BMW Z5'e Yakından Bakın!

FreeCaptiv3
21-01-2016, 15:20   |  #1  
FreeCaptiv3 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2015


Ağır kış şartları altında bir takım teste tabi tutulan otomobiller furyasına son eklenen model BMW Z5 oldu.

Z4 modelinin yerine geçecek olan Z5, uzun motor kaput kapağı, geniş ızgaraları ve geriye doğru çekik farları ile oldukça yenilikçi bir görüntü yakalamayı başarabilmiş. Otomobilin arka tarafına doğru göz attığımızda ise aerodinamik yan aynalar ve açılır/kapanır tavan dikkatimizi çekiyor.

Otomobilin arka kısmının aşırı şekilde gizlenmesine rağmen, bizleri büyük bir bagaj kapağının ve arka rüzgarlığın beklediğini görebiliyoruz. Otomobilin yine arka kısmına yakından baktığımızda, çift egzoz çıkışı ve bagaja gömülmüş plaka yeri gözlerden kaçmıyor.

Yıllar önce BMW ve Toyota’nın ortaklaşa bir spor otomobil üreteceğini açıklaması üzerine tüm gözler, yeni BMW Z5’e çevrildi. Çekik gözleri ile uzakdoğu otomobillerini andıran modelin i3 ve i8’de olduğu gibi muhtelif yerlerde karbon fiber alaşımdan yararlanacağı belirtiliyor.

Motor seçenekleri henüz resmi olarak doğrulanmış değil fakat şahsen ben Z5’in, turbo beslemeli 2.0 litre dört silindirli motor ile birlikte satışa çıkarılacağını düşünüyorum. Ayrıca kullanılması muhtemel olan bu motorun üzerinde yapılacak ufak değişiklikler ile, 190 hp, 245 hp ve 270 hp gibi güçlerin sağlanabileceği kanaatindeyim. Öte yandan, yeni BMW X5’de de belirttiğim gibi otomobilin hybrid motor seçeneği de olasılıklar arasında. Ayrıca yüksek performans seven sürücülere hitap edecek olan Z5 M modelinin, altı silindirli, turbo beslemeli motorunun 425 hp gibi bir güç üretebileceği gelen söylentiler arasında.
Yeni BMW Z5 hakkındaki düşünceleriniz neler? Sizce bu otomobil, bir BMW-Toyota ortaklığının ürünü olabilir mi?

Kaynak: http://www.otomobilimbenim.com/o ... z5e-yakindan-bakin/