BlackBerry için işler şimdilik yolunda

CHIP Online
08-02-2013, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

BlackBerry 10 geçen hafta tanıtıldı. Peki uzun süre beklenen telefonlar 1 haftada ne kadar sattı?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bla ... -yolunda_38551.html

Resimlerle: Karşınızda Çin işi BlackBerry - Nokia kırması

Yenilenen ismiyle birlikte, BlackBerry 10 işletim sistemi ve Z10 ile Q10 cep telefonu modellerini tanıtan BlackBerry, görünüşe göre satışlardan şimdilik hiç de şikayetçi değil. Şirketin CEO'su Thorsten Heins, geçmişe kıyasla çok daha iyi bir başlangıç yaptıklarını belirtti.


Dokunmatik Z10 modelinin İngiltere ve Kanada'daki satış performansını değerlendiren Heins, "Z10 ile birlikte Kanada'da, herhangi bir BlackBerry modelinin çıktığı gün elde ettiği en büyük satış rakamına ulaştık. İngiltere'de de daha önce ilk haftada ulaştığımzdan üç kat daha fazla satış yüzdesine sahibiz." ifadelerini kullandı.


Heins, gerçek satış rakamlarını açıklamasa da BlackBerry'nin eski karamsar günlerini yavaş yavaş geride bıraktığı anlaşılıyor. Ancak şirketin ana vatanı olan Kanada'daki başlangıç performansı her ne kadar cesaret verici gözükse de, BlackBerry için asıl sınav Amerika satışları olacak.


Amerika için henüz duyurulmayan Z10 ve Q10'un buradaki performansı oldukça kritik önem taşıyor. BlackBerry burada da İngiltere ve Kanada'daki gibi tatmin edici sonuçlar elde edecek mi, önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Tüm Konu: BlackBerry için işler şimdilik yolunda

Resimlerle: Karşınızda Çin işi BlackBerry - Nokia kırması

Kaynak: www.chip.com.tr