BlackBerry'den flaş karar: Şirketi satıyoruz!

CHIP Online
13-08-2013, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bir türlü toparlanamayan cep devi, şirketin satışına açık olduğunu resmi olarak duyurdu!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bla ... atiyoruz_42037.html

Resimlerle: BlackBerry Q10'dan kareler

Her ne kadar kendine has sıkı bir kitlesi olsa da, Google ve Apple'ın karşısında geniş kitlelere ulaşabilen yazılım ve donanım anlamında zayıf düşen BlackBerry, sonunda havlu atmaya hazırlanıyor gibi görünüyor. Zira gelen son haberler, BlackBerry'nin geleceğinin fazlasıyla karanlık olduğunu ortaya koyuyor.


Son dönemde yaşadığı mali problemler ve piyasaya sürdüğü ürünlerin güçlü rakiplerin arasında beklenen başarıyı elde edememesiyle zor günler geçiren BlackBerry, yaşanan bu olumsuzlukların yanında ayrıca yaşanan ayrılıklarla da kan kaybediyordu. Tüm bunların sonucunda şirket flaş bir kararla, satışına açık olduklarını resmi olarak açıkladı. Yapılan resmi açıklamaya göre şirket bundan sonraki dönemde tüm seçenekleri göz önünde bulunduracak. Ancak elbette ilk seçenekler arasında stratejik alternatifler geliyor ve bu da BlackBerry'ye dahil olacak stratejik iş ortaklarıyla birlikte BB10 platformunun gelişiminin sürdürülmesinin amaçlandığı anlamı taşıyor.


Son dönemde şirketle anılan isimlerin başında Lenovo, Huawei ve ZTE gibi şirketlerin geldiğini de hatırlatalım. Gelecek günlerde bu isimleri BlackBerry ile daha sık duyabilir ve hatta şirketi satın almak için hamle yaptıklarına şahit olabiliriz. Ancak ne olursa olsun BlackBerry'nin bundan sonraki dönemde işinin oldukça zor olduğu bir gerçek. 

Tüm Konu: BlackBerry'den flaş karar: Şirketi satıyoruz!

Resimlerle: BlackBerry Q10'dan kareler

Kaynak: www.chip.com.tr