BlackBerry Q10 her detayıyla incelemede!

CHIP Online
13-05-2013, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

BlackBerry'nin, klavyeli ceplerin ölmediğini kanıtlayan Q10'u ne kadar iyi? Test ettik!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bl ... celemede_40312.html

Resimlerle: BlackBerry Q10'dan kareler

BlackBerry Q10'u daha yakından görmek istiyorsanız galerimize tıklayabilirsiniz!


Büyük bir tanıtım kampanyasıyla yılın başında tüketicilere sunulan tam dokunmatik ekranlı BlackBerry Z10'un fiziksel klavyeli kardeşi BlackBerry Q10 sonunda test merkezimize geldi. Her ayrıntısıyla incelediğimiz cep, BlackBerry'nin simgeleşen fiziksel klavyesini üzerinde taşıyor. Peki, dokunmatik ekranı ve fiziksel QWERTY klavyeli BlackBerry Q10 ne kadar başarılı? Onu test ettiğimiz sürece edindiğimiz tecrübelerimizi ve yorumlarımızı bu makalemizde sizlerle paylaşacağız.


Henüz Türkiye'de satışa sunulmayan Q10, RIM'in klavyeli Bold 9900 ve Bold 9790 modellerinin devamı niteliğinde karşımıza çıkıyor. Fiziksel klavyeli ceplerin modasını geçtiğini düşünüyor olabilirsiniz, ancak hala bu klavyelerin isabetliliğini dokunmatik ekranlara tercih edenler var.


Tasarım olarak yeni QWERTY klavyeli BlackBerry, büyük bir yenilik getirmiyor. Dolayısıyla başta onu Bold 9900 ile karıştırmanız mümkün. Hissedeceğiniz bir farklılık ise kavisli klavyenin düzleştirilmiş ve aralarına yatay metalik perdeler eklenmiş olması. Bu sayede yazı yazarken parmağınızın nerede olduğunu daha iyi fark etmeniz mümkün hale geliyor. Q10'un klavyesine Klavye bölümünde daha yakından değineceğiz.


Q10'un boyutları, 119.6 x 66.8 x 10.35 mm ile Z10'dan sadece biraz daha büyük. Arka kapağı cam örgüden oluşan Q10, sağlam ve kaliteli olduğunu size hissettiriyor. Cihazın cam örgü kapağı oldukça sert ve çizilmesi güç. Cihazın arka tarafındaki gümüş renkli perdenin üzerinde ise 8MP'lik bir kamera ve bir LED flaş bulunuyor.


Tüm Konu: BlackBerry Q10 her detayıyla incelemede!

Resimlerle: BlackBerry Q10'dan kareler

Kaynak: www.chip.com.tr