boo dosyası sorusu

eyyuplu
27-05-2006, 13:53   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
48 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

slm
üç hdd m var ikisi takılı üçüncü ise gerekli olduğunda birini sökerek bunu takıp kullnıyorum sorum şu: mesela mevcut iki hdd de xp home ve xp prof. var ayrı olarak kurulu ve açılışta tercihim soruluyor xp prof. un olduğu hdd yi söküp üçüncü hdd yi takmak ve buna da xp home yüklemek istiyorum bunun için boot dosyasında değişiklik yapmak gerekirmi .normalde ikinci hh ye xp prof.u yüklediğim de bu boot dosyasına otamatik işlendi ve tek hdd kullandığımda yine bunu görüyor tercihim soruluyor xp prof.un olduğu hdd yrine üçüncü hdd yi taksam ve xp home yüklesem sorun olur mu bilgisayar bunu algılar mı?
kullanılan boot dosyası nerede bulunur değişiklik nasıl yapılabilit?
tşk..

TT06
27-05-2006, 16:35   |  #2  
TT06 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
726 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2004

Soru: Bilgisayarımda hem XP-Pro hemde XP-Home kurulu açılış ekranında beklemden herhangi birinin direk açılmasını nasıl yaparım.?

Cevap:

Bilgisayarım a sağ tıklayın oradan Özellikler'e girin ve Gelişmiş sekmesine gelin altta Başlangıç ve Kurtarma dan Ayarlar'a tıklayın Varsayılan İşletim sistemi seçeneğinde herhangi birin seçin ve İşletim sisteleri listesini gösterme süresi'nin tick ini kaldırın.Artık liste çıkmadan direk açılacaktır PC.