Bir cep devinin çöküşü!

CHIP Online
22-06-2011, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Hayır, Nokia'dan bahsetmiyoruz... Hatta biraz sonra okuyacaklarınız, Nokia'yı bile mumla aratacak!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/bir-cep-devinin-cokusu_27575.html

Resimlerle: Geçtiğimiz 10 yılın en devrimci 10 cep telefonu!

Akıllı cep devlerinden RIM, rakipleriyle başa çıkmakta oldukça güç zamanlar yaşıyor. Geçtiğimiz günlerde açıklanan RIM'in ilk çeyrek gelirleri, şirketin durumunun pek de iç acıcı olmadığını gözler önüne serdi. This Is My Next'e göre şirketin gelirleri, önceki seneye yüzde 10 düştü ve gelirler toplamda hisse başına 7.50 dolardan 5.25-6 dolara geriledi.

Daha kötüsü ise Bloomberg'in raporuna göre RIM'in en büyük altıncı yatırımcısı, RIM'deki paylarının yarısından fazlasını sattı. Bu yazının yazıldığı sırada ise Google'a göre RIM'in hisseleri yüzde 22 düşmüş bulunuyor. Bu sorunları çözmek için ise bu sene çıkacak Blackberry 7 cihazları gecikmelere uğratıldı. Bu yaz çıkması beklenen Blackberry 7 cihazları Eylül'e kadar ertelenirken, QNX temelli akıllı ceplerle ilgili herhangi bir bilgi mevcut değil.

Görünüşe bakılırsa RIM'in uzun süredir elinde tuttuğu alan, artık iOS, Android tarafından ele geçiriliyor. Bunun yanında kullanıcılar Blackberry cihazları artık bir antika gibi görmeye başladılar.

Tüm konu: Bir cep devinin çöküşü!

İzleyin: Bu reklam çok konuşulur!

Resimlerle: Geçtiğimiz 10 yılın en devrimci 10 cep telefonu!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: RIM bu durumdan kendini nasıl kurtarabilir?