Bir numara Çin'den çıktı; ama Apple...

CHIP Online
11-10-2014, 18:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

PC dünyasının en büyük markası belli oldu. Ama 5. sıradaki Apple'ın ilk dörde kötü bir sürprizi var!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/numara-cin-apple_50046.html

Resimlerle: Lenovo'nun ödüllü dokunmatiği X1

IDC'nin dünya geneli PC satış tablolarının gösterdiğine göre, PC marketi yıl bazındaki satışlarda belirli bir gerileme yaşamakta ancak bu gerileme tahmin edildiği kadar kötü değil. Üçüncü çeyrek için PC satışları %1.7 düşmüş durumda ve bu düşüş hakkındaki tahminler %4.1 oranını beklemekteydi.


PC üreticilerine bakıldığında ise, Lenovo'nun üçüncü çeyrek PC marketi payının %20 olduğu gözüküyor ve bu da bir önceki yılın aynı dönemine göre %11.2 büyüme anlamına geliyor. Lenovo'nun bu durumdan oldukça memnun olduğunu ise söylemeye gerek yok. Ayrıca bu çeyrekle beraber Lenovo, arka arkaya altı çeyrek boyunca liderlik koltuğunda oturmuş bulunmakta.


Lenovo CEO'su Yang Yuanqing, "dünya geneli PC payında %20 noktasına ulaşmak Lenovo için bir dönüm noktası – ve buraya tahmin ettiğimizden çok daha hızlı ulaştık." cümlelerini kuruyor. "Diğerleri işe yarayan bir oyun planı ararlarken, biz kendimizinkini işleme koyduk ve sonuçlar kendilerini gösteriyorlar."


Emin olamasak da, bu son cümlenin hala %18.8 market payı ile ikincilikte duran Hewlett-Packard'a yönelik olduğunu söylemek mümkün. HP'den geçtiğimiz günlerde gelen açıklamaya göre, firma "insanları yaratmaya, etkileşime teşvik etmek ve (insanlara) ilham vermek amacı ile" firmanın iki farklı bölüme ayrılacağını belirtmekteydi. Bu ayrılan parçalar ise PC sektörüne ve yazıcılara yönelik HP Inc. ve kuruluşlara odaklanacak olan Hewlett-Packard Enterprise'dan oluşacak.


Üst beşlide yer alan diğer firmalar ise %13.3 ile Dell, %8.4 ile Acer Group ve %5 ile Apple olarak gözükmekte. Normalde, PC sektöründe ilk beşte gözükmek büyük bir başarı sayılamasa da, the Verge'ün belirttiği üzere Apple, PC endüstrisinin kârının %50'sinden fazlasını elinde tutmakta...

Tüm Konu: Bir numara Çin'den çıktı; ama Apple...

Resimlerle: Lenovo'nun ödüllü dokunmatiği X1

Kaynak: www.chip.com.tr