Blu-ray, Mac'lere gelecek mi?

CHIP Online
19-04-2010, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Steve Jobs'a Mac'lerde Blu-ray olacak mı diye sordular; Jobs taşı gediğine koyan bir cevap verdi...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/blu- ... lecek-mi_19540.html

Resimlerle: Apple'ın "hasta patronu" Steve Jobs...

9to5Mac okuyucusu Brandon Lauterbach, Steve Jobs'a Mac'lerdeki Blu-ray desteğinin ne zaman hayata geçeceği hakkında bir e-posta gönderdi. Ancak Jobs'ın cevabı Brandon'ı pek de memnun etmedi.

Brandon, Jobs'a gönderdiği e-postada, HD kameraların ne kadar yaygın olduğunu ve Mac'in de, özel günlerdeki aile ve arkadaşların HD görüntülerinin üzerinde çalışılması için ne kadar uygun bir platform olduğundan bahsetti. Ancak o görüntüleri de kaliteden ödün vermeden arkadaşlarına dağıtmak için iyi bir çözümün olmadığından da yakınan Brandon Mac'in Blu-ray desteği ile ilgili planlarını sordu.

Jobs'ın cevabı ise pek de umduğu gibi değildi. Apple CEO'sunun cevabı kısa ve özdü; "YouTube artık HD video destekliyor."

Jobs daha önce de Blu-ray'in film seyretmek için çok güzel olduğunu ancak teknolojinin lisansının çok karmaşık olduğunu söylemişti.

Tüm konu: Blu-ray, Mac'lere gelecek mi?

İzleyin: İşte ilk Macintosh!

Resimlerle: Apple'ın "hasta patronu" Steve Jobs...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Jobs'ın cevabını nasıl buldunuz?

Fattur
19-04-2010, 23:31   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Bağnaz ve tembelce...

Kapalı Hesap (53751)
21-04-2010, 18:22   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,036 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007
Alıntı: CHIP Online  
Jobs daha önce de Blu-ray'in film seyretmek için çok güzel olduğunu ancak teknolojinin lisansının çok karmaşık olduğunu söylemişti.
Steve Jobs Flash konusunda olduğu gibi Blu-ray konusunda da haklı görünüyor. Zaten kendisinin ve Apple'ın vizyonerliği Mac'lere ilk disket sürücü konulmadığında anlaşılmıştı. Herkes 1 MB'lık bir dosya için CD mi yazılacak diye dalga geçerken bir süre sonra disket sürücülerin tarih olmasıyla karşılaşılmıştı. Gene yakın bir tarih olan 2008 yılında Apple tarafından MacBook Air adı verilen CD/DVD sürücüsü bulunmayan ve SSD sürücüye sahip dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı tanıtıldı. Herkes gene CD/DVD sürücüsü olmayan bilgisayar mı olur diye dalga geçerken, gelecek konusunda Apple gene haklı çıkacak gibi:)) Hatta ek olarak Selçuk abimin de bu medyalarla ilgili paylaştığı görüşlerinin yer aldığı blog yazısının linkini vereyim:))

https://www.chip.com.tr/blog/selc ... -medyadir_5000.html