Bozuk iPhone'lar için dökülen dev servet!

CHIP Online
21-09-2012, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Kırılan ve bozulan iPhone'lar için Amerika'da harcanan rakamı duyunca küçük dilinizi yutabilirsiniz!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/boz ... v-servet_36032.html

Resimlerle: iPhone 5'den resimler ve fazlası

Bir araştırma, Amerika'da bozulan iPhone'ları tamir etmek üzere 5.9 milyar dolar gibi dev bir rakam harcandığını ortaya çıkardı.


Garanti şirketi SquareTrade'in araştırmasına göre 2007'den bu yana iPhone'ları tamir etmek, değiştirmek için Amerika'da harcanan paranın miktarı 5.9 milyara ulaştı. Firmaya göre bu meblağ, "Amerikanların her sene doğum kontrol için harcadığı miktardan 29 kat fazla." İstatistikler, iPhone kullanıcılarının cihazlarını o kadar da dikkatli kullanmadıklarını söylüyor. Zira iPhone sahiplerinin yüzde 30'u, son 12 ayda telefonuna yanlışlıkla zarar verirken kullanıcıların yüzde 17'si, cihazına bir kereden fazla hasar vermiş.


Şirkete göre telefona yanlışlıkla verilen hasarlara, iPhone'un kaybolmasından yüzde 10 daha çok rastlanıyor. Telefona gelen hasarların nedenleri arasında en başta yüzde 30 ile telefonu düşürmek bulunuyor. Kullanıcıların yüzde 18'i telefonu suya düşürdüğünü söylerken, yüzde 13'ü onu kucağından düşürdüğünü söylüyor. Yüzde 11'i iPhone'unu masadan düşürdüğünü söylerken yüzde 9'u üzerine bir sıvı döktüğünü söylüyor.


Şirketin geçen ay yaptığı açıklamaya göre en çok iPhone ve iPad bozan ABD eyaleti, Mississippi.

Tüm Konu: Bozuk iPhone'lar için dökülen dev servet!

Resimlerle: iPhone 5'den resimler ve fazlası

Kaynak: www.chip.com.tr