Bir Nokia dedikodusu daha

CHIP Online
05-08-2012, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Zor günler geçiren cep telefonu devini, bakın en son hangi şirketin satın alacağı iddia edildi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bir-nokia-dedikodusu-daha_35125.html

Son zamanlarda Nokia'nın ekonomik açıdan zor günler geçirdiği ortada. Yılın son çeyreği için ciddi bir gelir kaybı daha açıklayan cep telefonu devi, yıl sonuna kadar on bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor. Daha da kötüsü şirket Eylül ayında Finlandiya şubesini resmi olarak kapatacağını açıkladı.


Uzun süredir Microsoft'un Nokia'yı satın alacağı haberleri dolaşmaya devam ederken, son dedikodulara cep telefonu ve bilgisayar üreticisi Lenovo da dahil edildi. Bu son satın alma dedikodusunun hemen ardındansa, Nokia'nın borsa fiyatı yüzde 17 değer kazandı.


Ancak çok gecikmeden Lenovo'nun Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinden sorumlu yöneticisi Gianfranco Lanci iddiaları reddetti. Reuters'a konuşan Lanci, haberlerin "şakadan ibaret" olduğunu ve böyle bir şeyin "kesinlikle gerçekleşmeyeceğini" ifade etti.


Süregelen dedikoduları değerlendirecek olursak Nokia, Microsoft'un Windows Phone 8'iyle uyumlu cep telefonu üretecek dört şirketten biri. Lenovo ise WP 8'in yazılım ortaklığına dair henüz bir karar vermiş değil. Ancak şirketin böyle bir cep telefonu üreteceği dedikoduları hız kazanmış durumda ve yine aynı dedikodulara göre Lenovo, kullanıcı arabiriminde değişiklik yapmak için Microsoft'tan izin istiyor. Böyle bir yetkiye ise şu an için sadece Nokia sahip.

Tüm Konu: Bir Nokia dedikodusu daha

Kaynak: www.chip.com.tr