Bir sabitdiski şifreleme..veri güvenliği

HPQ-User
27-04-2008, 23:44   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Fenoman sormuş:
Bir sabit disk tüm platformlardan bağımsız olarak ve her tür saldırı yöntemine karşı nasıl şifrelenir yada korunur.

Yani benim bilgisayarımdaki sabit diskimde (Normal-standart bir IDE sabitdisk) özel verilerim var diyelim.

Bunlara benden başka hiç kimsenin hiçbir şekilde erişmemesini, okumamasını, yazmamasını; asıl sorun olarak diski formatlayamamasını, hatta diske hiçbir şekilde hiçbir işlem uygulayamamasını istiyorum.

Özellikle sabitdisk başka makinaya slave olarak takılınca kullanıma açılması için kimlik-şifre doğrulaması gerçekleşmesini ve bu şifre korumasının bilinen hiçbir yöntemle aşılamamasını istiyorum.Hatta başka makinaya (herhangi bir platform) slave takıldığında  format dahi atılamamasını istiyorum. Ama tabi şifre ile kullanıma açabilmem için görünür olmasını istiyorum.

Bazı sabitdisk kriptolama programları var sanırım bunların koyduğu şifreler diskin MBR kaydı ve Boot sectörü gibi temel kısımlarında tutuluyor sanırım. Disk kullanıma sokulmak istendiğinde herşeyden önce bu temel kısımlarında tutulan şifre kullanıcıya soruluyor ve şifre biliniyorsa disk kullanıma açılıyor sanırım. Peki bir diskin bu kısımlarındaki bu şifreye çeşitli araçlar ile ulaşılıp bu en temel erişim korumasının aşılması ihtimali nedir.

Kendi donanımsal şifrelemesi olmayan normal bir sabitdisk bu şekilde nasıl sadece yetkili kişinin kullanımına açık olcak şekilde yapılandırılabilir?

Umarım tam olarak anlatabilmişimdir. Bu sorunun düzgün cevabını hiçbiryerde bulamadım . Mutlaka yanıt rica etmekteyim. Yanıtlarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Aslında sorunun konfigürasyonumla alakası yok genel bir soru ama kısaca:

AMD  işlemci
MSI anakart
256 RAM
Windows XP home


İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.11) Gecko/20071127 Firefox/2.0.0.11