Bir Soruyu Cevaplarken

LENO7
16-03-2014, 16:56   |  #1  
LENO7 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
2,019 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2011

S.a

Adamın biri konu açıyor. Mesela oyunlarda kaliteli video çeken program önerisi istiyor. Biri hemen atlıyor. ''Ben fraps kullanıyorum tavsiye ederim.'' Güzel kardeşim sen fraps kullanıyorsun tamam sen oyunlarda video çektin mi hiç. Video çekerken düşen fps'yi farkettin mi hiç. 10 dakikalık videodan 7 GB video boyutunu gördün mü hiç. 

Asıl mesele şu. Herkes kendini bilgili sanıyor. Hemen bütün konulara atlıyor. Benim hoşuma gitmeyen biliyormuş gibi davranışlarız ve insanları yanlış yönlendirip boşuna zamanlarını tükettirmeniz.

Şu Nvidia/AMD konusu. Fiyat düşük diye takmışsınız AMD'ye. Sözüm işlemcilerine değil ekran kartlarına. Siz hiç aynı seviyede iki ekran kartını test ettiniz mi. Her konuda AMD ekran kartları var. Ha adamın parası yoksa önerirsin 100-150 TL AMD ekran kartı. Ama adam 400-500 TL vericek ekran kartına. Neden o kadar parayı veriyor, oyunlardaki kalite performans için mi yoksa fiyat performans için mi. 400 TL F/P ekran kartı almak bence çok mantıksız. Paraya önem veriyorsa gitsin alsın 200 TL ekran kartı. 400-500 TL vermenin anlamı nedir. Koy onu cebine ilerde ucuz AMD ekran kartları çıkar. Neyse. Buraya kadar geldiniz hala anlamadıysanız. Alkış