Bir köşede gizlenen 6 Windows 8 işlevi

CHIP Online
10-01-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 8'e yeni başlayanlardansanız, bir köşede gizli gizli duran bu 6 işlevi tanımanız şart!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bir ... 8-islevi_38010.html

Resimlerle: Windows 8 için 40 pratik ipucu

Bazı özelliklerini gizlemeyi seven Windows 8'e alışmak için işinizi bir kenara bırakıp, onunla biraz zaman geçirmeniz gerekiyor. Windows 8'e yeni geçenlerdenseniz, veya geçip onu inceleme şansınız olmadıysa, bu nispeten gizli 6 işlevi mutlaka bilmenizi tavsiye ediyoruz.


1. Gizli başlat menüsü: Başlat menüsünün yerini Windows 8'in "kutucuklu" ekranı almış olsa da, masaüstündeyken sol alttan ulaşabileceğiniz bir menü hala var. Fareyi ekranınızın sol alt köşesine götürün ve sağ tıklayın. Denetim Masası, Güç Seçenekleri, Komut Satırı, Görev Yöneticisi ve daha fazla sistem aracını içeren son derece pratik bir menü karşınıza gelecek.


2. Otomatik yedekleme: Apple'daki Time Machine'e oldukça benzeyen Windows 8'in Dosya Geçmişi işlevi, dosyalarınızın eski sürümlerini otomatik olarak saklıyor ve gerektiğinde geri yükleyebiliyor. Bu işlev varsayılan olarak kapalı olduğundan, onu Denetim Masası'ndaki Sistem ve Güvenlik bölümünden etkinleştirmeniz gerekiyor. Dahili veya harici ikinci bir sabit diske de ihtiyacınız olacak. İşlevin nasıl kullanıldığını ayrıntılı olarak bu yazımızda açıklamıştık.


3. Metro ve masaüstünü karıştırın: Herhangi bir Windows 8 uygulamasını üst tarafından tutup ekranınızın sağ veya sol tarafına sürükleyerek, çalışmanız sırasında gözünüzün önünde olmasını sağlayabilirsiniz. Excel'de bir tablo düzenlerken hava durumunu takip etmek gibi. Bu şekilde iki Metro uygulamasını da aynı anda görüntüleyebilirsiniz.


Tüm Konu: Bir köşede gizlenen 6 Windows 8 işlevi

Resimlerle: Windows 8 için 40 pratik ipucu

Kaynak: www.chip.com.tr