Blogum hakkında fikir ve tavsiyelere ihtiyacım var

schmark
17-07-2020, 17:37   |  #1  
schmark avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2019

Merhaba arkadaşlar kolay gelsin. Genel bir bilgi blog sayfası kurmuştum burdan da paylaşmıştım ve ozamanlar gelip destek olanlar vardı hatta mail atanlar oldu onlara tekrardan teşekkür ederim. Şimdi bloğum tamı tamına 2 aylık oldu. Baya konu ekledim çoğu %100 özgün içerik özellikle spor kategorisi. Şimdi sıra geldi ziyaretçi kitlesi edinmeye. Sosyal paylaşım sitelerinde sayfada yayınladıklarımı yayınlıyorum oradan gelen bir kitle var fakat organik olarak Google ve arama motorlarından henüz ele tutulur birşeyler yok. Bu konuda tavsiyeleriniz varmıdır ? Veya sitede eksik gördüğünüz, değiştirmem gereken eklemem gereken konular varmıdır ? site adresim bilgilerce.com ve bu siteyi kurarken bilgiustam ı örnek alarak kurdum bunuda belirtiyim. 

Şimdiden yorumlarınız desteğiniz ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim iyi forumlar dilerim

White-Fox
17-07-2020, 19:00   |  #2  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 155
1,104 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

Daha göze güzel gözüken ve kullanışlı bir tema gerek. Ayrıca sağlık bilgilerine kaynak yok :) Mesela spor yapmak kalbi büyütür demişsin nerede kanıt, kaç kişi üzerinde denenmiş ne bulunmuş. Şahsen böyle kaynak bulundurmayan metinleri okumuyorum, gider ncbi dan istediğimi araştırır bulurum :)

Bir diğer mesele konu başlıkları, spor başlığına girdim mesela antrenman sonrası beslenme yazmışsın bunun sporla alakası yok, kilo verme olayları da ayrı bir kategori olmalı sporda bulunmamalı.

Çok eleştirmiş gibi oldum, eline sağlık oldukça fazla emek olduğu belli. Ancak site tasarımının kullanıcının ne kadar sitede durduğuna olan etkisi büyük bu yüzden öncelikle temayı düzeltmelisin.

seto__
18-01-2021, 23:43   |  #3  
seto__ avatarı
Yönetici
Teşekkür Sayısı: 41
866 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

Özgün içerik her zaman artıdır elbette ama SEO değerine dikkat etmelisin arama motorları için. SEO dediğimiz şey arama motoru optimizasyonu. Konu etiketlerinden, anahtar kelimene ve bu anahtar kelimeni hangi sıklıkta nasıl kullandığına, paragraf uzunlukları, okunabilirlik, harici dahili linkler vs gibi pek çok etmen arama motoru optimizasyonunu yani aramalarda ne kadar üstte çıktığını belirliyor.

Bu yüzden SEO konusunu araştırmanı tavsiye ederim. Evet bence özgün içerik büyük ölçüde önemli ancak arama motorlarında görünmek istiyorsan güncel konuları içerek ve SEO değeri iyi olan içerikler üretmelisin. Haber yazarlığı yaptığım için SEO değerininin kriterlere uygun olmasının ne kadar önemli olduğunu biliyorum ve bu yüzden üstüne basa basa bu konuda durdum. Bir süre sonra zaten insanın eli, düzeni alışıyor. O yüzden SEO SEO SEO. selena selena selena gibi oldu ama neyse Kahkaha

İlgi çekici başlık ve özgün içerik gibi özgün kapak fotoğrafları da okuyucu çekecektir. Ama tabii bundan kastım clickbait değil aman. :D

Umarım ileride daha da büyürsün. Kolay gelsin.

Son Düzenleme: seto__ ~ 18 Ocak 2021 23:44 Neden: yazım yanlışı