutulmasının ana sebepleri kanat açmamaları hedeflerinde takla sayısı 5 - 6 lakin takla araları olması hedeflerine taklalı inmeleri uzaklardan atmaları ve en önemli konu ise hedeflerine oldukça çok çalışmaları. Ben bugüne kadar kaç tane kuş izlediysem başlangıçta çok iyi inişe doğru biterdi kuşlar. Lakin bingöllünün gerek benim uçurduğum gerekse diğer dostların uçurdukların da tespit ettikleri bu kuşlar ilk seferlerinde ne yapıyorlarsa son seferlerinde daha iyisini yapıyorlar. Fatih kardeşim bu kuşları muhafaza edip devamlı daha iyilerini çıkarmanın yolunu tutmuş görünüyor. Ben insanlara bu kardeşimden kuş alın demiyorum. Oyun kuşu besleyen insanlar bu ustayı takip etsinler istiyorum. Zaten takip edince kimdir nasıl biridir kuşçuluğu nasıl kuşları nasıl gibi bilgileri idrak edeceksiniz. Oyunlu taklacı güvercinler olarak adlandırdığımız bu kuşlar inanın türkiyenin dört bir yanında nesli hiç tahmin edemiyeceğiniz kadar azdır. Bingöllünün kuşlarını zaten takip eden herkes biliyor bu kuşlar yavruda oynayıp ekede yatacak kuşlar değildir. Aksine zaten kardeşimiz 9 yaşına kadar kuşlar uçurmuştur. Bu kuşların videoları youtube ve diğer sitelerde var. Misal bir kuşu 4 yaşında 5 yaşında 6 yaşında 3 yıl üst üste oynatıp paylaştığı da olmuştur. Zaten paylaştığı kuşlar 3 yaşından aşşağı değildirler. Ben bu konuyu kendisi ile bir kez görüştüğümde sordum. Bana ahmet abi ben yavru kuş paylaşımı yapmam. Oysa yavrular daha ateşli daha hırslı daha suratlıdır. Lakin benim öğrendiğim kuşçuluk eke kuşçuluğudur. Ekeye de bir hayvanı 2 yıl izlemeden damızlığa atmam. Benim video atacağım kuş yavruları satılık olacak kuştur. Yani damızlık olmuş bir kuş olmalıdır. Ki insanlar bu kuş şu videodaki kuşun yavrusu veya akrabası diyebilmem için. Bu nedenle ancak 2 yaşından sonra paylaşabiliyorum dedi. Zaten sosyal medyada açılan bu başlıktan sonra kendisinden gerek kuş alıp uçuran gerekse kuşlarını izleyen gerekse kendisini takip edenler kuşları hakkında sizlerle paylaşım yapacaklar. Ben bir yazar olmadığım için ancak bu kadar yazabildim. Kusurum varsa affola. Herkese selamlar fatih kardeşime de ayrıca sevgiler.

Bingöllü fatihin facebook sayfası : https://www.facebook.com/blogtemasi
Bingöllü fatihin oyun kuşu sitesi : http://satilikoyunkuslari.blogspot.com