BitLocker Hakkında

LifeGame
14-02-2009, 14:55   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
129 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

Arkadaşlar merhaba..

Ben az evvel sıkıntıdan sağı solu karıştırırken diske sağ tıkladım ve bitlocker ı gözüme kestirdim :) deneyeyim diyerekten yönergeleri takip ettim. Hah işte sorunda burada başladı. Aslında sorun değil :) Yaw işlem yaptığım disk 500GB USB.. ve alet 30 dk da %1 i ni ancak bitirebildi ve daha %1 de iken 30mb lık bir dosya oluşturdu kendine. Bu canık nasıl durdurulur bileniniz varmı :))

Banned
14-02-2009, 15:13   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Bence durdurma diskteki verilerine zarar gelebilir. Bitlocker sürücü şifrelemesi,  aşağıdaki yardım dosyasına bir bakın

BitLocker Sürücü Şifrelemesi'ni kullanarak dosyalarınızı koruma

BitLocker Sürücü Şifreleme (BitLocker) özelliği etkinleştirildiğinde Windows'un yüklü olduğu sürücüdeki tüm dosyalar korunur.

Tek tek dosyaları şifrelemenize olanak sağlayan Şifreleme Dosya Sistemi'nden (EFS) farklı olarak BitLocker, başlangıç ve oturum açma işlemleri için gerekli olan Windows sistem dosyaları dahil olmak üzere tüm sistem sürücüsünü şifreler. Normalde olduğu gibi oturum açabilir ve dosyalarınızla çalışabilirsiniz, ancak BitLocker korsanların parolanızı ele geçirmek için gerek duydukları sistem dosyalarına erişmelerine veya sabit diskinizi başka bir bilgisayara yükleyerek sabit diskinize erişmelerini engellemeye yardımcı olabilir. BitLocker, yalnızca Windows'un yüklü olduğu sürücüde depolanan dosyaların korunmasına yardımcı olabilir. Diğer sürücülerde dosya depolarsanız, EFS ile bu dosyaların korunmasına yardımcı olabilirsiniz. Daha fazla bilgi için bkz. Şifreleme Dosya Sistemi (EFS) nedir?

BitLocker'ın bulunduğu bölüme yeni dosyalar eklediğinizde BitLocker bunları otomatik olarak şifreler. Dosyalar şifrelenmiş sürücüde depolandıkları sürece şifrelenmiş halde kalırlar. Başka bir sürücüye veya bilgisayara kopyalanan dosyaların ise şifresi çözülür. Dosyaları başka kullanıcılarla paylaşıyorsanız (örneğin ağ üzerinden), o dosyalar şifrelenmiş sürücüde depolandığı sürece şifreli halde kalır, ancak yetkili kullanıcılar bunlara erişebilir.

BitLocker, bilgisayarı başlatma işlemi sırasında disk hataları, BIOS'ta veya başlangıç dosyalarının herhangi birinde değişiklik gibi güvenlik riski doğurabilecek bir sistem durumu algılarsa, bölümü kilitler ve kilidin açılması için özel bir BitLocker kurtarma parolasının girilmesini ister. BitLocker'ı ilk kez etkinleştirirken bu kurtarma parolasını oluşturmayı unutmayın; aksi takdirde dosyalarınıza erişimi tamamen kaybedebilirsiniz.

BitLocker'ı istediğiniz zaman devre dışı bırakıp geçici olarak veya sürücünün şifresini çözerek kalıcı olarak kapatabilirsiniz.

BitLocker'ı etkinleştirmek için
BitLocker'ı açmak için tıklatın.  Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.


Bu sürücü için BitLocker'ı aç'ı tıklatın. Bu işlem, BitLocker kurulum sihirbazını açar. Sihirbazdaki yönergeleri izleyin.

Not
BitLocker'ı etkinleştirebilmek için bir veya daha çok BitLocker donanım gereksinimini yerine getirmeniz gerekebilir. Daha fazla bilgi için bkz. BitLocker Sürücü Şifrelemesi için donanım gereksinimleri.

BitLocker'ı kapatmak veya geçici olarak devre dışı bırakmak için
BitLocker'ı açmak için tıklatın.  Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.


Bu sürücü için BitLocker'ı kapat'ı tıklatın. Bu işlem, BitLocker Sürücü Şifrelemesi'ni kapat sayfasını açar.

Sürücünün şifresini çözmek için Sürücünün şifresini çöz'ü tıklatın. BitLocker'ı geçici olarak devre dışı bırakmak için BitLocker'ı Devre Dışı Bırak'ı tıklatın.

Ayrıca bkz.
BitLocker Sürücü Şifrelemesi bilgisayarınızın başlatılmasını neden engelleyebilir?
Sabit diskinizi BitLocker Sürücü Şifrelemesi için ayarlama

LifeGame
14-02-2009, 17:21   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
129 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

:( Obaaaa... şu an halan %15 de :( Kendim ettim kendim buldum şarkısını söylemeye başlasam iyi olacak sanırım..

Ayrıntılı bilgi için teşekkürler hocam..