Bir şirket daha artık Google'ın

CHIP Online
18-09-2013, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google, son dönemin en önemli satın almalarından birine imza attı! İşte Google'ın satın aldığı dev.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bir ... oogle-in_42693.html

Resimlerle: Google'ın yeni Londra ofisinden görüntüler!

Google, genç bir teknoloji şirketini daha satın aldığını duyurdu. Bump Technologies, Bump ismiyle bilinen mobil dosya paylaşım uygulamasını ve fotoğraf paylaşım uygulaması Flock'ı yapan şirket. 


Bump uygulaması, birbirine dokundurulan iki telefon arasında dosya paylaşımını mümkün kılıyor. Bu sayede örneğin bir toplantıda arkadaşlar çektikleri fotoğrafları veya telefon içindeki başka dosyaları birbirlerinin telefonlarına çok hızlıca gönderebiliyorlar.


Bump sayesinde, kullanıcılar telefon üzerinde e-posta adresi yazmak gibi el oyalayan işlerle uğraşmadan sadece bir tuşa dokunarak, birbirleriyle dosya paylaşabiliyorlar. Bir elinizde içeceğiniz dururken, diğer elinizdeki telefonla e-posta adresi yazmaya çalışmanın da zor bir iş olduğunu hatırlamak lazım. Bump, kullanıcıları bu tür dertlerden kurtaran çok popüler bir dosya aktarım uygulaması haline gelmişti.


Şirketin diğer uygulaması Flock da, yakında bulunan Facebook arkadaşlarının aynı fotoğraf albümü içinde fotoğraflar paylaşmasını mümkün kılıyordu. Böylece, bir partide veya davette eğlenen arkadaşlar, orada bulunan Facebook arkadaşlarının yüklediği fotoğrafları kolayca edinip kendi hesaplarında da paylaşabiliyordu.


Popüleritesi giderek artan bu iki uygulama Google'ın da gözünden kaçmadı ve 100 milyon abone sınırını geçen bu uygulamaların geliştiricisi olan Bump Tehnologies Google tarafından satın alındı. Şirketin yöneticileri uygulamaların başında Google için çalışmaya devam edeceklerini açıklarken, satın alma için Google'ın ne kadar ödediği henüz netleşmedi. Ancak milyar dolar seviyesinde bir işlem olduğu düşünülüyor.


Google'ın ilgilendiği asıl uygulamanın Flock olduğu ancak Bump'ı da cazip bulduğu biliniyor. Google'ın Flock'ı hızlı şekilde Google+ servisi için devreye sokması ve bu sayede Facebook kullanıcılarına fotoğraflarını Google+ üzerinde de pratik şekilde paylaşma imkanı yaratması bekleniyor. Bu da Facebook'tan Google+'a kullanıcı transferi için çok uygun bir fırsat olarak görülüyor.

Tüm Konu: Bir şirket daha artık Google'ın

Resimlerle: Google'ın yeni Londra ofisinden görüntüler!

Kaynak: www.chip.com.tr