Blu-ray: Bu mavi gözlerinizi alacak!

CHIP Online
22-06-2009, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Çok konuşuldu, çok tartışıldı, en sonunda zirvede yalnız kaldı: İşte Blu-ray hakkında her şey...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/blu- ... i-alacak_13476.html

Blu-ray filmleri mi izliyorsunuz? Eğer cevabınız evet ise, tebrikler. Gerçeği söylemek gerekirse bir defa Full HD ekranın karşısında yüksek çözünürlüklü film seyrettikten sonra başka bir şey izlemek istemeyeceksiniz. Biz de bunun nedenini ve bu Blu-ray deneyimini yaşayabilmek için nelere ihtiyaç duyduğunuzu sizinle paylaşacağız.

Kahramanın yüzünden akan ter damlaları; yağmur ormanının sık bitki örtüsünün yaprak, yaprak detayı ya da dolu bir masmavi havuzun davet eden görüntüsü: Blu-ray ile ev sineması gerçekliğe bir adım daha yaklaşıyor. Artık Blu-ray'e ulaşmak hayal değil. Nedeni: Şimdi değilse ne zaman?

Fiyat Düşüşü: Blu-ray gittikçe ucuzluyor!
Blu-ray satış rakamları gittikçe yükseliyor. Örneğin sadece Almanya'da 2009 yılında 400.000 adet Blu-ray oynatıcısının satıldığı tahmin ediliyor; bir önceki senenin iki katı. Bu sadece üreticileri sevindirmiyor, aynı zamanda Blu-ray'in gittikçe yaygınlaştığını gösteriyor. Bunun başlıca nedeni, tabii ki Blu-ray oynatıcıları ve filmlerinde yaşanan fiyat düşüşü.  Artık bir Blu-ray oynatıcıya 150 Euro'ya sahip olabilirsiniz. Fiyat düşüşünden Blu-ray diskler de nasibini aldı, artık güncel filmlerin Blu-ray versiyonları için 15 Euro civarında bir bedel ödemeniz gerekiyor; DVD ile arasında fazla bir fiyat farkı yok. Ayrıca birçok yeni oynatıcı internet fonksiyonuna sahip ya da film ve fotoğrafları USB ara yüzü üzerinden oynatabiliyor.

Televizyonlar arasındaki Full HD akımı
Buna bir de gittikçe daha fazla kullanıcının Full HD çözünürlüğünü (1.080p) destekleyen televizyon kullanması ekleniyor. Bu ekranlar üzerinde normal TV yayını izlerken hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz; bunu için alternatifler aramanızı tavsiye ederiz. Ancak Blu-ray kalitesindeki bir film, Full HD ekranların özelliklerini tam olarak kullanabilir. Ve ancak o zaman ev sinemasının gerçek tadına varabilirsiniz. Bir deneyin; gözleriniz açık kalacak!

Gördüğünüz gibi: Ev sineması dünyasında keşfedilecek birçok yenilik var. Bu  yazımızda Blu-ray hakkında bilmeniz gerekenleri ve mükemmel bir film seyretme deneyimi için ihtiyacınız olanları sizinle paylaşacağız.

Tüm konu: Blu-ray: Bu mavi gözlerinizi alacak!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Blu-ray yakın geleceğin tek formatı olabilecek m?