BlackBerry: Hacker'lara yama şoku!

CHIP Online
06-06-2009, 16:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Keşfedilen yeni bir güvenlik açığı jet hızında kapatıldı; hacker'ların hevesi kursağında kaldı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Blac ... ama-soku_13177.html

Resimlerle: İşte BlackBerry Storm 2'den ilk kareler

BlackBerry üreticisi RIM, aralarında Barack Obama'nın da bulunduğu BlackBerry kullanıcılarına 1 hafta önce fark edilen bir güvenlik açığı için özel bir yamayı kullanıma sundu.

Uzmanların açıklamasına göre eğer yama uygulanmazsa, hacker'lar güvenlik açığını kullanabilir. Zira bugüne kadar bununla ilgili herhangi bir olay meydana gelmedi.

Sophos çalışanı Graham Cluley "Bu ciddi bir sorun. Hacker'lar güvenlik açığını kullanmadan kullanıcıların yamayı kullanması gerekli" açıklamasını yaptı.

Genelde firmalar güvenlik açığını yayınladığında, hacker'lar güvenlik açığını kullanarak sistem bilgilerini ele geçirmeye çalışıyor ve kullanıcıların bu sorunu öğrenmesi ve bunlara karşı korunmaları haftalar, hatta aylar sürebiliyor.

Kapatılan güvenlik açığı hacker'lara BlackBerry sistemlerinin kontrolünü PDF formatında bir dosyanın e-postaya ilişkilendirilmesi sayesinde ele geçirmesine olanak sağlıyordu. PDF formatındaki dosya açıldığında zararlı, sistem içerisindeki bilgileri çalıyor ve zararlının belirttiği bir adrese yolluyor.

Önde gelen güvenlik yazılımı üreticilerinden Symantec Corp.'a göre zararlının oluşturduğu zarar BlackBerry gibi bir üreticinin değerinden bile fazla olabilirdi.

RIM kullanıcılara, yamayı yüklemeden e-postalara ilişkilendirilmiş dosyaları açmamasını öneriyor.

Yamaya bu adresten  ulaşabilirsiniz.

Tüm konu: BlackBerry: Hacker'lara yama şoku!

İzleyin: Bu reklam çok konuşulur!

Resimlerle: İşte BlackBerry Storm 2'den ilk kareler

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Güvenlik açıkları yüzünden hiç veri kaybına uğradınız mı?