Brezilya korsanla savaşı başlamadan kaybetti

CHIP Online
08-06-2009, 14:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Brezilya Senatosunda sanal suçlar için kanun tasarısı görüşülecekti ki, bakın ne oldu!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Brez ... kaybetti_13226.html

Resimlerle: YouTube'u sevmeyen ülkeler

2005 yılından beri Brezilyalı senatör Eduardo Azeredo mevzuata "Sanal suçlar" adında yeni bir kanun eklenmesi için öneride bulunuyordu. Avrupa'nın aksine kullanım hakları ihlalini baz almayan öneriyle, çevrimiçi tehlikeli aktivitelere karşı önlem alınmak isteniyor. Bunlar IMEI klonlamadan çocuklara karşı cinsel istismar, virus yapımından dosya paylaşımına kadar çeşitli konuları kapsıyor ve 3 yıla kadar hapis istemi teklif ediyor.

Brezilya'da şuan uygulanan yasalar çerçevesinde 148,000 itiraz dilekçesi doldurulmuş. Fakat buna karşı çıkmayanlarda yok değil. Peter Abramovay mevcut durumu şöyle özetliyor. "Bu gözetim önerisi herkesi internet bazlı suçlu yapabilir. Internet bir özgürlük platformudur, bunu korku tüneline çevirmeyin."

Senatörün yeni önerilerini bir yana bırakıp Congressoemfoco (Portekizce) adlı sitenin yaptığı araştırma çarpıcı bir gerçeği gözler önüne seriyor. Hükümet sunucularında bir çok tescilli film, müzik ve oyun bulunuyor ve Senato çalışanlarına ve tabi ki de Eduardo Azeredo'nun erişimine açık!

Bu ağdaki herhangi biri birkaç tıkla bu dosyalara kolayca ulaşabiliyor ve kullanım hakkı ihlali oluşuyor. Kimi klasörlerde Pink Floyd, Nelly furtado, Megadeth şarkıları var, kimilerinde ise güncel bilgisayar oyunları ve Hollywood filmleri.

Hükümet bu durumu öğrenir öğrenmez konuyla ilgili soruşturma başlattı ve "10,000 kişilik bir ağı kontrol etmek kolay bir şey değil" açıklamasını yaptı.


Tüm konu: Brezilya korsanla savaşı başlamadan kaybetti

Resimlerle: YouTube'u sevmeyen ülkeler

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: 10,000 kişiyi kontrol edemeyen hükümet acaba Brezilya'nın tamamını kontrol edebilecek mi?

aslan__
26-06-2009, 21:11   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Başka ülkelerde hangi konuyla alakalı olursa olsun bizi ilgilendirmeyen bir haberle ben boşuna uğraşmam, ben milliyetçi bir insan olarak onların geri kalmasını dilerim Allah'tan...O yüzden benim bir lafım yok türkler gelişsinde diğerleri umrumda bile değil....yönetsin veya yönetmesin beni ilgilendirmez xd ....