BitTorrent'in kullanıldığı 7 yasal alan!

CHIP Online
20-08-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

BitTorrent deyince aklınıza korsan indirmeler geliyorsa, bu 7 maddeden hiç haberiniz yok demektir!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bit ... sal-alan_42131.html

Resimlerle: İnternetin ilklerine yolculuk

BitTorrent çoğumuz için filmlerin, oyunların, yazılımların ve fazlasının bedavaya, yasadışı olarak indirilebildiği bir kaynak. Ancak işin aslı oldukça farklı. BitTorrent, bugün web sitelerinde bağlanmakta kullandığımız HTTP veya internete bağlanmamızı sağlayan TCP/IP gibi bir protokol. Yani aynı HTTP'yi yasalara uygun olmayan işlerde kullanabileceğiniz gibi, BitTorrent'i de korsan içerik indirmekte kullanmanız mümkün - ancak BitTorrent'in tüm kullanım alanı bu değil.


Bir konuda haklı olabilirsiniz - BitTorrent'in en çok korsan içerik indirmekte kullanılıyor olma ihtimali yüksek. Ancak BitTorrent'in tam anlamıyla yasal amaçlarla kullanıldığı bir değil, birçok alan var.


Oyun güncellemeleri ve indirmeleri


Örneğin Blizzard, Diablo II, Diablo III ve World of Warcraft indirmeleri için kendi BitTorrent istemcisini kullanıyor. Oyununuza herhangi bir güncelleme geldiğinde, oyunun çalıştırıcı uygulamasına eklenen BitTorrent istemcisi güncellemeyi otomatik olarak indiriliyor. Bu sayede Blizzard hem bant genişliğinden tasarruf ediyor, hem de çok sayıda kullanıcıya yüksek hızda indirmeler sunabiliyor.


Facebook ve Twitter, kendi içlerinde BitTorrent kullanıyorlar: Ars Technica, Facebook ve Twitter'ın dosyaları taşımak üzere kendi içlerinde BitTorrent kullandıklarını ortaya çıkarmıştı. Sosyal devlerin bu tercihindeki neden, BitTorrent'in büyük dosyaları birden çok bilgisayara aktarmadaki başarısı.


Tüm Konu: BitTorrent'in kullanıldığı 7 yasal alan!

Resimlerle: İnternetin ilklerine yolculuk

Kaynak: www.chip.com.tr