BKNZ!!!:Papercraft!

m1nato
13-08-2008, 17:44   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Biliyorum aslında pek sorun gibi gözükmese de durumumda olanlar için büyük bir sorun olabilir. Bende yüklü bir 3d modelleme programı vardı. ben burada bazı şeyler oluştururdum. Ancak papercraft ile ilgili bazı şeyler buldum a320 gibi uçaklar yaptım. ama aklımda başka fikirler vardı. araştırınca bazı kişilerin 3d modellerini yaptığını sonrada bunları kağıttan katlanabilir planlar haline getirdiğini gördüm. bende bu programı araştırdım. ama ne cevap veren çıktı. nede işe yarayan bir şey. bende buradaki internetin kurtlarına sormak istedim. eğer bilgisi olan varsa msn üzerinden de görüşebilirim. cevaplar için şimdiden teşekkürler.

not: papercraft kağıt ve benzeri materyallerin ölçekli kesim ve birleştirimi sayesinde yapılan maketlerdir. çok başarılı işlerde var, uçaklar, binalar, gemiler ve robotlar konusunda çok hoş fikirler üretilebilir. bunların yapıştırmak için kenarları olan ölçekli hale sokan programlar var. onları arıyorum. umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir.

yanıtsız kaldı aramalarım da boş çıktı. bilen varsa ltfn söylesin

Son Düzenleme: m1nato ~ 18 Ağustos 2008 17:48
Sasami
02-04-2015, 20:50   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2015

Abiciğim japonlar bu konuda tam bir dahi tamasoft diye bir program yapmışlar ki adamlar ohaa dersin. diğer ismi  pepakura . orjinal sitesine girip indirebilirsin . bu pepakura 2 ye ayrılıyor birisi desinger , yani kendin doku paketleri kullanarak yaptığın tasarımın, diğeri viewer benim kullandığım  .d viewer ise bu yapmış olduğun, olduğum, olduğumuz papercraft'ları çıktı almamızı sağlayacak program. viewer ücretsiz yani, internetten hazır şablonlar indirip kullanabilirsin. desinger ise ücretli ne yazık ki , ve kullanması basit gibi gözükse de o kadar değill :) yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

(şey ben başka bi programı kullanmıyorum. yani belki bu bahsettiğim programı sen kullanıyor olabilirsin, eğer böyleyse seni okutarak yorduğum için özür...)