Bir efsane daha bitti!

CHIP Online
09-04-2010, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple'ın Windows ile açık açık dalgasını geçtiği eğlenceli devir kapanıyor: Bu reklamlar artık yok!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/bir-efsane-daha-bitti_19385.html

Resimlerle: Teknolojinin en komik reklamları

Get a Mac (bir Mac al) reklam serisi pek çok kişi için eğlencelik videolar dizisi olabilir ama bu reklamlar Apple için çok fazla şey ifade ediyor. İlki 2006 yılında gösterilen reklamlar, Apple'ın geçtiğimiz 4 yıl içerisinde elde ettiği pazar payı ve satışlarında çok büyük bir öneme sahip. Windows PC'lerin sorunlu, virüs riski taşıyan sistemler olduğu, Mac'lerin ise bu sorunlara sahip olmamasının yanı sıra son derece "havalı" olduğu mesajını veren ve oldukça eğlenceli hazırlanan bu reklam serisi görünüşe göre artık devam etmeyecek.

Haberi veren ise reklamlardaki Mac adamını canlandıran Justin Long oldu. Bir röportajında reklamlardaki Windows adamını oynayan John Hodgman'dan Apple'ın artık bu reklamlara devam etmeyeceğini öğrendiğini söyleyen Long sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu çok üzücü. Çünkü sadece Apple'la çalışmayı değil, John'u da özleyeceğim. Geçtiğimiz yıllar içerisinde John benim en iyi arkadaşlarımdan biri oldu".

Microsoft'un 2008'de "I am PC" (Ben PC'yim) karşı reklam kampanyası ile yanıt verdiği Get a Mac reklamları; şimdiye kadar ABD'nin yanı sıra Yeni Zelanda, Japonya, Kanada, İngiltere ve Avustralya'da yayınlanmış ama internet sayesinde tüm dünyada defalarca seyredilmişti.


Tüm konu: Bir efsane daha bitti!

İzleyin: Yine çok güleceksiniz!

Resimlerle: Teknolojinin en komik reklamları

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Apple, Get a Mac'ten daha iyi bir reklam kampanyası hazırlar mı?