bozulan program dosyaları

HPQ-User
25-03-2007, 18:46   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

muh. atgm. carboga sormuş:
Askere giderken aileme emanet ettiğim bilgisayarıma kaspersky antivirüs yüklü olmasına rağmen her türlü virüs, spyware, trojan,vs. bulaştırmışlar.  Önce Kaspersky antivirus programıyla, tam çözüm alamayınca AVG Free Edition ve AVG Anti-Spyware progamlarıyla bilgisayarımı temizledim. Hangi virüsler vardı tam hatırlayamıyorum ama en fazla zorlayan ve kaspersky programının tam olarak temizleyemediği, açtığın her klasörün içine o dosyanın adıyla ve klasör görüntüsünde exe dosyaları oluşturan ismini hatırlamadığım virüstü. AVG sayesinde ondanda kurtuldum ama asıl sorunum suan, yıllarca oluşturduğum program arşivim ve ücretli programların aldığım yedekleri çalışmıyor. büyük çoğunluğu bozulmuş. Fakat herbirinin verdiği hata farklı. çalıştırdığım exe dosyalarından aldığım hata mesajları
1. dosyanın bozulmuş olduğunu belirten hata mesajı
2. msdos ekanı çıkıyor ve hemen geri kapanıyor
3. xp nin "hatayı bildir" ve "bildirme" seçenekleri olan "... has encountered a problem and needs to close.  We are sorry for the inconvenience" yazan hata ekranı çıkıyor. ( "..." yazan yerde programın ismi yazıyor)
4. "could not initialize installation.file size expected=-... , size returned=... " yazan hata mesajı ( "..." yazan yerde herbirinde farklı sayılar yazıyor)

Sormak istediğim, bu hata mesajlarına baktığınızda herhangi bir virüs hala bilgisayarımda bulunuyor olabilir mi, exe dosyalarımın çoğu etkilenmişken neden bazıları etkilenmedi, bu hatayı verenlerden tekrar düzeltebileceklerim var mı(özellikle 3 ve 4. tip hata mesajı verenlerden, bunlarda önemli programlar vardı), şuan AVG aktif durumda olmasına rağmen bunlardan herhangi birini çalıştırınca bu virüslerin tekrar aktif olma ihtimali var mı? şimdiden teşekkür ederim.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Sistem Özellikleri:
Intel Celeron 2.26
512 MB RAM
256 MB MSI ATI Radeon 9250
80 GB Western
15" Hyundai


İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

İtacHi_
25-03-2007, 19:02   |  #2  
İtacHi_ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

arkadaşım sen ilk olarak ctrl+alt+del e basarak görev yöneticisine gir.oradan işlemler sekmesindeki programlara bak.sana yabancı gelen ve senin kullanmadığın bir şeyin program ismi prada varsa ona işlemi sonlardıra bas.sistemle lgili olanlar zaten yanında sistem olarak yazıyor.onlara dokunma.ama diğerlerini özgirce devreden çıkarabilirsin(network service ve local serviceyede doknma)

haydi kolay gelsin bea:)GülümsemeGöz kırpma

Mea
26-03-2007, 01:28   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
318 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Değerli arkadaşımız Bilgisayarına yoğun bir zarara uğramış görünüyor bu olaylar ilk önce wındowsuna zarar vermiş olabilir.Setup dosyaların çalışmaması da bunun habercisinidir.İlk önce bilgisayarından internet bağlantısını keserek AVG yi kaldır.Sisteminde hiç bir şekilde antivrüs yada Vb. program olmasın İnternet takılı olmadıgı halde Setup dosylarını çalıştırmayı dene muhtemelen çalışması lazım eğer sorunun dvm ediyorsa windowsunu tekrar yüklemen gerekebilir çalışan setup yani exe dosyalarını cd ye çekip diskinin hem C'sini hemde D'sini formatlıyayıp sistemi kurduktan sonra C'nin image ini alırsan senın için daha sağlıklı olur.