Boeing'ten kendini imha eden telefon!

CHIP Online
28-02-2014, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Filmlerde gördüğümüz, tehlike anında kendini imha eden telefonlar, bu telefonla birlikte gerçek oldu

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/boe ... -telefon_45689.html

Resimlerle: Akıllı ceplerde nereden nereye geldik!

Kısa bir zaman içerisinde, BlackBerry'nin ünlü güvenlik sistemine güvenen hükümet çalışanlarının seçecek bir telefonları daha olacak gibi gözüküyor. Myce'nin haberine göre, Boeing, kasası ya da kapağı açılmaya / kırılmaya çalışıldığı takdirde kendini yok eden bir telefon üzerinde çalışmakta. Bu telefon adı da tabii ki Boeing Black.


Ancak bu telefon bizler için ulaşılabilir olmayacak. Boeing Black özellikle "ulusal güvenlik ve savunma ile ilgili hükümet için çalışan veya hükümetin bünyesindeki ajanslar" için üretilecek. Başka bir deyiş ile bu telefonu CES veya MWC gibi fuarların bünyesinde göremeyeceğiz ve aynı şekilde telefonun iç özelliklerine dokunmayacağına dair imza atarak telefonu alan biri ile de karşılaşmayacağız. Telefonun özellikleri de Boeing baş avukatı tarafından "ticaret sırları" olarak tanımlandığı için bu konuda da pek fazla bir bilgimiz olmayabilir.


Ancak telefon hakkında hiçbir şey bilmiyor değiliz. Myce'nin söylediğine göre telefon, güvenli bir Android üzerinde çalışacak, GSM, WCDMA ve LTE destekleyen bir micro SIM sahibi olacak ve bunlar dışında HDMI, USB, Wi-Fi ve Bluetooth bağlantılarına sahip olacak. Yani yaklaşık olarak sivillerin kullandığı telefonlar ile aynı özellikleri taşıyacak. Bu telefonu diğerlerinden ayıran özellik ise, parçalarına ayrılmaya çalışıldığı zaman ortaya çıkıyor. Boeing ise kendini imha eden telefonu şu şekilde tanımlıyor: "Boeing'in Black telefonunda değişebilir hiçbir parça bulunmuyor ve bakım veya parça değiştirme çabaları ürünü yok etmekte. The Boeing Black telefon, kaplamanın çevresindeki yapıştırıcı ve üzerinde oynandığı takdirde kendini belli eden kafalara sahip vidalara sahip, tamamen mühürlenmiş bir ürün. Arka kapağı kırarak açmaya çalışmaya yönelik herhangi bir çaba, ürünün içerisindeki bütün veri ve uygulamaları silen bir işlevi harekete geçirerek ürünü çalışmaz hale getirmekte."


Yani ajanlar artık, filmlerde görmeye alıştığımız patlama efekti olmadan da olsa, içindeki bilgilerin karşı tarafa geçmesini engelleyen telefonlara sahip olabilecekler. Tabii ki bu planda bazı soru işaretleri gözükmüyor değil. Örneğin bu özel telefon herhangi bir sivilin elinde gözükürse neler olabilir?

Tüm Konu: Boeing'ten kendini imha eden telefon!

Resimlerle: Akıllı ceplerde nereden nereye geldik!

Kaynak: www.chip.com.tr